Pienoismallit.net

Opel Blitz

Afrika Corpsin ilmatorjunta-ajoneuvo

Alkavan talven kylmyyten tuulahdus kuumasta Afrikasta. Tamiyan 3tonnin kuormuri ja lavalla kenttämodifikaationa asennettu 20mm FlaK38 asennus. Ammuslaatikoiden ja varaputkilootan sijoittelussa muistelin miten romppeet aseteltiin Masin/ Uralin lavalle kasikytluvun lopulla inttiaikoina.

Maalattu Tamiyan ja Vallejon akryylíväreillä ruiskulla ja siveltimellä, Migin ja AKn litkutukset ja pöllyt.

Malli on tarkemmin esillä seuraavassa Pienoismalli-lehden numerossa.

Mallailuterveisin,

Jari

Kommentit

Jouni Koski 16.11.2011 14:51 Vastaa lainauksella
Rakentelu ja maalikulumat toteutettu todella hyvin, mutta jotenkin jää hämäämään pölyiset renkaat ja tuulilasi. Muuten auto vaikuttaa ainakin kuvissa pölyttömältä :)
Jonne 16.11.2011 15:54 Vastaa lainauksella
Näkee kyllä että et ole pelkästään mestari rakentamaan panssareita, vaan ylipäätään mitä tahansa pienoismalli kategoriaa! Todella hienoa jälkeä. Puun kulumat on tehty todella komeasti sekä malli muutenkin toteutettu taidokkaasti. Tässä ei tietäisi pienoismallia katselevansa ellei toteaisi olevansa PM:netin 1:35 osiossa.
Juke 16.11.2011 15:57 Vastaa lainauksella
Kaunis kaikessa rujoudessaan. Pakari hieman osuu silmään kokonaisuudesta jollakin tavalla poiketen. Laitan kuitenkin viis starbaa.
Petri Lyy 16.11.2011 18:40 Vastaa lainauksella
Ääntä, kilinää ja kolinaa vain puuttuu, muuten menisi oikeasta sotakuormurista. Sepä mallailun tarkoituksen täyttää. Fillareidenkaan ei mielestäni ole aina pakko olla lysyssä, onhan niihin tuommoisen kuorman takia voitu panna pari baria ylimääräistä. Bravo.
Britneytä lainatakseni:" Uups, Jari did it again". Nämä ovat yksinkertaisesti mestarillisesti tehtyjä. Mitään kritiikkiä en "keksi".
kyllä on komia…
Todella hienosti rakennettu, kulumat ja säistys huippua. Alustaa ja paria figua tämä kaipaisi:)
Morjens

ja kiitos kommenteista! Vekottimessa on kyllä pölyä, ruiskutettua ja siveltyä, ehkä valo syö efektiä. Yritetty on!;-)

Petri, renkaissa on se extra 1,8 bar ylimääräistä.(lYksiputkinen FlaK painaa wikipedian mukaan n 450 kg ja Opelin kantavuus on se 3 tonnia eli vain terveisiä kuskaillaan…)

Olen Jarno kanssasi täysin samaa mieltä figuosastosta. Sovittelin yhtä ukkoa lavalle ja luovuin ajatuksesta tyystin, tulis muuten lavalla ahdasta. Eikös ton 20mm ympäristöön vähintään 3-4 ukkoa,ampuja(suuntaaja?), asettaja(?),lataaja, ammusmies, tj…tarttis olla Ooppelissa peräkärry että sais kaikki mukaan.

Ooppeli on mukana Hämeenlinnassa, kaikki sinne viettämään kunnon Mallailuviikonloppua!!

Mallailuterveisin,

Jari
AJ 17.11.2011 09:52 Vastaa lainauksella
Moi Jari,

Tykkään noista Pohjois-Afrikka rähinän kalustoista olivat ne sitten kenen tahansa konfliktin osapuolen, joten heti siitä plussapojoja. Komppaan kolleegoita edellä, erinomaisen hienosti rakennettu ja viimeistelty; kulumat ja säistys huippua.

