Pienoismallit.net

Neubaufahrzeug

Saksalainen postijuna Norjassa

Saksalainen postijuna tai oikeammin traktori, jolla salanimellä laitetta kehiteltiin Versaillesin rauhansopimuksen pykäliä soveltaen. Panssarivaunut oli Saksalta kielletty, mutta traktorit olivat ok.

Laitetta valmistui viisi kappaletta, kaksi Rheinmetallilta ja kolme Kruppilta, ja kuvissa kruppilaisista yksi, Numero 9 eteläisessä Norjassa huhtikuussa 1940.

Vaunu oli osoittautunut jokseenkin huonoksi, mutta propagandatarkoituksessa kolme kappaletta lähetettiin Norjaa vapauttamaan/miehittämään. Missään en ole nähnyt selitystä, miksi vaunuihin oli maalattu keltaiset numerot 8, 9 ja 10. Varmaankin propagandaa tämäkin, eli että on meillä näitä enemmänkin.

Jossain vaiheessa keltaiset numerot maalattiin yli harmaalla siten, että numerot jäivät hieman kuultamaan. Tämä efekti ei onnistunut.

Malli on kasattu uudehkon ja oudohkon valmistajan Amusing Hobbyn paketista suoraan sellaisenaan. Osia oli pitkälti toista tuhatta, kun telaketjujen kokoamiseen laskettavat minimaalisen pienet pultit otetaan mukaan laskuihin. Valurankoja on A-kirjaimesta aina Q-kirjaimeen asti (!). Etsiarkkeja kaksi, kirkasosarankoja yksi. Pienimmät etsiosat jäivät käyttämättä.

Valmistajan nimestä huolimatta malli ei ollut kovin miellyttävä, ohjeet jotenkin sekavat (Dragonilta matkittua tyyliä mielestäni), ja osia aivan tolkuttoman paljon. Iskunvaimentimia on eri mittaisina (tarkoitettu mallin realistiseen istuttamiseen dioraamaan), mutta sekaannuksen mahdollisuus on suuri.

Rakentamisen alkumetreillä hukkasin yhden telapyörän jonnekin maata kiertävälle radalle, eikä se vieläkään ole löytynyt. Lähetin vetoavan sähköpostin valmistajalle, joka lupasi toimittaa osan veloituksetta. Kolmessa viikossa posti toikin kirjatun kirjeen, jossa kaksi valurankaa. Niistä tarvitsin siis vain sen yhden pyörän. Olivat ilmeisesti revityttäneet yhden mallipaketin hajalle asiakaspalvelun nimissä. Japanista pyytämäni paketti tuli suoraan Kiinasta.

Malli toimi harjoituskappaleena yksivärisen maalauksen toteuttamiseksi. Tamiyalta paria harmaata, Migiltä paria washia ja vähän pigmenttejä. Vasta näistä valokuvista havaitsin selvän mokan, jonka voi selittää siten, että kk-tornit on Ruotsin läheisyyden takia muutettu paremmin vasenkätisille ampujille sopiviksi.

Yrittäkää nyt saada tuosta jotain positiivistakin.

Kommentit

Jaa onko tämmöinenkin tehty, no on ainakin yksi :-)
Telat ehkä vähän auraa kuvassa kolme vai viäntääkö kuva, muuten ihan malli kelpoinen malli
Kappas,kaima on ollut nopea ja työstänyt saitille ensimmäisen tämän vaunutyypin edustajan!
Esa jo mainitsikin teloista ja itse julkistit tuon kk-tornien "svedu-modauksen",muuten oikein mukava malli.

Itselläni Trumpan näkemys samasta aiheesta odottamassa vuoroaan,nuo telapyörästön ripustukset ovat hiukan hillinneet intoa aloittaa… ;)
AJ 13.11.2011 19:06 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Tunnustan, että tästä vaunutyypistä en tiedä juuri mitään, muutaman kuvan jossain kirjoissa olen kyllä nähnyt ja jotain vaunusta tavannut, mutta silti tämä on pitkälti tuntematon suuruus. Erinomainen taustoituksesi tuli kyllä siten tarpeeseen.

Toista tuhatta osaa ja skaala 1/35 - huh, hellettä ja silleen, tämän vaunumallin kokoaminen selkeästi vaatii aikaa ja hermoja…Kaikenpuolin kuitenkin kelpoinen malli, kuten Esa H edellä toteaa. "Svedu-modauksesta" huolimatta vaunu vaikuttaa onnistuneelta harjoituskappaleelta yksivärisen maalauksen toteuttamiseksi - yksivärinen harmaa ei liene niitä helpoimpia maalattavia.

