Pienoismallit.net

Kubinkan Maus kunnostetaan ajokuntoiseksi

Onhan se eriasia sanoa liikkuvaksi,mutta millä moottoreilla ja kuinka lähellä oikeaa mausia se on sitten, ?
Toivottavasti eivät mene ja pilaa koko maussia, vain leuhkimisella että se on nyt liikkuva?
Rahalla saa ja hevosella pääsee?
Olisi se hienoa jos muuallakin entisöitäisi vaunuja liikkuvaksi,muttei miten ja milla lailla tahansa.
Pelkään pahoin että perivenäläiseen tapaan kun on tarkoitus saada tuo vain liikkuvaksi niin sinne heitetään jonkin neukkutankin kone sisään ja sitten mennään…
Muistelisin että tästä oli jo noin vuosi sitten juttu että eivät kunnosta tuota Maussia. Taidettiin jutussa mainita että sisällä ei olisi mitään jäljellä eli olisi pelkät ulkokuoret jäljellä.

Edit: nyt kun katsoi tuon linkin niin oli hieman vanhempi juttu.
Yksi venäläinen tuttava totesi, että kaikki raha (saksalaisten) panssarivaunujen kunnostukseen tulee yksityisiltä. Jagdtigerikaan ei ihmeellistä remppaa kaipaisi, mutta maasta ei kuulemma löydy kalustoa millä voisi työstää puuttuvia osia. Sinänsä harvinaista, että vaunun moottori ja muut osat eivät ole lähtenyt "kävelemään", vaikka museossa onkin…
Jos tuon jutun lukee vähän tarkemmin niin eivät ne oikeastasn sanoneet, että Mausia ei jossain välisdä voitaisi ottaa työn alle. Eniten museon väkeä on ilmeisesti kaivertanut se "hype" jolla projektia mainostettiin. En ihmettelisi vaikka jotakin suunnitelmia olisikin ollut olemassa mutta tuskin saksalaisen kaluston kunnostaminen ajokuntoon tuo museolle plussaa näinä aikoina. T-35 sen sijaan tuo positiivista julkisuutta.
Eikö se T-35 saatu jo liikkumaan? Mielestäni näin siitä videon. Yhteistyössä taisi tosin olla Gaijin, WarGamingin kilpailija. Luulise että liikkuva MAUS toisi ulkomailta tankki-intoilijoita vaikka venäjä turistikohteena taitaakin olla laskussa. Mutta venäläismoottorin heittaminen saksalaiseen vaunuun ei kyllä olisi monen mieleen, ei ainakaan minun. Tekisivät mieluummin 1:1 replikan näytöksiin, jotta ainutlaatuinen Maus pysyisi aitona.