Pienoismallit.net

Model Expo 2014

Onko tietoa, ovatko tulokset tulossa nettiin jollakin aikataululla?
Timo-Matti H kirjoitti:
Onko tietoa, ovatko tulokset tulossa nettiin jollakin aikataululla?
www.fcma.fi/FCMABBS/viewtopic.php?f=10&t=11910&p=175035#p175035
Esko Koskinen kirjoitti:
Niinpä. Mutta viimeisen 20v aikana jokaisessa Model Expossa kaupallisella osastolla työskennelleenä voin todeta että puutteistaan huolimatta Model Expo on ainoa "suuren yleisön" tavoittava mallailutapahtuma tässä maassa tällä hetkellä.
Totta. En ole tätä asiaa kiistänytkään etteikö Model Expo olisi hyvä "näyteikkuna".
Esko Koskinen kirjoitti:
Pidän suurena harmina jos Model Expo katoaa maailmankartalta ja jää jatkossa harrastajilta väliin vain siksi että järjestävä seura munaa koko jutun. Mallikilpailu on sitten eri juttu, siinä ei ole Nordic Challengen voittanutta mitä tulee mallien tasoon tai määrään, vaikka tämänvuotisessa Model Expossa kai pientä ryhtiliikettä tässä asiassa tapahtuikin?
Itselleni suurin kynnys on kulkeminen. JOS järjestäjä (tai kuka muu tahansa) ottaisi järjestääkseen jonkun hotellin lähimaastosta yhteistyökumppaniksi, niin voisin harkitakkin jopa omien räpellyksien tuomista näytteille (vaikka ne eivat IPMS-standardia olekkaan). Pikaisen haeskelun pohjilta, viikonloppu Helsingin hotelleissa olisi noin 180€ ja tähän vielä kulkemiset, syömiset jne… Aika hemmetin suuri lovi budjettiin…

Toinen kysymys on tämä:
Lainaus:
Ennakkoon ilmoittautuneet pitkämatkalaiset voivat tuoda mallinsa paikalle myös perjantaina tai klo 10.30 mennessä lauantaina. Pohjoisen sisäänkäynnin luona on puhelinnumero, johon soittamalla osastolta tulee joku päästämään mallin tuojan sisään (tällöin mallin tuoja saa vain 1 vapaalipun, koska 1 menee mallia tuotaessa).
Itse ymmärsin tämän kohdan näin:

Tuon mallini paikalla lauantai aamuna, soitan jonkun päästämään minut sisälle mallieni kera saan käyttööni käytännössä 1 vapaalipun. Käyn nakkelemassa mallini pöydille ja kierrän pikaisesti katsomassa mitä tarjottavaa, pyörin hetken aikaa näyttelypöytien ympärillä. Tämän jälkeen lähden vaikka käymään Kuivalaisella (kun nyt sitten Hellsingissä ollaan). Jos nyt sitten haluaisinkin palata expoon, joutuisin käyttämään sen ainokaisen vaparini tässä vaiheessa ja sunnuntaina joutuisin ostamaan uuden lipun jotta voisin hakea mallini pois? Näinhän tämä kohta on luettavissa.

Miksei tähän otettaisi samanlaista systeemiä kuin NC:ssä, eli ranneke käteen jolla näytteille asettaja voi vapasti kulkea expoon ja pois niin paljon kuin lystää.

Ja tässä taas konkreettisia parannusehdotuksia… Tosin varaudun jo muuttamaan päiväykset vastaamaan Expo 2015 palauteketjua…
Ymmärsinkö Jaakko oikein,että Panssarikilta meinasi tuoda paikalle oikean BMP-1 vaunun ja tästä ilosta olisi pitänyt järjestäjälle maksaa?
Jonkka kirjoitti:
Minusta lapsimessut (ainakin pohjakartan mukaan) ympäröivät nurkkaan ahdistetun Expon, miten sinne läpi kulkematta pääsi?
Heti ulko-ovelta oikeaan ja kuljetaan lapsimessujen laitaa pitkin kunnes kersat loppuvat, sitten 90 asteen käännös vasemmalle kohti malleja.
Kalle Rantanen kirjoitti:
Heti ulko-ovelta oikeaan ja kuljetaan lapsimessujen laitaa pitkin kunnes kersat loppuvat, sitten 90 asteen käännös vasemmalle kohti malleja.
Heh, expokokemukseni parani huomattavasti löydettyäni tämän "salareitin" ensin yritettyäni kakaramassan läpi.
pekka t nieminen kirjoitti:
Terveisiä Unkarista. Malleja toistatuhatta, jollei 1500.
Petri, kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja pronssi.
Ja koska kyseessä oli vielä mestariluokka, niin saavutus on tosi kova. Ei tainnut löytyä toista 5 mitalin mallaria koko muusta porukasta.

/marko
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Ymmärsinkö Jaakko oikein,että Panssarikilta meinasi tuoda paikalle oikean BMP-1 vaunun ja tästä ilosta olisi pitänyt järjestäjälle maksaa?
ModelExpohan perustuu harrastajatyhdistyksenkin näkökulmasta pitkälti "artisti maksaa" -periaatteeseen. Kun pienoisrautatieharrastajien moduuliradan roudasta varten hankitaan kuljetukset ja lasketaan välittömät kustannukset päälle, niin yhdistyksen pieneen budjettiin tämä tekee noin tonnin loven. Artisti siis maksaa tonnin siitä, että järjestää Ronnie boylle ilmaista ohjelmaa, josta pääsee sitten rahastamaan. Em. konsepti on silloin ihan jees, kun hommaa pyöritetään talkoovoimin, mutta ei silloin, kun se on järjestäjälle liiketoimintaa. Lähtökohdan pitäisi artistin kannalta olla nollatulos. Mikä mahtaa olla tilanne muiden artistien osalta? Se nyt vielä puuttuisi, että pitäisi maksaa kylmää käteistä…:)
Komppaan Eskoa, ja täydennän samalla hieman asiaa.

Olennaista on nimenomaan Expon laaja-alaisuus, eli myös pienoislaitepuoli on mukana (lennokit jne ja RC-autot) ja isommat laivamallit.

Model Expo on satunnaiselle kävijälle hyvä tilaisuus tutustua eri pienoismalli- ja laiteharrastuksiin, juuri tätä kautta teemme omaa harrastustamme tunnetuksi. Jokunen harrastustaan aloitteleva saattaa saada juuri sen tärkeän innostuksen kipinän, tai puuttuvan tiedonjyvän. Saattaapa joku innostua seuratoiminnastakin, mikä on elinehto jatkuvuudelle. Tässä on se olennainen tulokulma: Emme ole messuilla omaksi iloksemme, vaan kävijöitä varten. Toisaalta, juuri me harrastajat teemme messuista käymisen arvoiset. Jos kuitenkin osallistumisen rypistys on liian arvokas ajankäytöllisesti tai rahallisesti, niin sille ei sitten mahda mitään?

Näitä "oman porukan" pienimuotoisia näyttelyitä ja tilaisuuksia toki on hyvä olla, ja mielellään ympäri Suomen, jos intoa ja osallistujia riittää. Ja ymmärrän tosi hyvin pitemmältä tulevien haasteita, olisi itsellänikin jäänyt aikoinaan käymättä jos en olisi saanut majapaikkaa kavereiden luota. Ne tulevat jotka pääsevät, ja sillä hyvä.

Kaupallisten näytteilleasettajien tuskan ymmärrän myös hyvin, ja olisi tietenkin hyvä, että osastojen hinnat olisivat kohtuullisemmat. Tältä osin homma on tainnut karata jo lapasesta?

T:Ville H