Ihan positiivisen kuvan tämä Neubaufahrzeug antaa ja näyttää erikoisen mielenkiintoiselta vaunulta. Parhain terveisin, AJ
Ikinä kuullutkaan moisesta saati nähnyt. Mutta malli näyttää ihan oikealta teutoonien telavehkeeltä.
Jaa, jaa, kyllä se saksalainen osasi ja osaa edelleen. Olen aikaisemmin nähnyt kuvan tästä laitteesta jossain "panzer colours" osassa. nimen omaan Norjassa. Malli on huolella tehty ja en löydä juurikaan moitittavaa siittä. Siis 4 poeng
Petri Lyy 14.11.2011 09:38 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentaattoreille. Tilasin tuon mallin kansikuvan perusteella heti kun se ilmaantui nettikaupan etusivulle, ja katselin sitä hyllyssä pitkään ennen kuin tartuin toimeen. Rakentamiseen meni reilu kuukauden illat. Nypeltelin hissuksiin varaosaa odotellessa.

Tarkistin ohjeista nuo kk-tornit, ja multa oli jäänyt huomaamatta se kohta, jossa siihen asti nurin päin kasatut aihiot kiepautettiin oikein päin. Ei ole varmuutta, pystyisikö aseiden paikkaa vaihtamaan oikeassakin vaunussa.

Ihan kaikkia noin tuhatta osaa en käyttänyt, telaketjuissa hieman "oikaisin", koska pulteiksi tarkoitetut n. 500 muovisirua eivät ruvenneet pysymään paikoillaan. Se nyt sitten valitettavasti näkyy, ja linssi vielä pahentaa vaikutelmaa.

Osakasassa on iso määrä vaihtoehtoisia osia, erimittaisia iskunvaimentimia jne. Lisäksi monille etsiosille on myös muovinen vaihtoehto tai päinvastoin. Paljon jää yli joka tapauksessa.

Vaunusta ei netissä ole paljon tietoa, johtuen varmaankin pienestä valmistusmäärästä ja siitä, että se jäi prototyyppiasteelle. Kehitystyö alkoi 1932 ja valmista rupesi olemaan 1939, jolloin aika oli jo ajanut ohi. Vaunua käytettiin paraateissa ja koulutuksessa, kunnes Norjaan piti keksiä jotain lähetettävää. Vaunu on ollut monimutkainen rakentaa ja ylläpitää. Sivuilla helmoissa olevat luukut ovat jousituksen huoltoa varten, ymmärtääkseni eivät hätäuloskäyntejä.

Amusing Hobby oli teettänyt ohjekirjaan jollakin englantilaisen kuuloisella herralla lyhyen historiikin vaunusta (kaverin nimeä en muista, eikä ohjevihkonen ole nyt käsillä, mutta hänelle kunnia tiedoista). Yksi kappale vaunuja olisi nähtävissä museossa Oslossa.

Se unohtui sanoa tämän oudon valmistajan tuotteesta, että osien sopivuus oli hyvä. Viilattavaa vain nimeksi, kiitattavaa ei ollenkaan. Mukana tuli pari kokoamista auttavaa jigiä, toinen paluutelapyörien kokoamiseksi ja toinen telaketjuja varten.
Onko siellä miehistönjäsenen muistokirjoitus tornin takaseinässä?
Mahtuuko tuo päätorni pyörimään, ilman että aputorneja pyörittää myös? Aika ahtaalta näyttää.
Varatelojen ruosteisuus ei jostain syystä miellytä omaa silmääni, vaikka muualla ruoste-efekti on hyvin uskottava.
Kiinnostavan näköinen vaunu. Postijunakonseptista huolimatta oikein huutaa saksalaisuuttaan ulkonäöllään. Hatunnosto suuren työn johdosta. Lopputulos on aivan mainio puutteineenkin.
Petri Lyy 15.11.2011 15:04 Vastaa lainauksella
Timo Rasimus kirjoitti:
Onko siellä miehistönjäsenen muistokirjoitus tornin takaseinässä?
Jeps, ikävä kyllä googlettaminen ei auta mitään. Laiton siirtokuvat kun semmoisia tarjottiin ja vaikuttivat erikoiselta lisältä. En tiedä, olisiko norjalaisesta museovaunusta otettu mallia.
Timo Rasimus kirjoitti:
Mahtuuko tuo päätorni pyörimään, ilman että aputorneja pyörittää myös? Aika ahtaalta näyttää.
Kuvaussession aikana pyörittelin kaikkia torneja, ja kyllä ne nippa nappa mahtuvat toimimaan ainakin tässä japanilais-kiinalaisessa toteutuksessa. Sakemanni on ollut tarkka suunnittelija.
Timo Rasimus kirjoitti:
Varatelojen ruosteisuus ei jostain syystä miellytä omaa silmääni, vaikka muualla ruoste-efekti on hyvin uskottava.
No joo, varateloista ei tullut ihan napit. Teki mieli heittää ne mäkeen, mutta liimattu mikä liimattu. Ajatus oli, että kuuma pakoputki olisi ruostunut vähän eri tavalla kuin kylmä rauta.
onkos vähän itse kehitelty en nimitäin tunista tota tankia muta jos on itse tehty niin hyvin on tehty
marjo ruokolainen kirjoitti:
onkos vähän itse kehitelty en nimitäin tunista tota tankia muta jos on itse tehty niin hyvin on tehty
No on kyllä ihan aito vaunu, hra Google on ystävämme tässäkin asiassa:
Neubaufahrzeug
jaa en ole ennen nähnyt