Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Tamiya OOB

Jagdtiger alkaa olla kohta pohjamaalia vaille, telapyöristä vielä saumat pois ja pientä viilausta sieltä täältä.
Jaahas, minäkin olen saanut jo Aston Martin DBS:n osat tutkittua läpi. Vaikka onkin kyseessä OOB- malli niin työläältä silti vaikuttaa, ja laadukkaalta.
Hetken muuten mietin noita etulevyn hitsaussaumoja, jos olisi oikein halunnut olla OOB-puristi niin nehän olisi pitänyt toki tehdä venytetystä valurangasta ;). Tuo kittimetodi on vaan sen verran nopeampi (ja käryttömämpi) vaihtoehto.
Nyt on sitten Tyrrell hankittu, kiitos vaan Combat Models ja varsin kohtuullinen 30e messutarjous… Sarja iästään ja virheistään huolimatta mahtavan oloinen. Japanin gp versiota täsmälleen laatikosta kasaamalla ei saa; sade renkaat puuttuvat, lisäksi akseliväli tulisi olla pidempi (onnistuukohan muokkaus valurankojen avulla?). Lisäksi pienenä yllärinä kirkkaan valurangan puuttuminen, mistä nyt poltto-aine letkut? Noh aikaan on…
Kissapeto on pohjamaalissaan.
T-boltin sisuksia maalattu.
Brewsterin ohjaamo maalattu. Seuraavaksi litkutusta kehiin. Lisäksi paneeliuria kaiverrettu uusiksi, koska sarjassa on osa urista kohoviivoina.
V-1 on nipussa ja odottaa lisää maalikerroksia. Tietysti onnistuin kämmentämään etäisyysmittarin propellin lavat irti, täytyy tehdä uudet venytetystä valurangasta - sitähän on laatikossa.

Meteorkin on aika pitkälti kasassa, tosin ilmanottoaukkojen siisti paikalleensovittaminen vaatii pari kierrosta Mr. Surfaceria. Ja katkennut pitot-putki täytyy korjata.
Argh, pohjamaali paljasti heti unohduksen… Kaikkea muuta tuli kyllä rassattua mutta paraatipaikalla vaunun keulassa ylä- ja alarungon liitoskohdassa pari rakoa jotka piti kitata aikaa sitten, en sitten muistanu :)
Matt the myöhäinen ilmoittautuu mukaan, jos sopii. Mallina Nakajima J1N1Sa Gekko yöhävittäjä 1/48. OOB-ajattelu viety sille asteelle, että tilasin ihan rakennusohjeen mukaiset Tamiyan maalitkin.