Pienoismallit.net

Curtiss Hawk 75 A-6

CU-560

Näillä sivuilla on nähty Sussu poikineen mutta vielä yksi mahtunee mukaan. Projektina oli esittää CU-560 jo repsahtaneessa kunnossa ennen uran päättymistä romutukseen, valitettavasti. Se oli alunperin muistaakseni Norjasta peräisin ollutta A-6 -alatyyppiä mutta vuosien mittaan lienee osia vaihdeltu niin että tyypit menivät ristiin ja sekaisin.
Special Hobbyn pikkusarja on muodoiltaan ja mitoiltaan hämmästyttävän tarkka mutta siihen hyvät puolet loppuivatkin. Homma muistutti välillä enemmän kuvanveistoa kuin mallin rakentamista. Onneksi mukana oli osittain kelvollisia hartsiosia ja etsejä ja kuomu oli kelvollista vacutuotosta, tosin itse paloiteltavaa mallia. Paneeliurat olivat olemattoman hentoja ja vaativat uudelleen kaiverruksen. Moottori oli epämääräinen muovimöykky ja pyörät piti tehdä itse sorvaamalla muovipaloista ( sekä styreeni- että hartsiversiot olivat väärän muotoiset tai kokoiset ). Laskutelineluukut tulivat alumiinipellistä ja telineisiin tuli lisäosia. Sivuperäsimeen tehtiin kohokuvio maskiteipillä ja paksulla pohjamaalilla, muihin ohjainpintoihin niitä ei jaksettu laittaa. Aseita ei tähän aikaan koneissa tainnut olla.
Pohjamaalin päälle tuli kerros metalliväriä. Pintamaalit ovat Xtracolorin emaleista sekoitettuja. Pintaa on käsitelty öljyväreillä. Saumojen litkutus näyttää omasta mielestä ainakin pikkumallissa paremmalta päällä vaaleana, alapinnoissa vain hiukan perusväriä tummemmalla tehtynä. Pikku lamput tulivat Crystal clear -liimapisaroista tusilla väritettynä ja antennilangat ovat vanhaan tyyliin perhosiimasta purettua kuitua hopealla ja gunmetallilla värjättynä.

Kommentit

Leevi Halme 14.11.2011 20:07 Vastaa lainauksella
uskomaton näky! luulin ensin mitakkaavaa isommaksi (1/48) ja yllätyin. ainoa nipotus (joskin pieni) löytyy renkaista jotka ovat ehkä liian puhtaat, niitäkin olisi ehkä voinut sotkea (?) mutta ovat kyllä Todella hienot näinkin
mutta mahtava malli hyvä että lisäsit ;)
Hienoa nähdä viimeinkin suomalainen 1/72 Curtiss, jossa laskutelineet ovat suomalaisittain. Mittakaava huomioiden aivan loistava malli. Helmi Curtiss tarhassa. Vaan se alapuolikuva puuttuu. Silti xxxx1/2.
Tästä mie tykkään!
Kaikessa kuluneisuudessaan realistinen kone.
Hieno malli noin pieneen kokoon. Pyörät tosiaan liian siistit ja koneen kyljessä olevien numerosarjojen siirtokuvan raja näkyy. Mutta ne ovat pieniä virheitä.
Kiinnostava valinta, sillä oma mallini kuvaa myös aika loppuvaiheen versiota tästä koneesta. Sinun mallisi tosin on onnistuneempi, mm. laskutelineiden ja maalauksen tason osalta. Erityisesti ihailen antennilankoja, jotka itse lopulta revin omasta mallistani kokonaan pois epäonnistuneina. Pitää palata tähän myöhemmin tähtipussin kanssa. Nyt toista vuorokautta neljän tunnin unilla valvoneena, en lähde laittelemaan tähtiä. :o)
Viimeisen päälle hienosti toteutettu pilailuvälinelaatikosta!!! Great!
Todella upeaa jälkeä.
Pikku virheitä edellä on jo löytäneetkin, mutta tämän kokoisen mallin kokonaisuuteen ne ei vaikuta. Nimittäin livenä kun tätä katseltaisiin, niin lähes täydelliseltä varmaan vaikuttaisi.
Pojot:
Tero Tyni 19.11.2011 10:08 Vastaa lainauksella
Todella upea! Hatunnosto! Erityisesti pidän noista värien sävyistä. Esim. vihreä hivelee silmää. Kokardit ja tämä camo ilman keltaisia markintöjä on myös vaihtelua.
AJ 19.11.2011 14:51 Vastaa lainauksella
Moi Antti, komppaan yllä olevia herroja, kaikki olennainen lienee jo sanottu - upea Suomi Curtiss Hawk 75 A-6. Luulin myös isomman skaalan 1/48 koneeksi aivan kuten Veelikin. Alapuolesta olisin kaivannut kuvia, mutta hyvät kuvat näinkin. Pakkohan tätä on digata! Parhain terveisin, AJ
PhantomII 21.11.2011 16:01 Vastaa lainauksella
Kehumiset on jo kehuttu ja niihin on yhtyminen. On kuitenkin lisäksi sanottava, että Suomi-aiheen lisäksi on aina ilo nähdä malleja heti sodanjälkeiseltä kaudelta. Eikä vähiten siksi, että tämäkin kone palveli tuolloin kotikaupunkiini sijoitetussa laivueessa. Sehän lisää mallin kiinnostavuutta kovasti.