Pienoismallit.net

Merkava IV

Israelin maavoimien ykkösnyrkki ja sotateollisuuden ylpeys Merkava on jo päässyt neljänteen mallinumeroon, ja ties monenteenko tuotantomalliin.

Rakkauteni Merkavaan alkoi jo "back in the day" jolloin Tamiya julkaisi Merkava 1.sen muovisarjan. Noin 15 vuotta myöhemmin lomailin Koreassa jossa Academyn Merkava 4 suorastaan hyppäsi hyllyltä syliin.

Tarkoituksena oli tehdä suht suoraan laatikosta malli, mutta toisin kävi. Netti oli pullollaan referenssejä ja pelkästään Israelin maavoimiin keskittynyt sivusto Idf-inscale saivat pään naksahtamaan pahemman kerran.

Projekti venyi lähes 2 vuoden mittaiseksi taisteluksi Academyn, mallarin ja detaljien määrän välillä. Toivottavasti mallari voitti…?

Malli edustaa varhaisempia 4:sia joihin Academyn sarja sopii ilman suuria modifikaatioita.

Mallissa on käytetty kahta Voyagerin detaljisarjaa joista tuli tuo ketjuhässäkkä,tykin putki, molemmat kk:t telineineen, tornin luukut, datakilpiä sairas lukumäärä ympäriämpäri ja sivupanssareiden detaljeja.

Telat vaihdoin Friuleihin, sarjan palatelat olivat täynnä ejektorin jälkiä…

Omatuotantoa edustaa mm. tornikorin "pienat", takakorien pressut, anti-slip pinnoite, pultteja, koukkuja, sivupanssareiden ripustukset, piuhoja, kahvoja, hihnoja ym., ym.

Maalaus suoritettiin Tamiyan akryyleillä-ohenteena tinneri ja keltakorkkinen Tamiyan Laquer Thinner. Sävyn sekoitin vastaamaan Lifecolorin 035:sta Ruiskutin maltillisen "modulaation" muutamalla vaalennutulla sävyllä, jota ei enää edes huomaa. Lieneekö hyvä vai huono asia ? Mene ja tiedä..

Säistys/realistisoimis/häivytys käsittelyinä laitoin parit filtterit, ruskeat washit, öljyvärejä pilkkuina, hiuslakkaa vetovaijereihin, muutamia "chippejä", pigmenttejä monella eri tavalla, kuivasivelyä, rasvatahraa summuuta. Metalleihin grafiittihierontaa ym. ym.

Taas tuli opeteltua hieman lisää, ja ainakin liveä olen tulokseen tyytyväinen.

Nettikuvien perusteella harjoituksissa ja muilla tantereilla Merkavat ovat likaisia, pölyisiä, rasvaisia ja ylipäätäänkin siivottoman näköisiä värkkejä. Kasarmille saavuttaessa kaikki kiiltää ja vaunuja maalataan uudestaan ahkerasti joten esim . maalilohkeamat ja ruosteet jätin minimiin.

Hikeä otsalta pyyhkien jätän mallin raadin käsiin.

Ja seuraava on sitten "shake and bake", takuulla…

Kommentit

PeteU 13.11.2011 07:49 Vastaa lainauksella
Itse en rakentele(osaa!) sotakalustoa, mutta tämä on ainakin minun silmään todella hieno ja realistinen.

Varmaankin menny tovi tehdessä.
Jouni Koski 13.11.2011 08:57 Vastaa lainauksella
Kannatti tuhrata kaksi vuotta :) Todella onnistunut lopputulos. Sopivalla taustalla menisi aidosta vaunusta.
jari 13.11.2011 09:39 Vastaa lainauksella
lyhyesti ja ytimekkäästi hyvän näköinen Merkava.
Teemu Lax 13.11.2011 10:12 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista, näköjään pari maalitippaa joutuu ennen Nordiccia vielä laittamaan. Uusi kuvauspaikka on armoton…
PhantomII 13.11.2011 11:46 Vastaa lainauksella
Alkaa lähennellä hienoimpia Merkava-malleja, joita olen nähnyt, sisältäen kansainväliset sivustot myös. Miten pitkälle pilkkua pitää viilata, on jokaisen henk.koht. ongelma, mutta mielestäni tässä mallissa on palikat kohdallaan.

