Pienoismallit.net

Panzer in Berlin 8

Valokuvia Berliinin lopputaisteluista - lisää venäläisiä vaunuja

Endekampf in Berlin/Endekampf um Berlin eli Berliinin lopputaisteluiden valokuvia aikajänteellä 23.4. - 3.5.1945.

Valokuvat ovat alunperin pääosin saksalaisista, venäläisistä, brittiläisistä ja amerikkalaisista arkistoista, kuten esim. AGMPG, BA, BA-MA, MGFA, RGALI, RGVA, VOV, TsAMO, NA, NARA, IWM jne…plus jotain yksityishenkilöiden julkaisemia.

Parhain terveisin, AJ

Kommentit

Kiitoksia kuvista jälleen.
Esko P. 14.10.2012 11:20 Vastaa lainauksella
Hätkähdyttäviä kuvia jälleen. Vasitenkin noissa Josef Stalin kakkosissa on sitä jotain…

Kiitoksin
Esko P.
AJ 14.10.2012 11:59 Vastaa lainauksella
Moi Mika ja Esko,

Olkaa hyvä ja kiitokset!

Joo, noissa JS-2/IS-2:ssa on sitä jotain ja kuten kuvista huomaa Berliinissä niitä oli melko paljon käytössä, toki selkeä ylivoimainen bulkki venäläisvaunuista oli T-34/85 vaunuja. Ja olihan siellä T-34/76 vaunuja, 76mm M4A2 Shermaneita plus eri rynnäkkötykit.

Seuraavan Panzer in Berlin 9 referenssikansion voisi tehdä venäläisistä tykeistä Berliinissä, kun sakutykeistäkin on tehty kansio ja sitten voisi tehdä taas jotain hieman erilaisempaa kansiota Berliinistä. Panzer in Berlin 3:nkin etenee hitaasti, mutta rauhallisesti (joidenkin kuvien kanssa täytyy miettiä erittäin tarkkaan, kuuluvat kyllä stooriin, mutta ehkä turhan "julmia"; voinen kenties kompensoida ne muilla kuvilla) - no, homma valmistuu pikkuhiljaa.

Tuli tässä vielä mieleeni, että jos joskus kyhäilen Falklandin sodasta referenssikansiot, niin niitä kuvia piisaa vieläkin enemmän kuin Berliinikuvia - tarkoittaa käytännössä 20 - 30 referenssikansiota. No, katsotaan sitä sitten.

Parhain terveisin, AJ
Kiitokset mielenkiintoisista kuvista!
AJ 14.10.2012 20:03 Vastaa lainauksella
Moi Miika,

Ole hyvä. Ohessa linkki Panzer in Berlin 9 referenssikansioon: www.pienoismallit.net/galleria/referenssi_11070/

Parhain terveisin, AJ