Pienoismallit.net

Sherman VC Firefly

Näin otti ja valmistui tämäkin malli, tosin juuri ennen Nordic Challengea.

Malli on Tascan aivan huippulaatua oleva rakennussarja. Näin yleisesti ottaen mallissa yhdistyi mielestäni Tamiyan osien istuvuus ja Afv Clubin tarkkuus. Rakensin tämän pitkälti suoraan laatikosta, joskin päädyin lisäämään metallisen tykinputken, koska liimauksessa olleet putken puolikkaat olivat liikahtaneet paikaltaan. Ristiin menneiden osien hionta olisi muuttanut putken hammastikuksi, joten katsoin parhaaksi hankkia aftermarket putken. Kasaus itsessään oli todellinen nautinto ja voin suositella kyseistä mallia.

Muuten mallin kanssa jatkoin modulaation kokeilemista, sekä viime vuoden Nordicista saadun palautteen perusteella värisävyltään hieman vaaleampien mallien tekoa. Ensimmäinen yritys oli taas liian tumma, joten päädyin maalaamaan mallin uudelleen. Modulaatiokin jälleen kerran hieman hukkui kaiken jälkiviimeistelyn alle, kun en rohjennut tekemään tarpeeksi räikeää jälkeä, mutta hyvä näinkin.

Kokeilin myös ensimmäistä kertaa pressun/peitteen tekoa kaksikomponenttikitistä, tässä tapauksessa Green Stuffista ja onnistuinkin mielestäni ihan kohtuullisesti. Paperista tehdyt pressut ovat pinnaltaan hieman liian "karheita" tai rujoja, ja foliossa rypyistä sekä poimuista tuntuu taas tulevan liian teräviä. Green stuffilla pystyi rauhassa muotoilemaan pressun kannella olevien laatikoiden ja kanistereiden päälle. Kiinnipitävät narutkin sai uppoamaan pressun pintaan, jolloin ne oikeasti näyttäisivät pitävän lastia paikallaan.

Tämän mallin kanssa tuli jälleen opittua paljon uutta ja arvokasta. Omaa kehitystäkin oli mukava myös kongreettisesti todistaa, kun tämä menestyi Nordic Challengessa saavuttaen Highly Commended palkinnon.

Kommentit

Todella hienolta näyttää!!
On todellakin HC arvoinen malli. Viikonlopun paras Firefly.
Jonne 21.11.2011 22:00 Vastaa lainauksella
Ei kommenttia hirveästi ole tullut vielä. Ehkäpä porukka on viellä NC "fiiliksissä". Mallisi on todella upea. Varsin realistisen näköinen. Vanhennukset onnistuneet hienosti. Tätä mallia kelpaa esitellä. Onnitteluni vielä NC menestyksestä.
Onnittelut NC menestyksestä,ansaittu sijoitus!

Kaikinpuolin upea Firefly,Hämeenlinnassa tätä katselin livenä,mielestäni erittäin realistinen ja tasapainoinen kokonaisuus.
Kiitoksia kommenteista!

Olisiko kenelläkään antaa parannusehdotuksia, joita voisi taas seuraavassa mallissa ottaa huomioon?
Sami Elasmaa kirjoitti:
Olisiko kenelläkään antaa parannusehdotuksia, joita voisi taas seuraavassa mallissa ottaa huomioon?
Hieno!onnittelut menestyksestä.
Rakentele pieni dio seuraavasta.
Hieno shermanni, pressu on hyvin tehty ja sopii tankkiin. Ehkä jonkinlainen alusta toimisi tämän kanssa, vanhennukset ja modulointi hillittyä ja hienoa katseltavaa. Onnittelut palkinnosta.
Tatu H 23.11.2011 08:01 Vastaa lainauksella
Sami Elasmaa kirjoitti:
Kiitoksia kommenteista!

Olisiko kenelläkään antaa parannusehdotuksia, joita voisi taas seuraavassa mallissa ottaa huomioon?
Onnistunut työ. Vahvuudet on tiedossasi joten keskityn tuumailemaan, miten mallin saisi vietyä sinne nextillelevelille.

Seuraavaan malliin hivenen vähentäisin tuon pölyisen pigmentin käyttöä, vetää helposti pinnan tukkoiseksi. Tässä sitä ei vielä ole käynyt, mutta ihan on hilkulla, että vihreä muuttuu sumuiseksi mössöksi. Todellisuudessa vaunut olivat taatusti todella pölyisiä, mutta mallipöydällä yltiöpölyisyys ei vain omaan silmään natsaa. Parempi vähempi ja tarkkaan mietityt kohdat.

Modulaatiota voisit seuraavaan malliin lisätä reippaasti, oikein revitellä. Selkeät huippuvalokohdat antavat mukavan pohjan seuraaville käsittelyille. Yksivärinen pinta saa ja pitää olla elävä. AK:n valuma & törkylitkut voisivat tehdä pinnalle terää. Joko ihan ohjeiden mukaan tai luovasti soveltaen.

Seuraavaa vaan pöydälle!
AJ 23.11.2011 09:05 Vastaa lainauksella
Moi Sami, onnittelut NC menestyksestä. Komppaan erityisesti Tatu H:ta, sillä Tatu on mielestäni paketoinut kaikki keskeiset asiat Firefly pienoismallistasi nätisti nippuun.

Nyanssikysymyksenä uteliaisuudesta; oliko muuten joku erityinen syy valita Tascan 009 rakennussarjasta juuri tuo puolalainen 1. PsDiv:n 10. RvPri:n 2. PsR:n 1. Esk:n vaunu? Ko. PsDiv ei erityisemmin loistanut suorituksillaan Normandiassa, etenkään tuo divisioonan 10. RvPri. Pressu on hyvin tehty - ja ymmärrän hyvin peitteen harjoitustyön kaksikomponenttikitistä - mutta mielestäni Fireflyesi olisi vieläkin parempi ilman pressua, moottoritilankannen näkyessä liittoutuneiden tähtimerkinnän kera.

Piristävä "Tulikärpänen" jokatapauksessa. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia jälleen!

Hyviä pointteja tuli esille, otetaan opiksi :)

Minulla ei ollut erityistä syytä valita juuri tuota puolalaista vaunua. Valintaan vaikuttivat lähinnä minkälaisia osia kyseiseen varianttiin käytettiin, sekä tämän kyseisen yksilön tunnusten värikäs ilme. Eli ei mitään kovin syvällistä.
Teemu Lax 27.11.2011 21:50 Vastaa lainauksella
Oikein hieno, mietin pitkään että eihän tässä ole paljon kommentoitavaa. Sitten huomasin työkalukiinnikkeiden puutteen, remmit ym. toisivat lisää detaljia. Onko antenni tarkoituksella jätetty pois?.

Samoilla linjoilla tatun kanssa modulaatiosta ja pölystä, on helppoja vetää ali ja yli meillä kaikilla uskoisin. Kuvittelenko havaitsevani hieman sinertävää sävyä vihreässä?

Pyörä parien kuraus ehkä hieman paksuhko ja monotoninen mutta menee jo makuasioiden puolelle..

Onnittelut HC maininnasta ja uutta pöydälle!!