Värisävyjä näissäkin vaunuissa on monia - eri syistä johtuen - mutta tämä sävy on israelilaisvainumalleihin kuin nenä päähän. Muutenkin modulaatiot ym. ovat kyllä onnistuneet. Ja Golanin ylängön kurakin näyttää varsin mallikkaalta. Varsinaista nannaa ovat nuo kanisterit, loodat ja radio tornin takaosassa.

Jos tällä ei kilpailussa pokaalia irtoa, täytyy tuomariston olla asennevammaisia, sen verran hieno tämä pienoismalli kokonaisuudessaan on. Jokseenkin kauan aikaa meni, ennenkuin eka nelos-Merkava putkahti näytille.
Teemu Lax 13.11.2011 12:58 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista - Phantom.
Olet oikeassa - kaikenlaiset sävyerot johtuvat kuvausolosuhteista, haalistumisesta, pölystä ym. En löytänyt netistä montaakaan keskenään samanväristä vaunua :) IDF:n entisen kenraalintaimikälie nykyisen panssarimuseon kuraattorin mukaan värejä on vain yksi jolla kaikki vaunut maalataan, tuo lifecolor on tosi lähellä.
AJ 13.11.2011 18:35 Vastaa lainauksella
Moi Teemu,

Hyvä Merkava IV. Noin yksinkertaistettuna sanottuna Merkava I-III vaunut ovat brittien Centurion vaunut käännettynä (taka-osa eteen ja silleen) ja hieman viritettyinä "Talik":n näkemysten mukaan. Merkava IV on sitten puolestaan samanlaisesta ulkonäöstä huolimatta huomattavasti paranneltu versio versus I-III:t ja jousituskin on aivan erilainen - Merkava I-III:ssa oli vanha Centin Horstmann-jousitus ja IV:ssa on modernimpi torsion bar jousitus. Hyvä rakennuskuvaus, edes hieman taustoitusta olisit voinut lisätä myös, vaikka esim. täältä: www.fprado.com/armorsite/Mekava.htm

Malli itsessään on hienosti rakennettu ja viimeistelty, näkee, että olet selkeästi uhrannut aikaa viimeistelyyn, mutta, mutta, jotain jää puuttumaan…Funtsin pitkään, että mitä se oli ja mielestäni se olisi ollut voimakkaampi modulaatio värisävyissä, jota jäin kaipaamaan, sillä hiljakkoin näin aivan mielettömän loistavan 1/35 Merkava IV LIC-mallin, jonka image jäi ilmeisesti takaraivoon ja valitettavasti siihen sitten vertailee muita Merkava malleja (joo tiedän, että tämä ei kuulosta aivan reilulta ja että tämä malli ei ole IV LIC, mutta minkäs teet, kun kuva jäi mieleen - vielä kun löytyisi uudestaan ko. malli, niin linkittäisin kuvan siitä tänne).

Vuonna 1967 Sinai Greystä tuli ns. virallinen maakalustoväri ja vuonna 1973 Sinai Grey maakaluston väri muuttui hivenen "tummemman" väriseksi, ripaus harmaata ja vihreää ja nykyinen 2000-luvun Sinai Grey on vieläkin tummempi; suorastaan harmaanvihreä tai vihertävänharmaa.

Tietyt panssariyksiköt ottavat huomioon vuodenaikojen vaihtelut; enemmän vihreää väriä keväällä, enemmän keltaista kesällä, enemmän ruskeaa syksyllä ja enemmän vaaleita sävyjä talvella Sinai Grey maastoväriin. Mm. tämän takia plus päälle vielä luonnonvoimat netistä ei löydy montaakaan keskenään samanväristä vaunua.

