Pienoismallit.net

M4A4

Kanadalaisilla tunnuksilla varustettu M4A4 Normandian maihinnousun jälkeen syksyllä 1944. Kyseessä on Dragonin vanha raketinhettimillä varustettu malli. Telat ovat Modelkastenin, joitain Eduardin ertsiarkilla olevia osia on myös hyödynnetty. Maalattu ruiskulla, värisävy on Tamiyan maaleista tehty oma sekoitus.

t. Jake

Kommentit

Hieno on!
Erityisesti pidän Jarmon tavasta säistää mallit. Hillittyä ja hallittua
Petri Lyy 15.11.2011 16:09 Vastaa lainauksella
Erityisesti pidän minäkin hillitystä ja hallitusta säistämisestä, joka on selvästi vaikeampaa kuin roiskiminen. Mutta nyt leukoihin sattuivat vielä ihan erityisesti nuo varusteiden kiinnittämiseen käytetyt nahkahihnat, jotka näyttävät siis ihan - no nahkahihnoilta.
Tommi M 15.11.2011 16:17 Vastaa lainauksella
tykkään erityisesti työkalujen puu- ja metallipinnoista, näyttävät kovin hyviltä. Mainio malli!
AJ 15.11.2011 17:11 Vastaa lainauksella
Moi Jarmo,

Komppaan edellä olevia herroja, hieno on! Syynäsin erinomaisia kuviasi M4A4 Sherman vaunustasi tarkkaan, eikä vaunussa todellakaan ole mitään moitittavaa, nurinaa, narinaa tai muutakaan valittamista mielestäni; päinvastoin kaikki on kohdallaan - erinomaisesti rakennettu, maalattu ja viimeistelty malli. Tietysti lyhyt historiikki/taustoitus olisi ollut hyvä.

Jokatapauksessa, annan kyllä tästä Shermanista täydet viisi staraa, mielestäni tämä malli ansaitsee täydet pojot, niin täydellisyyttä hipoen olet tämän pienoismallin laittanut pakettiin eli valmiiksi kokonaisuudeksi. Tästä mallista on hyvä ottaa esimerkkiä Shermanien viimeistelyyn. Parhain terveisin, AJ
Katsoin kaikki kuvat tästä mallista, enkä todellakaan löydä tästä mitään moitittavaa. Tykkään tuosta hillitystä säistämisestä jota ei ole liikaa. Saat todella useasti malleistasi todella aidon näköisiä ja sitä ihailen näissä. Jotain pientä historiikkia olisin ehkä jäänyt kaipaamaan, mutta malli itsessään on loistava.
Upeekin loistavampi. Säistykset kohdallaan. Edellisiin yhdyn mallin historiikistä.

Työkalut tehty taidolla ja kaikki näyttää aivan aidolle. "Viikon malli ainesta".
Terve ja kiitos kommenteistanne.

Forceful –niminen vaunu on nykyään muistomerkkinä Kanadassa. Muistolaatassa lukee näin: ”Forceful on muistomerkkinä kaikille niille Governor Generals Foot Guardin sotilaille, jotka kaatuivat Toisessa maailmansodassa 1939-1945. Tämä kyseinen Sherman-vaunu (M4A4 75 mm:n tykillä) toimitettiin majuri E.M.Smithille (21 Kanadan Panssarirykmentti) Englantiin kesäkuussa 1944. Heinäkuun 25 päivänä vaunu miehistöineen nousi maihin Ranskaan. Majuri Smithistä tuli elokuussa 1944 em. rykmentin komentaja. Vaunu miehistöineen taisteli Luoteis-Euroopan eri taisteluissa raivoisasti. Vaunua ei koskaan tuhottu taistelussa, vaikka se saikin vaurioita vihollisen tulesta.”

t. Jake
AJ 15.11.2011 20:53 Vastaa lainauksella
Moi Jarmo,

Kiitos loistavan taustahistorian lisäämisestä. Kyllä viiden staran malliisi sopiikin kuin nenä päähän loistavan historian omaava esikuva. Ehdottomasti saitin parhaita vaunu-malleja ja mielestäni ansaitusti 5 tähteä. Parhain terveisin, AJ
Näyttävä malli! Telat ja työkalut on käsitelty todella aidosti. Kysyisin vielä miten/mistä teet noi pressut ja miten käsittelet ne?
Moi Waltter,

Pressut ovat vanhoja käyttämättömiä avattuun purkkiin kuivahtaneita näyttöpääteliinoja. Liinat on värjätty akryylimaaleista tehdyillä erivärisillä hyvin ohuilla (vesimäisellä) litkuilla. Maalin kuivuttua liinoista on pyöritelty pressuja, jotka on sidottu kiinni ohutta köyttä ja/tai narua kuvaavalla ompelulangalla. Tämän jälkeen pressukääröä on pehmennetty ja muotoiltu sormilla pyörittäen. Langan päälle voi laittaa vielä etsatun hihnan, mikäli haluaa antaa vaikutelman että pressu on sidottu hinnoilla eikä köydellä/narulla.

t. Jake
Waltter Holm kirjoitti:
Näyttävä malli! Telat ja työkalut on käsitelty todella aidosti. Kysyisin vielä miten/mistä teet noi pressut ja miten käsittelet ne?
Sivuhuomautuksena Waltterille, joskin tuo Jarmon kikka ei kuullosta yhtään hassummalta.

Itse olen tehnyt pressuja ihan tavan teepussin ohuesta paperista.
Irroittanut sen, kastanut erikeeper/vesi-liokseen. Ja joskus värjättyyn sellaiseen.
Pinseteillä yms. "mönjästä" ylös. Rullaillut/taivutellut ja sitonut jollain kiinnikkeet. Sitten jos kyseessä on vaikka kuviollinen maastoväri, niin sitä olen töpötellyt ohennetulla maalilla ja pikku pensselillä.

Tätä voi sitten muotoilla kun se alkaa kuivahtaa. Erikeeper sitoo sen loppukuosiinsa.
Saattaa kuullostaa monimutkaiselta, mutta on aika sinppeli kuitenkin.

Noista "näyttöpääteliinoista" en edes tiedä mitä ne ovat?
T.T.
Petri Lyy 16.11.2011 20:24 Vastaa lainauksella
Timo Rissanen kirjoitti:
Noista "näyttöpääteliinoista" en edes tiedä mitä ne ovat?
Nuoremmalla vaimoväellä saattaisi tarkoittaa vessapaperia tai jotain sinne päin intiimiä. Tässä tapauksessa se tarkoittaa semmoisia savetteja, joiden avulla olisi tarkoitus putsata näitä ruutuja, joiden läpi tätä sivustoa tutkitaan. Epäselväksi jää, missä niitä myydään valmiiksi kuivattuina.