Pienoismallit.net

Me-262

Tämä vuosi on ollut mallirintamalla tuskien taivalta, jota helpottamaan päätin rakentaa valmiiksi suoraan laatikosta pikkuskaalan lekon. Vaikka Revellin Me-262 ei olekaan täydellinen malli, on se suht helppo rakentaa ja maalata. Lasiosa on harmillisen huono: vääränmuotoinen, paksu ja vääristynyt, muuten ihan ok:D
Ihan täysin ei tuo ootb onnistunut sillä lisäsin pitotputken ja antennit ohuesta messinkiputkesta; olivat ne mallin omat osat aikamoisia tekeleitä! Hakaristit lisäsin myös AM-arkilta mutta ne reagoivat jotenkin käyttämääni dekaalipehmentimeen joten sulivat hieman:(
Koneyksilö esittää mustaa 4:sta Tsekkoslovakkiassa Prahassa keväällä -45. Koneen nokka on Kageron kirjan JG 7 "Nowotny" mukaan valkoinen tai metallinvärinen. Maalauskaavio on muuten RLM82/83/76 joka onnistui suht hyvin.
Nokka on täynnä lyijyä joten ei istu pyrstöllään. Siipien jättöreunat, etenkin peräsimessä, ovat vähän paksut mutten jaksanut niitä tuunata kun piti saada pikaisesti valmiiksi:)
Revellin omat siirtokuvat eivät reagoinet oikein mihinkään mömmöihin joten ne eivät uponneet kunnolla mallin pintaan.
Sen kummemmin en vanhennellut enkä paneloinut konetta, mitä nyt nokkaan kokeilin tummanharmaata joka näyttää ihan mustalta!
Tämmöinen tällä kertaa!

Kommentit

Kyllä on hieno pikkuinen "Schwalbe."

Maalausjälki on erittäin hienoa, ja kyllä tuo keula näyttää valkoisena minusta ainakin justiinsa hyvältä.
Harmillista että hakaristi-siirtokuvat tuolla viisiin rupesivat yli-pehmiämään :/

Ainua johon minun silmä osuu, on tuo "rinkeli-antenni" tuolla selkäruodon päällä… Nimittäin aika tukevaa tekoa… Tosin kuten tekstissä viittasit, tämä lienee siis ollut enemmän ootb-build joten keskityn siis katselemaan mainiota maalausjälkeä…
Erittäin asiallinen malli. Tämäkin menis 48 mallista ihan täysin. Eipä tuon kuomun ongelmat ainakaan katsojalle välity. Siististi rakennettu ja maalattu. Ihan hyvä ettei ole pahemmin säistelty.
Kaunis maalaus ja mittakaavaa voisi luulla isommaksi, toden totta joissakin Revell arkeissa on siirtokuvia joita ei saa millään pehmentymään ovat kuin tarra vaikka kuinka litkuttelisi ohentimilla.
Nokan maalaus minusta tuo sitä vanhaa fiilistä aikaan kun koneet koristeltu kuin kukot ;)
Upeaa työtä. Panelointi onkin muualla onnistunut, paitsi nokan valkeasa. Mielestäni liian korostuvat urat. Olisiko niitä voinut himmentää pikku säistyksellä tvs.?

Mutta mittakaavaan nähden mallin maalaus pikkuosineen on sellaista työtä, että taas kadehdin.
T.T
Kiitokset kaikille kommentoijille suopeista arvioista:) Mallista jäi puuttumaan antennilanka kun oli olevinaan kiire mallin kanssa:D Täytyypi lisätä. Kuvat eivät ole vielä(kään) sitä mitä pitäisi, hieman liian tummia. Valotuksen kanssa vielä on harjoittelemista.
Timo, tuossa olet oikeassa, turhan tummat. Joskohan vaalealla washilla saisi aikaan pientä parannusta.
Ja seuraavaa mallia viimeistelemään…
Niin tai en niistä valmiista washeja ainakaan itse osaa edes käyttää, vaikka pitäisi opiskella.
Mutta maailma on keksimättömiä ideoita täynnä.
(vesiväriseos valkean tummennukseen tai urien vaalennukseen, vesiväriksi "Kiinan Valkeaa uriin…)
T.T
Tuosta nokan erilaisesta maalauksesta tuli mieleen, että noissahan oli moduulirakenne, ja nokat olivat kai vaihdettavissa. Eli voisiko olla niin, että koneeseen olisi heitetty uusi nokka jossain tilanteessa. (Houkutteleva ajatus tällöin olisi, että nokka olisi vielä maalaamaton, metallipintainen).
Komea 262 kaiken kaikkiaan. Tässä koneessa on sitä jotakin.
Hienosti maalattu ja siisti muutenkin.Hakaristin puuttuminen paketoinnissa pitkä miinus valmistajalle.Sama kuin Darth Vaderilta puuttuisi kypärä.Pitäisi näissä historia malleissa olla joku poikkeus sääntö.Hyvä ,että olet sen lisännyt realistisuutta luomaan.Komea pienen skaalan malli.
Lainaus:
Tuosta nokan erilaisesta maalauksesta tuli mieleen, että noissahan oli moduulirakenne, ja nokat olivat kai vaihdettavissa…
'

Huomenta!

Kyllä nokka oli vaihdettavissa yhtenä palana. Lisäksi nokkaosan materiaali oli ohut teräs eikä alumiini. Tästä on myös se suora seuraus, että paljasta metallia ei tulisi olla näkyvissä. Teräs-(rauta-) ja puu piti suojata ja maalattiin säännöllisesti myös lopunajan Saksassa.

Silattu ja/tai anodisoitu alumiini oli sitten asia erikseen ja voitiin jättää maalaamattomaksi. Silaamattomasta alumiinista en ole varma miten Saksassa käsiteltiin v. 44-45.

Kari