Legend & Academy sarjojen tarkkuudesta: www.idf-in-scale.com/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=2594
Hobby Boss sarjan tarkkuudesta: www.idf-in-scale.com/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=2153

Jokatapauksessa voit olla hyvin tyytyväinen lopputulokseen, kokonaisuudessaan Merkava IV:sesi on onnistunut ja realistisen näköinen pienoismalli esikuvastaan. Extraplussaa aihevalinnasta Merkavia tällä saitilla ei juuri näy. Parhain terveisin, AJ
Nätti Merkava. Aseöljy jne läikkiä voisi olla vieläkin enemmän, mutta hyvä näinkin. Tasapainoinen malli.
Teemu Lax 13.11.2011 19:14 Vastaa lainauksella
Kiitos AJ, mutta väriasia askarruttaa..

Mistä löysit tiedon että väri sekotettaisiin aina erikseen? Olen tähän asti ollut siinä uskossa että moderni sinai grey on ollut samaa 80-luvun alusta lähtien (toki tuotantoerät ym huomioon ottaen)??
AJ 13.11.2011 19:49 Vastaa lainauksella
Moi Teemu,

Ryhmärakentelussa Siinai-Suez sodasta vuonna 1956 olen listannut aika pitkän listan IAC:iin liittyvää lähdemateriaalia, joista muuten useassa teoksessa käydään tuo väritysasiakin läpi. Sieltä löytyy useampaan kertaan kirjallinen vahvistus. Toinen vahvistus pohjautuu hlökohtaisiin keskusteluihin face to face IAC:n upseereiden kanssa.

Sinai Greyn värisävyt todellakin muuttuvat vuodesta 1967 nykypäivään itse asiassa melko radikaalisti - katsopa tarkkaan värisävyjä vaikkapa vuoden 1967 M51 Shermaneista, 1973 Centurioneista, vuoden 1982 Centurioneista ja nykypäivän Merkavista - kuvia löytyy nykyisin kyllä netistä. Toki noi värisävyt vaunuissa vaihtelee käytön ja kuluman mukaan sekä luonnonvoimienkin voimasta. Samoin mainitsemani vuodenajan vaihteluiden sävytyksen ovat tälläkin hetkellä käytössä. Toivottavasti tästä oli apua. Parhain terveisin, AJ
Teemu Lax 13.11.2011 19:57 Vastaa lainauksella
Ok. aina oppii uutta. Olen tuon Idf sivuston kahlannut läpi ja sieltä+netistä kuvamateriaalia selannut, mutta kirjalliset referenssit on jäänyt vähemmälle. Kiitos tiedoista, täytyy hyödyntää seuraavassa IDF projektissa joka saa kyllä hetken vielä levätä laatikossaan.
Kasimir K 13.11.2011 20:39 Vastaa lainauksella
Erittäin mukavan näkönen Merkava! Ehkäpä modulaatio olis saanu olla hiukkasen voimakkaampi, että näkyis vielä kaikkien käsittelyjen jälkeenkin, mutta hyvän näkönen se on näinkin. Jokatapauksessa upea malli kauniista vaunusta.
Kasimir K 13.11.2011 22:44 Vastaa lainauksella
AJ kirjoitti:
Noin yksinkertaistettuna sanottuna Merkava I-III vaunut ovat brittien Centurion vaunut käännettynä (taka-osa eteen ja silleen) ja hieman viritettyinä "Talik":n näkemysten mukaan. Merkava IV on sitten puolestaan samanlaisesta ulkonäöstä huolimatta huomattavasti paranneltu versio versus I-III:t ja jousituskin on aivan erilainen - Merkava I-III:ssa oli vanha Centin Horstmann-jousitus ja IV:ssa on modernimpi torsion bar jousitus.
Pieni asiavirhe löytyy tuosta sun jousitus selostuksesta. Oikeesti I-II vaunuissa on sama jousitus ja jo Merkava III:ssa on "torsion bar" samoin, kuin IV:ssäkin.
AJ 14.11.2011 08:05 Vastaa lainauksella
Moi Kasimir,

