Pienoismallit.net

StuG.III Ausf.G

Ps.531-19 "Marjatta"

Dragonin sarjasta rakennettu suomalaislisäyksin. Jätin sarjan työkalut pois lokasuojilta ja rakensin tarvikelaatikon ja sen kehykset, tukit ja ajajan suojalipan. Maalattu omasekotteisilla maaleilla, jotka näyttivät silmillä katsottuna mahdollisimman lähelle alkuperäisväreiltä. Kevyttä vanhennusta ja malli oli suurin piirtein valmis.
Alustan tein liimaamalla sen päälle multaa ja muutaman sammaltupsun. Alustan kuivuttua liimasin vielä koivunurpuja pudonneiksi lehdiksi ja maalasin muutamia kuralätäköitä. Noh, olisihan tässä vielä paranneltavaa, mutta olkoot näin.

Kommentit

JMR 27.11.2011 18:40 Vastaa lainauksella
Tukit eivät omaan silmääni näytä jotenkin, aidoilta, saatan olla väärässäkin. Muuten mielestäni onnistunut malli. Hieno alusta. Kaipaisin ehkä pari figua, mutta on se hyvä näinkin.
Juu noi tukit näyttää enempi rautanauloilta…
Muuten kyllä aivan loistavasti onnistunut vaunu!
Tukit tosiaan näyttävät epärealistilta. Luukkujen sisäpinnat oli maalattu saksalaisella tumman keltaisella. Näistä parista mokasta huolimatta varsin mukava Suomi-Sturmi. Näitä ei näe koskaan liikaa.
Ihan mukavan Suomi-sturmin olet saanut tehtyä. Muita myötäillen, tukit tosiaan näyttävät varsin epärealistisilta, mutta muuten tämä on oikein hyvä alustoineen. Ehkä minäkin paria figua kaipaisin tuohon, mutta meneehän se näinkin… Onko ruiskulla vai siveltimellä maalattu?
Petri Lyy 28.11.2011 09:45 Vastaa lainauksella
Sturmeja ei koskaan ole liikaa :) Kaikkia tuntuu jumittavan nuo tukit. Minun mielestäni ne näyttävät niin kuin ne olisi veistelty lyijykynistä. Auttaisiko asiaa, jos tukkien päitä vielä vähän viilaisi niin, että ne olisivat pokasahalla katkotun näköisiä? Puinen takarontti näyttää hyvinkin, no niin no, puiselta.
Puut ovat kieltämättä mallin pahin "epäkohta". Mutta puitakin on niin paljon erilaisia ja laatuisia.
Puiden lisäksi mua häiritsee keulassa olevien huoltoluukkujen kahvat, eikös ne tulleet vaunuihin vasta sodan jälkeen? Toinen on kk:n kilpi, joka kuuluisi olla eteenpäin taitettuna kun kk ei ole paikallaan.
Tässäpä nämä itelle suurimmat epäkohdat, pienemmät virheet menis jo nipotukseksi…
Camo taas näyttää oikein hyvältä kuten alustakin. Onko nuo Ps. tunnukset ja "Marjatta" maalattu vai siirtokuvia?
AJ 28.11.2011 14:37 Vastaa lainauksella
Moi Aku, nuoresta iästäsi huolimatta aivan onnistunut Suomi-Sturmi. Pojoja tulee jo pelkästään Suomi-Sturmin rakentamisesta, jonka rakentamisen kynnys lienee noussut jo atmosfääriin asti…

Anyway, risut edellä tuli jo (tukit saa muuten helposti vaihdettua), joten en toista niitä; annetaan sen sijaan ruusuja: Suomi-Sturmi plussaa, rakentaminen onnistunut plussaa, camo onnistunut plussaa, viimeistelykin on aivan mukiinmenevä plussaa ja alusta on toimiva (mielestäni olet onnitunut saamaan syksyn fiiliksen hyvin ilmi alustassasi) ehdottomasti plussaa. Joten kyllä minä tykkään Suomi-Sturmi pienoismallistasi; vielä kun otat huomioon jo edellä olevien kolleegoiden hyvät neuvot, niin avot.

Hyvä Suomi-Sturmi! Parhain terveisin, AJ
PhantomII 28.11.2011 18:13 Vastaa lainauksella
Vaunuhan on oikein mainio, eikä nuo "tukitkaan" huonoilta näytä. Taitavat olla karjalaisesta mökin seinästä lainatut? Hirsiähän ne?
Vaunu on onnistunut hyvin ja on alustan kanssa yhtä. Myös tarvike laatikon puumaisuus on toteutettu hienosti, eikä varmaan onnistuisi minulta. Mutta mielestäni tukit olisi voinut jättää pois. Realistisen tukin pinnan maalaaminen ei ole mielestäni onnistunut niissä niin hyvin , kuin muun mallin maalaus ja toteutus.

Mistä olet muuten valmistanut kyseisen pressun palan?

Hieno malli kuitenkin ja plussaa itsetehdyistä lisäyksistä!
Pressu tehty pullon suojakuoresta, kaikki tunnukset maalattu, enkä ole vieläkään maalannut kuin pensselillä. Ruiskun tosin omistan, mutta ilmaletkut ja kompuraan kytkentä puuttuu.
Teemu Lax 29.11.2011 22:57 Vastaa lainauksella
Suomisturmit on aina jees, pojot rakentajan "henkisestä" iästä joka ei ikänumeroista näy. Tykkäsin kuralätäköistä, värisävyistä ja epäsymmetrisestä asettelusta.. Tukit on hirsiä ja joskus hirret on tukkeja komsiikomsaa..
Siis mitä!? olet laittanut koivunurpuja tankin päälle vaikka samanlaisia olisi photoetchinä saatavana hyi hyi ;-)
t.Teux