Pienoismallit.net

Panzer in Berlin 6

Valokuvia Berliinin lopputaisteluista - Reichstagin taistelut

Endekampf in Berlin/Endekampf um Berlin eli Berliinin lopputaisteluiden valokuvia aikajänteellä 23.4. - 3.5.1945.

Valokuvat ovat alunperin pääosin saksalaisista, venäläisistä, brittiläisistä ja amerikkalaisista arkistoista, kuten esim. AGMPG, BA, BA-MA, MGFA, RGALI, RGVA, VOV, TsAMO, NA, NARA, IWM jne…plus jotain yksityishenkilöiden julkaisemia.

Parhain terveisin, AJ

Kommentit

Taas hyvä kuvakansio AJ:tä !! Suurkiitokset AJ kun olet taas jaksanut koota yhden Berliini kansion lisää meille!
AJ 7.10.2012 23:07 Vastaa lainauksella
Moi Heikki,

Ole hyvä.

Siinähän se tuli koottua telkkaa katsoessa, valvoessa ja kuvien kanssa sählätessä. Hankalin homma on se, ettei tiedä milloin tila on käytetty loppuun. Tarina ei pysy kasassa, joutuu ns. leikkaamaan ja liimaamaan eli poistamaan ja laittamaan tilalle kuvia, tarina hajoaa, kun homma ei mene niinkuin itse haluaisi, mutta c'est la vie.

Olisin halunnut laittaa karttoja lisää (alunperin olikin, poistin ne tilanpuutteen vuoksi), samoin poistin kolme muuta ilmakuvaa alueesta, monta muuta kuvaa mm. tykistön tulitukikuvat ja tajusin, että on aivan turha laittaa tst-kuvia rakennuksesta sisältä ja ulkoa, koska se on turhaa sähläystä eikä taistelussa kaatuneiden kuvista runnellussa rakennuksessa tai sen ulkopuolella ole iloa kenellekään.

Joten tuo on tuollainen kompromissi, mutta kai se jotenkin tarinan kertoo. Muutamat kuvat noista lienevät harvinaisempia.

Laiton muuten asiasta lisäreferenssikansion Panzer in Berlin 6b, sitäkin sai hingata edestakaisin, kuvia pois ja tilalle, mutta eiköhän nämä jotenkin yhdessä avaa stooria.

Parhain terveisin, AJ

PS Olet varmaan huomannut, että kakkoskansiossa on yksi kuva lisää Panther A:sta. Löysin vielä kuvistani toisenkin erinomaisen originaalin Panther A kuvan Berliinissä, valitettavasti torniin osuu auringon valo ja se on hieman kääntynyt, joten taktista numeroa ei näy. Toki on mahdollista, ettei mitään numeroa tornissa edes ollut. Pitää kahlata kuvia vielä läpi, jos lyötyisi lisää Panther A kuvia.
Terve!

Mun on pitänytkin laittaa siihen Panssarit Berliinissä-kansioon kommentiksi, niin loistava keskustelu kuin se onkin, että kuvat voisi koota ja tehdä niin kuin tämä on tänne laitettu!

Itsellä löytyisi toi kyseinen JS-2M Dragonin pakkaamana varastossa, joten paljon kiitoksia kuvista!

Hienoa työtä! Lisää näitä referenssikansioita tänne!

T.Waltter
Moi!

Tarkoitus olikin tsempata AJ jatkamaan tätä hienoa kuvien laittamista noihin kansioihin. Joskus jotain satunnaisia kuvakansioita tehdessä on juuri huomannut tuon että kuinka paljon siihen loppujenlopuksi menee aikaa. Juuri niin kuin tuossa edellä kerroit AJ. Siitä hatunnosto ja kumarrus että jaksat ja viitsit ;) !! Täytyykin käydä kurkkaamassa se uusin Panther A kuva sieltä 2:s kansiosta.
AJ 8.10.2012 18:37 Vastaa lainauksella
Moi Heikki, Korjaus aikaisempaan viestiin, se onkin valitettavasti varhainen G-malli, lisäsin sen jokatapauksessa 2-kansioon. Parhain terveisin, AJ