Pienoismallit.net

Elokuvan pääosassa Klimi

Monesti on valitettu sitä, että elokuvien panssarivaunut ovat joko tökeröjä kyhäelmiä jostain peltilevyistä/vanerista tai sitten ovat väärää tyyppiä. Esim. Tuntemattomasta sotilaasta on spekuloitu jo 50-vuotta, että miksi Klimin tilalla oli Panzer IV.

Tässä on elokuva, jossa ei panssarien osalta ole fuskattu yhtään, ja on panssarimallarille hyvää oppimateriaalia. Yhtenä pääosan esittäjänä on Klim Vorosilov KV-1 panssarivaunu. Elokuva huipentuu lopussa sen vaunun tuhoamiseen.

www.youtube.com/watch?v=STQHH_hJlhM&NR=1
Öö missä sä Klimejä näet tos videos? T-34:ia siinä tuhotaan vaan.
Antti kirjoitti:
Öö missä sä Klimejä näet tos videos? T-34:ia siinä tuhotaan vaan.
Siinä kakkososan lopussa.. :P
Ok, sorry. My mistake:D
Viesti on poistettu moderaattorien toimesta.
On tulossa kotimainen sotaelokuva, jossa Klimi ja ISU-152 "mock upit" on todella ammattitaidolla tehtyjä hitsaussaumoja myöten, vaikka viisvitosen lavetilla ovatkin. Jos leikkaajat ovat ottaneet "neuvosta vaarin", niin eivät näytä liikaa paljastavia sivusta otoksia.
Vaikka Edvin Laineen Tuntematon sotilas oli aikansa kotimainen suurtuotanto se oli kansainvälisellä mittapuulla halpis. Tuotantoon ei saatu puolustusvoimien tukea tietääkseni ollenkaan, paitsi juuri noihin panssarivaunukohtauksiin ja sittenkin vasta jollain ministeriön eri määräyksellä. Olisiko vain ollut, että PzIV sattui vain sillä hetkellä olemaan käytettävissä, eikä esim. T-34, joka sekin olisi ollut vielä aktiivikäytössä tuohon aikaan? Todennäköisesti 50-luvulla myöskään yleisö ei ollut niin tarkkana tuollaisesta. Ja vaihtoehtonahan olisi voinut olla vaikkapa Caterpillarin päälle kyhätty vanerirakennelma.

Rauni Mollbergin 80-luvun puolivälin versiossahan on jo nuo lasikuitumaketeilla modifioidut T-55:t, jotka ovat todella vakuuttavia Koovee-ykköäsinä.

Rukajärven tiessä ihmetyttää ratkaisu jakaa miehille naapurin kp:t, vaikka niitä ei kovin paljoa ollut vielä elokuvan tapahtuma-aikaan kertynyt suomalaislle sotasaaliina. Luulisi, että Suomi-kp:tä kin löytisi elokuvarekvisiittana riittäviä määriä. Eikös muuten Rukajärven tien kuvauksissa käynyt niin, että kontti, jossa puvustusta säilytettiin, joutui varkaille?
Talvisota elokuvassa on mallikkaasta näitä T26 tehty, mitä erikoisimmista materiaaleista ja moottorit ovat joistakin henkilöautoista yms yms. Kyllä Rukajärventie elokuvan puvustus kontti jossa oli deko aseitakin joutu voroille.
Panssarimuseo avusti Talvisota-leffaa tehtäessä ja T-26 oli kuulemma Volvon moottori.
Sama T-26 liikkuu vieläkin samalla Volvon B-20 moottorilla. Talvisota- leffassa oli useampikin T-26, joista muistaakseni kolme liikkui omin voimin.