Kamppailen juuri erään P-Afrikkaan sijoittuvan mallin kanssa ja jo toista kertaa olen poistamassa maalipintoja kulumineen pois, kun en ole ollut tyytyväinen lopputulokseen; pienoismallissasi puolestaan kaikki on juuri niinkuin pitääkin -ihailtavaa työtä ja lopputulos on aivan huikea.

Ainoa pieni muodollinen kritiikki tulee tuosta jo sanotusta pölytyksestä, kuvissa se ei näytä olevan balanssissa, Jouni K:n sanoin "jotenkin jää hämäämään pölyiset renkaat ja tuulilasi. Muuten auto vaikuttaa ainakin kuvissa pölyttömältä" - ehkä juuri valo syö efektiä ja luonnossa malli näyttää varmasti paremmalta näyttäen efektit oikein.

Tämä malli suorastaa huutaa figuja, kuten itsekin toteat. Kenties juuri figut nostaisivat tämän mallin ns. next levelille. No, joo - tälläisenäänkin tämä on selkeästi huippumalli. Parhain terveisin, AJ

PS Hyviä nuo sinun värimodulaatio- ja vanhentamisartikkelit, kiitos niistä!
Moi AJ,

ja kiitos kommenteista.

Afrikka tai yleensä aavikko härvelit on hankalia meille harrastajille, koska kaluston perusväri on yleensä vaalea. Joka paikkaan tiensä löytävä pöly pitäisi mallintaa, mutta toisaalta siten ettei se tuki koko mallia. Kuriositeettina mainittakoon että tsekkailin kesällä noin kymmenen vuotta sitten tekemääni edellistä Lion of Babylonia, jossa oli kyllä pölyä, Buffi peitti koko vaunun, hyvä kun sivulevyjen valkoiset tekstit erottui…;-)!

Omaa silmää miellyttää eniten että pöly, ja tietysti mikä tahansa muukin efekti, ei saisi peittää koko hoitoa, vaan antaa katsojalle ainoastaan vinkki että hei, tässä on pölyä. Mutta nämähän on niitä kuuluisia makuasioita!

Opettelen ekan järkkärini käyttöä ja uudet kuvauspisteen valot, 3*500W halogeenit eivät helpota tilannetta. Ainakin kuvauspisteessä on oikea Saharan tunnelma:!

Artikkelit saa jossain vaiheessa jatkoa, onko siihen ideoita?

Mallailuterveisin,

Jari
Petri Lyy 17.11.2011 12:29 Vastaa lainauksella
Jari Hemilä kirjoitti:
Artikkelit saa jossain vaiheessa jatkoa, onko siihen ideoita?
Mistä nyt tulikin mieleen, mutta hiuslakkatekniikka saattaisi kiinnostaa nettikansaa.
Ehdottomasti huippumalli. AK:n kulkuneuvot ja kalusto olivat ainakin konfliktin alussa maalattu german greyllä ja jatkuva hiekka/pöly/muta tahrivat ja samalla maastouttivat kulkuneuvot nopeasti. Jos jollain kollegalla on kirjat Panzer Clours I--III, on siellä sekä valokuvia että piirroksia aiheesta. On niitä varmasti muissakin julkaisuissa. Niin, siis huippumallin on Jari jälleen rakentanut. Jos olisit laittanut Jari edes yhden figun mukaan, niin olisi tullut täydet!
Petri Olavi kirjoitti:
Jari Hemilä kirjoitti:
Artikkelit saa jossain vaiheessa jatkoa, onko siihen ideoita?
Mistä nyt tulikin mieleen, mutta hiuslakkatekniikka saattaisi kiinnostaa nettikansaa.
www.pienoismallit.net/kirjoitukset/niksi_400/

Tämäkö?
Petri Lyy 17.11.2011 14:59 Vastaa lainauksella
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Petri Olavi kirjoitti:
Mistä nyt tulikin mieleen, mutta hiuslakkatekniikka saattaisi kiinnostaa nettikansaa.
www.pienoismallit.net/kirjoitukset/niksi_400/

Tämäkö?
Muistelin tuon linkin takana olevan niksin joskus ehkä nähneenikin, ja kiitos sen tuomisesta uudestaan esille.

