Pienoismallit.net

Ihantala 1944

Kokoonpano

30.4.2012
Enää ei ollut muuta tehtävää, kuin irtonaisten osien liittäminen alustaan. Lisäksi joitain pieniä toimenpiteitä, kuten hylsyjen lisäys ja roiskeet kranaatin kuoppien ympärillä. Malli valmistui nipin napin ennen Model expoa, mutta en ehtinyt kuvata sitä. Sen takia lisään sen tänne vasta nyt.

Lisäsin kuvan myös merkintään: Nyrkkimies

Kiitokset kaikille kommentoijille, nyt jään mallailu tauolle, sillä mallailupöytä muutuu vaappuverstaaksi. Hyvää kevättä kaikille.

Kommentit

Mikko J 30.4.2012 13:43 Vastaa lainauksella
Erittäin hienoa työtä. Ihailin tätä expossa. Tässä on äksöniä, ruudinkäryä ja liikkeen tuntua! Erityisesti tuo toiminnan ja liikkeen mallintaminen on hemmetin vaikeaa ja nyt on tässä onnistuttu erinomaisesti. Tuo Panzerfaustikin näytti "livenä" yllättävänkin hyvältä. Kasvillisuudessa olisi ehkä vielä petraamisen varaa. Tuo käyttämäsi "foliage" ei ehkä ole parasta mahdollista puiden lehvästöiksi.
Osaatko tarkentaa millainen foliage sopisi puihin paremmin?
Ville J 1.5.2012 20:50 Vastaa lainauksella
Katselin tätä expossa pitkän tovin ja puut ovat tosiaan dioraaman heikoin lenkki. Muuten pidin näkemästäni.
Itse en ikinä ole kokeillut, mutta Mininaturin tuotteita on kehuttu ja ne ovat realistisen näköisiä. Mininatur
-Ville
Olisi ollut kiva päästä expoon tämä näkemään. "Pumpulisavu" on niin mielenkiintoinen esitys. Itse diosta tuli myös odotetun tasoinen!
Mikko J 2.5.2012 14:52 Vastaa lainauksella
Werner Hämäläinen kirjoitti:
Osaatko tarkentaa millainen foliage sopisi puihin paremmin?
En osaa valitettavasti mitään tuotenimiä suositella, niitä on niin paljon ja saatavuuskin mokomissa vaihtelee koko ajan. Mene kauppaan hypistelemään eri vaihtoehtoja :)

Toinen konsti puiden lehvästöjen tekemiseen menee näin:
1. Pienoismallikaupasta "poly fiber" nimistä kamaa, tai tälle vaihtoehtona hamppukuitua askartelukaupasta, tai pellavakuitua rautakaupasta/tavaratalon pienrautaosastolta.
2. Pyörittele ja sotke kuidusta haluamasi kokoisia takkupalloja
3. Tarvittaessa näiden maalaus/värjäys
4. Suihkuttele pallot perusteellisesti sprayliimalla
5. Liimasta tahmeat pallerot laatikkoon pienoismallikaupassa myytävän lehtisirotteen kanssa ja kunnon ravistus.
- Toista tarvittaessa vaiheet 4-5 vaikka erivärisellä lehtisiroitteella.
6. Esim pinsettien avulla repimällä, riipimällä ja venyttämällä saa näistä takkupalleroista lehvästöä joka on suht tuuheaa ja tarvittaessa roikkuu kivasti.

Kuusipuita/havuja voi tehdä rahkasammaleesta
Linkki
MRB 4.5.2012 13:06 Vastaa lainauksella
Mageeta nähdä action dioraama, niitä ei kovin moni valitettavasti vaikeusasteen takia tee. Plussaa figujen asennoista ja yleisfiiliksestä sekä pumpulisavuista, jotka näyttävät oikeasti aidoilta. Kehittymistäkin toki on, esim figujen ja vaununkin maalausta voisi toki hieman parantaa ja maastossa on elementtejä, jotka eivät aivan aidoille näytä, kuten juuri nuo puut (hyvää yritystä niissä kuitenkin on eli paljon parempia kuin "pullonharjat"!) sekä omasta mielestäni tuo iso kivi ja kasvillisuuden rajat esim kranaattikuoppien reunalla, jotka ovat hieman keinotekoisen näköisiä. Mutta toisaalta plussana kasvillisuudessa löytyy paljon vaihtelua ja hyviä pieniä yksityiskohtia, jotka parantavat aina dioraaman pohjaa - kasvillisuushan koostuu monesta eri kerroksesta ja sitä on hyvin vaikea pienoismalliin jäljentää aidosti. Hyvää työtä kaikenkaikkiaan ja jo ihan vain sen takia että kyseessä on huolella tehty action dio pitää antaa neljä tähteä.

(Niin ja faust on todella siistin näköinen yksityiskohta!)
SS 5.5.2012 16:11 Vastaa lainauksella
Vauhdilla tosiaan sait tämän valmiiksi, mutta se ei kyllä lopputuloksessa näy. Aiempia kompaten voi todeta, että tällaisen actionin näkeminen on harvinaista herkkua, ja olet onnistunut sen luomisessa hienosti.
jukka fw 10.5.2012 21:53 Vastaa lainauksella
"Ne jyrää meidät"
Koskela: "Ei ne mitään jyrää!" :)