Pienoismallit.net

Airfixin uusi LancasterTuon pommikuilun lattian siipitukineen kun liimaa paikoilleen, niin alkaa kauhea hiomistyö - nimittäin rungonpuoliskot eivät osu toisiinsa ilman kovaa hiomista - ja silti lopulta jää runkoon rakoja.


Siivet ovat kyllä hienosti toteutettu - valmiissa mallissa näyttää varmaan hienolta, kun saa nuo mustissa siivissä olevat vihreäksi maalatut laskusiivekkeiden pinnat näkyviin - siivekkeiden ollessa alas laskettuina.
Raimo Leino kirjoitti:
Ymmärsin joltakin ulkomaansivuilta, että joissakin kohtaa ohjeissa olisi virheitä.
Hups - enpä ole ainakaan vielä virheitä huomannut. Tarkoitatko nimenomaan tätä Hercules-moottoreilla varustettua B.II mallia - vaiko niitä aikaisemmin ilmestyneitä Merlineillä varustettuja malleja?
Ymmärsin että piirustuksissa olisi joitakin osien numerointivirheitä ainakin B.III Dambusterissa. Kaipa ne mahdolliset virheet huomaa ja voi sitten päätellä miten kuuluu olla.
Lähikuvat ovat vaarallisempia kuin muovimallien rakentelu: aika erilaisen näköisiä muovinpaloja, kumpi lienee "oikean" näköinen ja onko sillä suurtakaan merkitystä?
Noita kahta sarjaa kun vertaa niin huomaa rungon ikkunoissa aika silmiinpistävän eron. Kummassa lienee lähempänä oikeata.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Noita kahta sarjaa kun vertaa niin huomaa rungon ikkunoissa aika silmiinpistävän eron. Kummassa lienee lähempänä oikeata.
Esim tuota tarkoitin. Pituuseroakin näyttää olevan, lieneekö kuvausharha?

Ihmeellisen erilaisia malleja isotkin valmistajat pukkaavat "tutkimustensa" pohjalta vaikka tämäkään ei niitä huonoimmin dokumentoituja ole. Mutta taitaa Lancaster olla 109:n kanssa samassa sarjassa, hyvä kun viimeinkin saatiin siitäkin muovirakennussarja…
Oskari Balk kirjoitti:
Paavo Virolainen kirjoitti:
Noita kahta sarjaa kun vertaa niin huomaa rungon ikkunoissa aika silmiinpistävän eron. Kummassa lienee lähempänä oikeata.
Esim tuota tarkoitin. Pituuseroakin näyttää olevan, lieneekö kuvausharha?
Nuo ikkunarivistöt Lancasterin rungossa maalataan yli rungon maastoväreillä, joten tuo hieman liian iso ikkunoiden koko ei valmiissa mallissa enää häiritse - siis mielestäni Airfixin mallissa on varsinaiset "näköalaikkunat" rungossa noin niinkuin skaalaan suhteutettuna.

Ei noissa rungoissa livenä pituuseroa ole - kuva valehtelee - alempana ja siis lähempänä kameraa oleva runko vain näyttää pitemmältä.
Projekti on taas edistynyt sen verran, että kovasti ihmettelen mille kohderyhmälle tämä Airfixin uutuus on tarkoitettu? Ei tätä ainakaan kukaan ns. satunnainen n. 10-vuotias lapsi pysty rakentamaan. Itse olen näitä Airfixin muovimalleja rakenellut vasta n. 45 vuotta ja tiukkaa tekee tämän uuden Lancasterin kanssa.

Joku joskus sanoi, että tämä harrastus on ikävästi "ukkoutunut" - no eipä ole ihme, jos Airfix jatkossakin suuntaa nämä uutuudet kokeneille mallariguruille.

Harmi.
Mikä siinä pahiten takkuaa? Eihän tuota uskalla tällä kokemuksella ees harkita jos siullakin tekee tiukkaa…
Paavo Virolainen kirjoitti:
Mikä siinä pahiten takkuaa?
No ensinnäkin jo pelkästään siivet laskutelineineen ja moottorigondoleineen koostuvat kaikkiaan yli 40 osasta. Pelkästään laskutelineet heiveröisine monimutkaisine rakennelmineen muodostuvat yhteensä 16 osasta. Ja kun nämä osat ovat 1/72 skaalaa, niin ei ne ole liialla koolla pilattuja. Tuonne siipipuoliskojen väliin tuli niin paljon tavaraa, että eihän ne siipien ala- ja yläosat sitten sopineetkaan kunnolla toisiinsa. Seurauksena oli kauhea veistely- ja hiomis-sessio. Ja sitten tarvittiin pakkelia. Ja sitten tarvittiin taas hiomista. Ja sitten huomattiin, että se hiominen oli hävittänyt tietyistä kohdin mallin pinnasta uppoviivoitukset. Ja sitten ruvettiin niitä uppoviivoituksia kaivertamaan uudelleen.
Ja kummankin siiven ylä- alapuolen väliin jää kauheat raot.

Sissus saakeli - tämä on ollut yhtä tuskaa koko ajan tähän asti.

Eipä taida salamaniskun pituisella kärsivällisyydellä varustetut nykyiset kakarat ryhtyä tällaiseen harrastukseen - vai mitäs luulet?
Viimeksi muokattu 17.8.2013 19:57