Pienoismallit.net

BW-372

Nämä kuvat on otettu lehdistötilaisuuden yhteydessä ilmavoimien vuosipäivänä 08. Lisää tulee, kunhan saan räpsittyä lisää ja töiltäni ehdin.

Kone on kolmessa osassa, takarunko on katkaistu rungon hakaristin kohdalta ja moottori on irrotettu. Myöskin sisuskalut koneesta on purettu ja osat ovat tällä hetkellä yksittäispakattuna ja suojarasvattuna laatikoissa.

Mainittakoon, että koneen selkäpanssari on haljennut osumasta ja kuomun liukuvassa osassa on ko. osuman aiheuttamia sirpaleen reikiä.

11.3 Päivitys koskien siivessä näkyvää keltaista maalia. Kyseessä EI ole pohjamaali, vaan amerikkalaisten sotaa edeltävän ajan laivaston maali. Koneen varsinainen pohjamaali on vaalean harmaa. Keltaista on vain siivissä, rungosta keltaista väriä ei ole löytynyt.

Kommentit

Hyviä kuvia. Ei kai tässä voi kuin esittää kiitokset.
Silloin kun tuo nostettiin niin näytti paljon paremmin säilyneeltä, mutta ilmeisesti koneen kohtelu tässä välissä ei ole aina ollut sen ansaitseman arvon mukaista.
Olihan suuri hämmennys kun lueskelin että missä ja milloin kuvat on otettu. En nimittäin ollut kuullut mitään siitä että tämä kone olisi saatu Suomeen. Vaikka onkin vain lainassa niin hieno homma. Kiitokset erittäin mielenkiintoisista kuvista!
Moottori on kyllä hämmästyttävän hyvässä kunnossa. Maali on kuin se olisi tullut tehtaalta viime vuonna. Koneellahan on saavutettu todella monta ilmavoittoa. 25.6.1942 saavutetut voitot tosin ovat vielä maalaamatta ;)
Mahtaneeko Suomessa olla museokonetta, jolla olisi pudotettu enemmän. (FR-110 7½-voittoa), (MT-452 9-voittoa), (MT-208 4-voittoa) ja (HC-452 2½-voittoa)
Onko tämä se suomen ainut Bwresters joka nostettiin venäjältä. Oli myös jutuua Arto nyrbergin ohjelmassa anteeksi jos olen kirjoittanut nimen väärin ei oikein taivu tuo kieli
Suomen ja maailman ainoa säilynyt Brewster juu. Sama kone joka sieltä itänaapurista nostettiin järvestä takavuosina.
On siinä ollut Pekurilla hengenlähtö lähellä - on sen verran pahan näköinen reikä tuossa pilotin istuimen selkäosassa.

Entäs ne pingispallot? Näkyykö niitä siellä siipien sisällä? ;-)
DAN FORD 7.3.2008 13:36 Vastaa lainauksella
What wonderful news! And what a treasure of photographs for modelers around the world!

Is there any chance you could put the photo captions also in English?

Blue skies! -- Dan Ford (keeper of the Annals of the Brewster Buffalo at www.warbirdforum.com/buff.htm )
DAN FORD kirjoitti:
-- Dan Ford (keeper of the Annals of the Brewster Buffalo at www.warbirdforum.com/buff.htm )
Hello Dan!
Really nice site you have there - thank you for sharing! Now I know what to read while waiting that glue is dry enough…
perttiL 7.3.2008 19:40 Vastaa lainauksella
hienoja ja hyviä kuvia, kiitokset Harri. pertti
Kiitoksia palautteesta. Täytyy myöntää, että en tunne venäläisten käyttämiä/modifioimia Hurricaneja kovin hyvin, joten en tiedä, oliko tällä aseistuksella olevia koneita käytössä jo tässä vaiheessa. Ilmeisesti myöhemmin on arveltu, että taistelussa olisi ollut mukana myös Mig tai Jak koneita, mutta varmistusta ei ole asiaan saatu.

(17.7 2008 Parempaa tietoa osumista, kuomun reiät ovat sirpaleiden aiheuttamia, vaikka nopealla vilkaisulla näyttää luodin reiältä ja ilmeisesti kaikki osumat ovat kevyen kk:n luodeista) Edit: 9.7. 09 Poistin kokonaan väärää tietoa sisältävän virkkeen osumista.
perttiL 8.3.2008 07:39 Vastaa lainauksella
mutta liekö se ketju enää tallella…!? pertti
perttiL 8.3.2008 08:52 Vastaa lainauksella
se on hyvä kun sekoilee heti aamusta…pertti
Tässä kuvia ja juttua Hurricane Mk.II:ta, joka ammuttiin alas 23 päivää aikaisemmin ja reilu 500 km pohjoisemmaksi kuin Brewster BW-372.
lend-lease.airforce.ru/english/articles/sheppard/hurricane_Z5252/index.htm
Päivitetty koneen väritystä koskevia tietoja koskien siivissä näkyvää keltaista maalia.
Joo tämähän rupea olemaan mielen kiintoista.

Meille tulee "reverviläinen lehti" ja siinä on juttua koneesta niin kone oli aikaisemmin Paavo Koskelan käytössä Rukajärven yllä.

Koskela joutui Polukarpov I-152 Vasili Knizhnikin kanssa ilma sotaan.

Molempien koneet vaurioituivat ja kumpikin kirjasivat ilmavoiton itselleen kone kummiskin korjattiin ja siitä tuli Pekurin nimikko kone.