Korjattuna tekstinä; Merk III:ssa on kierrejousitus ei sauvajousitus. Merk IV:ssa puolestaan on "beefattu" eli vahvistettu kierrejousitus verrattuna jopa Merk III Baziin. Parhain terveisin, AJ
Olen tässä jo hetken pähkäillyt, mutta valaisisitkos ajatuksiani sillä, että mitä virkaa oikeassa vaunussa on noilla kettinkipätkillä missä killuu nuo möntit?
Lauri Maalismaa kirjoitti:
Olen tässä jo hetken pähkäillyt, mutta valaisisitkos ajatuksiani sillä, että mitä virkaa oikeassa vaunussa on noilla kettinkipätkillä missä killuu nuo möntit?
Olettaisin niiden olevan suojaamassa tuota tornin kaulaa sinkoaseilta.
Petri Lyy 14.11.2011 11:59 Vastaa lainauksella
Lauri Maalismaa kirjoitti:
Olen tässä jo hetken pähkäillyt, mutta valaisisitkos ajatuksiani sillä, että mitä virkaa oikeassa vaunussa on noilla kettinkipätkillä missä killuu nuo möntit?
Kysymys oli ilmeisesti mallin rakentajalle osoitettu, mutta vastaan kun luulen tietäväni. Tornin ja rungon liitos on vaunun heikkoja kohtia, ja noilla pimpelipompeleilla on se tarkoitus, että liitokseen tähdätty ammus mossahtaisi vaarattomasti.

Joskus tällä saitilla on ehdotettu semmoistakin, että kettingeillä voisi lakaista vaunun kannelle kiivenneet vihulaiset huitsiin. Tämä ei taida olla virallinen selitys.

Itse mallista kaikki tarpeellinen on varmaankin jo sanottu. Liityn ylistyskuoroon.
Jep, Eiköhän tuo liene tarkoitus. Itsekin olen ylistäjissä, tai voisiko sanoa palvojissa :D Olen huolestunut itsekkin siitä, miten olen viimeaikoina hurahtanut panssarimallarointiin… Ennen tein pelkkiä lentokoneista mutta nyt on tullut väkerrettyä vähän panssareita, mutta kuvia en ole vielä kummemmin tänne laittanut… Lisää malleja tulee galleriaani vasta sitten kun olen saanut vuosi sitten aloittamani ''sunnuntaimallin''(aka olen tehnyt sitä vain sunnuntaisin), 1/16 T-34:n valmiiksi. Valmistuminen on jo aika lähellä…
Teemu Lax 14.11.2011 19:11 Vastaa lainauksella
Joo Petri Olavi on oikeassa, noihin pitäisi räjähtää singot ym. vihanpitovälineet. Kiitos kehuista, kuten sanottu AMS iski päälle ja tein 1,5 mallia siinä välissä että inspiraatio löytyi jälleen. EuroMilitairen jälkeen otin niskaotteen itsestäni ja sain mallin valmiiksi…
Upeasti viimeistelty malli nimikylttiä ja puualustaa myöten. Kyllä kannatti Eurossa käydä, kun sai mieheen vauhtia ja motivaatiota :-) Tahtoo tollasen kasettiradion kans!
Jari L. 15.11.2011 09:14 Vastaa lainauksella
Kerrassaan upea Merkava! Btw. eikös kaikissa Merkavoissa ole rungon ulkopuoliset kierrejouset vääntösauvajousituksen sijaan?
AJ 15.11.2011 13:33 Vastaa lainauksella
Jari L. kirjoitti:
Kerrassaan upea Merkava! Btw. eikös kaikissa Merkavoissa ole rungon ulkopuoliset kierrejouset vääntösauvajousituksen sijaan?
Moi Jari, vastaan tuohon jousituskysymykseen. Merkava I & II vaunuissa on Horstmann-jousitus, joka kopioitiin suoraan Centurion vaunuista, samoin kuin telapyörät yms…Korjattuna tekstinä Merk III:n ja Merk IV:n osalta: Olit oikeassa Merkava III & IV vaunuissa on "coil spring" eli kierrejousitus.

