Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: MiG-15UTI

Trumpan 1/48 UTI on nyt hommattu, lisäksi kuivalaisen etsit ja suomidekaalit. Tavoitteena on tehdä MU-4, katsotaan miten käy :)
Omaksi aiheeksi tähän kimppakivaan valitsin Trumpan 1/48:n UTI:n, samoin Kuivalaisen etseillä ja Suomi tunnuksin, tosin toimittajan versiona, ja koneeksi valikoitui MU-3.
Tänään hain Hobby Bossin 1/72 UTI:n. Etsit tosin unohdin. Myöhemmin sitten. Suomi-Mukelo tästäkin varmaan tulee, tosin Pohjois-Vietnamilainen houkuttaa myös.
Nuo Pohjois-Vietnamin maalaus camot tosiaan viehättävät näihin Suomalaisiin" harmaisiin" verrattuna.
Valitettvasti Pohjois-Vietnamin Mig-15 Uti koneet ovat jopa vielä "tylsemmän" näköisiöä kuin kotoiset mukelot.Kaikki Mig-15 Uti koneet kuuluivat P-Vietnamissa 910 "Julius Fucik" harjoitus rykmentiin jonka kaikki Uti koneet olivat maalamattomia (tai hopean harmaassa suoja lakassa) ja niissä oli vain kansalllis tunnukset+konekohtainen punainen numero .Kotoisissa Mukeloissa oli sentään Karjalan Lennoston "Ilves".Venäläiset ,Kuubalaiset ja jotkin Lähi-Idän koneet lienevät näitä värikkäimpiä Uteja.
Mutta mikä estäisi keksimästä omia naamio maalaus kokeiluja eri maiden ilmavoimille.Mukana voisi olla myös jonkinmoinen "Mitäpä Jos " osio.Vai mitä mieltä on ryhmiksen "Isä" Teeriojan Marko?Mulle ainakin sopis
Kaikki maalauskaaviot, todelliset ja kuvitteelliset ovat OK. Minun puolestani voitte tehdä vaikka Playboy-Migin :)
Sekoitin näköjään Mig-15 ja Mig-15 Uti koneet.
Hyvä ,hyvä huusivat lapset ja taputtivat karvaisia käsiään.
Ensimäiset osat HobbyBossin UTI:sta irroitettu ja liimattu, hyvä tästä tulee. Galdecalsin MU-1 tai 4 ovat vaihtoehdot.
Liekö lauantaina aamun ulkoiluhetkellä aurinko pehmentänyt pääkoppaa, sillä puolenpäivän jälkeen löysin itseni Aleksis Kiven kadun K-kaupasta HobbyBossin Mig kainalossa. Ja kun kauppias ystävällisesti vielä kaiveli takahuoneesta etsiarkin (by Kuivalainen), niin kaupathan siitä syntyi. Saas nähdä mitä tästä tulee, edellisen lekomallin rakentamisesta kun on vierähtänyt nelisenkymmentä vuotta. No, jos jää hyllyyn pölyttymään, niin ei taloudellinen tappio ainakaan suurimmasta päästä ole (6 + 5 euroa). Ilmoittaudun siis elämäni ensimmäiseen ryhmärakenteluun.