Pienoismallit.net

Kullan "sävyn vahvistaminen"?

Hei,

tuli hankittua seuraavanlaiset shakkinappulat:

www.ebay.com…s-board-10-62-x-10-62-inches-/130956287058?pt=Games_US&hash=item1e7d9a5c52

Nappuloiden kanssa on ongelmana, että tietyssä valossa, nappuloiden värieroa on todella vaikea erotella. Tämä tietenkin johtaa siihen, että pelatessa tulee virheitä hämäävien nappuloiden takia, sekä aikaa tuhraantuu nappuloiden tarkastukseen.

Nappulat on mielestäni muuten tyylikkäät, mutta epämiellyttävät pelata. Mietin, että onko nappuloiden (kontrastia?) jotenkin mahdollista parantaa. Lähinnä haluaisin vahvistaa kultaisten nappuloiden kullansävyä, mutta silti pitää nappuloissa tummat korostukset.

Nappulat taisivat olla prossia / kuparia.

En äkkiseltään keksinyt parempaa paikkaa etsiä neuvoa vastaavalle kysymykselle/aiheelle.
dawasd kirjoitti:
Nappulat taisivat olla prossia / kuparia
Epäilen vahvasti että nappuloiden metalli olisi pronssia tai kuparia, liian kallista ja työlästä. Veikkaisin mieluummin jotakin helpommin valautuvaa metallia, sinkkiä, valkometallia tms. Väritys on todennäköisesti tehty alunpitäenkin maalamalla ja näin voisi toimia tummennuksessakin. Mustat nappulat voisi maalata mustiksi ja sitten lisätä kuivaharjaus-litkutus jne. mallaustekniikoilla haluttuja metalliefektisävyjä.
Em. tekniikoiden ohjeita löydät helpoimmin tältä foorumilta.

Aidon pronssi/ kuparin voisi tummentaa niihin suunnitelluilla tummennusnesteillä, mutta uskon että sitä ei kannata tässä pohdiskella.