Horstmann-jousitus taustaa in English, sorry en jaksanut kääntää:
Sidney Horstmann OBE, who was the son of a German clockmaker, originally formed the (Horstman) company in 1913. In the military field Horstmann was best known for the suspension bogie which was patented in 1922. In this patent he refers to the use of a torsion bar to support the vehicle weight. This was around 9 years before Ferdinand Porsche founded his design company.
The suspension system was adopted by both the UK and US armies during the Second World War as a high performance suspension system for tracked vehicles. The suspension still exists on vehicles today such as Khalid, Centurion, and Chieftain MBT's and is known as the Horstmann Bogie.

Linkki yritykseen ja kun tätä etusivua scrollaa alaspäin, niin siinä on selventävä kuva jousituksesta: www.horstman.co.uk/about/history/index.html

Juuri tätä Horstmann-jousitusta käyttivät Centurion, Chieftain, Khalid (pohjautuu ns. late versioon Chieftainista) ja Merkava I & II.

Korjattuna tekstinä: Merkava III ja IV käyttävät modernisoitua itsenäistä (independent suspension) "Horstmann" kierrejousitusta. Eri jousitus yms…tyypit: www.cdxetextbook.com/steersusp/susp/topic.html

Brittien Challenger MBT:t käyttävät tätä versiota "torsion bar" eli sauvajousituksesta eli pneumaattista hydrokaasu sauvajousitusta (The pneumatic spring system has a progressive spring rate and often removes the need for additional hydraulic bump stops. A further development on the Hydrogas® design is the InArm® version which incorporates the pneumatic spring and damper within the road arm itself thereby requiring the minimum space claim.): www.horstman.co.uk/products/hydrogas_suspension/index.html

Sama firma Horstman on siis kehittänyt oman modernin "torsion barin" eli sauvajousituksen, mutta se ei ole sama asia kuin firman alkuperäinen Horstmann-jousitus. Nyassina huomionarvoista on seikka, että nämäkin (molemmat jousitusversiot) ovat saksalaista sukujuurta (Horstmann)- kaikkea se sakuinsinööri keksii…

Leo 2:ssa ja M1 Abrams MBT:ssä oli jo heti alusta alkaen olleet pneumaattiset hydrosauvajousitukset - virallinen kotimainen nimeke termeineen Leo 2A4:n telakoneistolle jousituksineen, mikäli vain tällä kertaa muistan oikein, taisi olla seuraava: Sauvajousitettu telakoneisto, jossa levyiskunvaimentimet ja hydrauliset- ja mekaaniset rajoittimet. en.wikipedia.org/wiki/Torsion-bar_suspension

Jokatapauksessa hydropneumaattista "torsion baria" eli sauvajousitusta on myös luonnollisesti kehitetty ja viety vieläkin eteenpäin Leo ja Abramsin myöhäisemmissä versioissa:

Kohta Leo 2A7+ : www.fprado.com/armorsite/leo2.htm ja www.armyrecognition.com…n_operations_data_sheet_specifications_information_description.html sekä www.army-guide.com/eng/product4464.html
Koskahan Suomi päivittää Leot A7+ tasolle?

M1 Abrams: www.fprado.com/armorsite/abrams.htm ja www.army-technology.com/projects/abrams/ sekä defense-update.com/products/m/M1A2SEP.htm

Toivottavasti tämä auttoi. Parhain tervesin, AJ
Jari L. 15.11.2011 15:00 Vastaa lainauksella
Moron AJ!