Mitähän artikkelia sitä sitten osaisi kaivata? Näyttäisi olevan hyvä tilaisuus esittää toiveita juuri Jari Hemilälle, eikä tilaisuutta mielestäni kannattaisi hukata. Olisiko hiuslakkatekniikka kehittynyt edelleen? Keksikää nyt muut jotain.
"Muistelin tuon linkin takana olevan niksin joskus ehkä nähneenikin, ja kiitos sen tuomisesta uudestaan esille.

Mitähän artikkelia sitä sitten osaisi kaivata? Näyttäisi olevan hyvä tilaisuus esittää toiveita juuri Jari Hemilälle, eikä tilaisuutta mielestäni kannattaisi hukata. Olisiko hiuslakkatekniikka kehittynyt edelleen? Keksikää nyt muut jotain."

Ak-Interactivelta on tullut uusia möhniä,joilla saa ilmeisesti siveltimellä töpöttämällä hiukkasen samankaltaisia vaikutuksia aikaiseksi.

www.ibroxmodelismo.com…ex.php?main_page=product_info&cPath=591_658&products_id=6153

www.ibroxmodelismo.com…ex.php?main_page=product_info&cPath=591_658&products_id=6154

Itse ostin nuita,mutten ole vielä päässyt kokeilemaan kyynisissä testeissä
Lurri 17.11.2011 17:04 Vastaa lainauksella
Jari Hemilän aiempia sturmimalleja ihailleena tämä uusin tuotos ei säväytä läheskään samalla tapaa. Itseä häiritsee eritoten hiekanvärisen maalin tasaisuus, joka luo häiritsevän kontrastin kuluneisiin maalikohtiin. Itse mieltäisin sen niin, että kyseinen aavikkocamo olisi lätkitty summamutikassa kenttäolosuhteissa, jolloin pinnassa toivoisi näkevän enemmän pensselin/maaliruiskun jälkiä. Kuorma-auton lavalla taas toivoisi näkevän aimo kasan hiekkaa, nyt se vaan näyttää jotenkin liian puhtoiselta aavikko-olosuhteisiin nähden.
Hemilän poikahan näyttää osaamista myös muissa malleissa kuin telakalustossa. ;) Todella hyvä malli, josta näkee, että rakentajalla on taitoa ja kokemusta pidemmältä aikaa. Ehkä hieman häiritsee minuakin tuo hiekkasävyn tasaisuus, mutta siitä ei suurta pistemenetystä tule. Jonkinlaista dioraamaa/vinjettiä tämä kaipaisi, mutta hyvä näinkin.
Jouni Koski 17.11.2011 20:58 Vastaa lainauksella
Petri Olavi kirjoitti:
Mistä nyt tulikin mieleen, mutta hiuslakkatekniikka saattaisi kiinnostaa nettikansaa.
Jari on lupaillut esitelevänsä mm. hiuslakkatekniikoita sunnuntaina Hämeenlinnassa , jos asia kiinnostaa nähdä livenä. Aikaa on varattu klo 12:30 – 14:00
[quote="Jouni Koski"]
Rakentelu ja maalikulumat toteutettu todella hyvin, mutta jotenkin jää hämäämään pölyiset renkaat ja tuulilasi. Muuten auto vaikuttaa ainakin kuvissa pölyttömältä :)
muta sielähän afrikassa saataa aika paljon lennellä paljon hiakaa eikä niitä varmaan kovin usein puhdisteta
Terve kaikille ja kiitos kommenteista!

Tässä mallissa hain hiekanväriin eloa kaksikerrosmaalauksella, eli harmaan päällä on ensin tummempi ja sen päällä vaaleampi hiekansävy.

Hiuslakka on jo pakattu matkalaukkuun ja kohta nokka kohti Hämeenlinnaa!

Mallailuterveisin,
Jari