Pienoismallit.net

Terapian tarpeessa,auttaako primerit?

Kiitos Petri hyvistä neuvoista ja havainnollisista kuvista,hieno vaunu!
Mikko
Kiitos Pasi linkeistä,
onhan tästä näköjään väännetty juttua ennenkin..
Mikko
Paljastan vielä yhden aivan kauhean salaisuuden - jos maalaan muovimallin Humbrolin emalimaaleilla , niin useimmiten en käytä ns. pohjamaalia ollenkaan. Enkä myöskään pese näitä muovimalleja ennen maalaamista - poikkeuksena jotkut esim. Special Hobbyn tai Classic Disasterin tsekkiläiset mallisarjat, jotka ovat usein jonkin ihmeellisen rasvaisen ihran peittämiä - mitä lie tsekkirasvaa - ja ne nyt on ihan pakko kylvettää rasvanpoistoaineessa ennenkuin niitä ilkeää edes kosketella. Oma hupinsa on sitten katsella miten irronneet pikkuruiset ja pestyt muoviosat häipyvät lavuaarissa veden pyörteen mukana viemäriin - jos ei ole tarkkana.

Hups - sanoinko minä vahingossa Classic Disaster - tarkoitin tietenkin Classic Airframes.
Viimeksi muokattu 23.8.2013 21:44
Täytyypä sanoa että en minäkään noita malleja paljoa pese, ennemmin kannattaa pestä kädet ennenkuin alkaa rakentelemaan. Ja jos heitän lisää vettä myllyyn ja totean etten nykyään myöskään lakkaa malleja millään, eikä ole ollut mitään ongelmia kunhan maali on vaan saanut kuivaa ainakin sen vuorokauden.
Viimeksi muokattu 23.8.2013 20:32
Kohta joku vielä väittää että osia ei tarvitse kuiva sovitella, kitata tai hioa, kunhan vain taittelee levystä irti ja heittää liimat väliin ja paikalleen…
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tamiyan malleja tarvitsee kuulemma ainoastaan ravistella ulos laatikosta ja malli tippuu koottuna pöydälle. En tiedä mitä tapahtuisi, jos lisäisi maalipurkit laatikkoon ennen ravistelua…
Oma pointtini oli se että noissa pintakäsittelyasioissa on paljon luutuneita käsityksiä "kun näin on ennenkin tehty niin pakko tehdä jatkossakin". Jokainen toki tehköön kuten haluaa, itse koitan karsia sellaisia työvaiheita pois joista en koe olevan hyötyä työn alla olevan mallin edistymiseen.
Onko kukaan testannut niitä uudehkoja Mastonin (vai-minkä-ne-oli) vesiliukoisia H2O-spraymaaleja? Kelpaavatko pohjamaaliksi tai peittoväriksi?

Menin typeryyksissäni maalaamaan loistavan Tamiyan pohjamaalin päälle Swordfishiin normaalilla valkoisella spraylla (en muista nimeä, jotain perhosen kuvalla varustettua merkkiä), eikä siihen kirottuun pintaan enää mikään akryyli tartu. Lähellä on ettei emalimaalikin ala juoksemaan vanoiksi.
Kokeiltu on - pinnasta tuli karkeaa kuin Eesaun jalat. En käytä enää toiste mallailuhommissa.