Pienoismallit.net

Charioteer CT

Charioteer valmistui viimeinkin, vaikka helposti se ei tapahtunut. Vaunu koostuu Tamiyan Cromwell Mk. IV:sta ja Accurate armourin Charioteer konversiosarjasta sekä Aberin etseistä. Vaunusta sai kohtuullisen, vaikka omia muokkauksia sai tehdä jonkin verran. Vaunu esittää Lappeenrannan Rakuunamäellä seisovaa vaunua ennen näytteille laittoa.

Haastavinta oli Accuraten konversiosarjan kanssa, jonka telat olivat vähintäänkin haastavat. Kuumalla vedellä ja tiukalla puristuksella telat sai istumaan, vaikka vinouttu niistä pois ei saanut. Viime metrien hopun vuoksi jouduin maalamaan kokardit käsivaralta, mikä valitettavasti sivukuvassa näkyykin.

Pahoittelut melko heikoista kuvista. En kerennyt kovin hyviä studioita virittämään ennen vaunun luovutusta isälleni, joka muinoin kyseistä purkkia on ajanut.

Kommentit

AKK 22.11.2011 19:15 Vastaa lainauksella
Nätti charioteer. Puhdan hyvin onnistunut malli. Tuota en vain ymmärrä, mikä funktio on ollut vaihtaa johto- ja vetopyörien paikkaa?
Suomi Charioteer! Upeeta!

Veto- ja jotopyörän paikan vaihtuminen voisi olla samantyyppinen erhe kuin itsellenikin taannoin käynyt hakaristin ylösalas liimaaminen. Näita vaan sattuu…

Puolikkaalla lisäpisteellä aihevalinnan vuoksi,

Jukka
Juurikin näin. Sanattomaksi vetää oma referenssien "tarkka" tutkiskelu - hävettää. Näin käy joskus, eikä korjaamaankaan ihan heti pääse.

Kiitoksia kuitenkin kommenteista!
Nostalginen vaunu minulle. 1975 maaliskuussa RUK:n ampumaleirin joiku sotamittelö ja Charioteerin kyydissä. Oli aikas nopia. Anteeksi eksymiseni muisteloihin. Malli on erinomaisen hienosti tehty!! Great! Nostalgiapiste tuli lisäksi vielä!!
AJ 23.11.2011 08:39 Vastaa lainauksella
Moi Anton, Komppaan täysin Jukka P:tä: "Suomi Charioteer! Upeeta!" Eli tykkään myös ehdottomasti aihevalinnasta.

Onnistunut malli, vaihdat vaan johto- ja vetopyörien paikkaa kun ehdit ja otat pari uutta kuvaa ja voila siinä se on. Hyvä stoori vaunun rakentamiselle, isällesi, joka on vaunua ajanut - lisäpinnoja jo siitäkin. Duunia olet saanut tehdä vaunun rakentamisessa - ei ole tosiaan helppo juttu kombinoida AA:n ja Tamiyan osia.

Kerrassaan mainio vaunumallilisäys tälle saitille; Charioteerejä näkisi mielellään enemmänkin, joko britti tai Suomi kuosissa - mielenkiintoinen erikoinen vaunu. Harmi, ettei 1/35 skaalan Charioteerejä tehdä styreenistä. Parhain terveisin, AJ

PS Seppo, kiva lisästoori liittyen vaunumalliin - hyvä, että eksyit muisteloihin.
Petri Lyy 24.11.2011 10:18 Vastaa lainauksella
Kyllä tämmöinen jälki nostaa taas omaa kynnystä aloittaa brittivaunumalli.