Sain juuri käsiini Michael Massin ja Rafy Levyn tekemän mainion läpyskän: Merkava Siman 4 (Merkava MK. 4 in IDF Service. Desert Egle Publishing 2010). Kirjasessa on loistavia kuvia mm. vaunun jousituksesta, joista kyllä käy ilmi, että vaunussa (kuin aikaisemmissakin) on kierrejouset (coil springs).
Terveisin, Jari
AJ 15.11.2011 16:33 Vastaa lainauksella
Moi Jari,

Olet oikeassa ja Michael Mass ja Rafy Levy ovat oikeassa; pääsin vasta nyt tarkistamaan asiat kirjallisesta yms… lähdemateriaalista. Todellakin yllätys, sillä Merk III:ssa ja IV:ssa on kierrejousitus (coil springs) eikä "torsion bar" eli sauvajousitus - eipä pitäisi olettaa automaattisesti mitään eikä kirjoittaa ulkomuistista vaan aina tarkistaa kirjallisesta materiaalista, my bad. Pitänee korjata edeltä virheet. Itse asiassa, jousitustyyppihän käy ilmi jo alunperin linkittämästäni www.fprado.com/armorsite/Mekava.htm saitista, siellähän nimittäin todetaan, Running gear-osiossa, että External, single postion, rotary shock absorbers ja sama asia todetaan jokaisessa muussakin lähdemateriaalissa.

Israelilaisten lähdemateriaalien mukaan todellakin näin: The Merkava Mk 3 Baz has a specially designed suspension system. This is typified by a powerful spring and rotary coil-spring design. This differs from the double spring system (Horstmann) used in previous Merkava Mk 1 and Mk 2 models. The Merkava Mk 4 suspension system underwent additional improvement.

Näin ollen Merk III:ssa ja Merk IV:ssa on eräänlainen parannettu ja modernisoitu "Horstmann" itsenäinen kierrejousitus; mielenkiintoista. En kuitenkaan jaksa uskoa, että se on yhtä hyvä kuin moderni hydropneumaattinen "torsion bar" eli sauvajousitus. Hyvä, että toit asian esille ja korjasit sen, muuten en olisi myöskään vaivautunut tarkistamaan asiaa. Parhain terveisin, AJ

PS Ohessa se upea Merk IV LIC malli, johon viittasin on Academyn 1/35 Merkava IV LIC - Academyn itsensä rakentama mallikappale; rakentajana ilmeisesti Douglas Lee?: www.academy.co.kr…ng/1p/1p_plaview.asp?pView=PLA0000003&pCode=549&pScale=SCALE00001

Ohessa toinen hieno Merkava IV LIC malli, Legend 1/35 Merkava IV LIC: israelmilitary.net/showthread.php?t=8483

Sama Legend 1/35 Merk IV LIC kuin yllä löytyy täältä, kun scrollaa alaspäin: www.supervideo.com/MXCD-ROMOSa.htm
Teemu Lax 15.11.2011 21:44 Vastaa lainauksella
No tästähän kehkeytyi varsinainen tech talk. Hienoa.

Sen verran vaivasi tuo maaliasia että kysyin Michael Massilta joka kertoi minulle tänään IDF foorumilla että maali on sama kaikille yksiköille.

Tuotantoerät toki vaihtelee mutta kenttämuutoksia ei sävyyn tehdä, ainakaan nykyään.
Tuo Massin kirja oli hankintalistalla mutta jäi ostamati, kai se Magagh kirja samalta mieheltä on pakkohankinta ennen projektin aloittamista…

t. Teux
AJ 16.11.2011 08:32 Vastaa lainauksella
Moi Teemu,

Vastasin jo edellä tuohon camoväritysasiaan, enkä siten enää toista jo kirjoittamaani, mutta esim. John Mysczka: Israeli Military Vehicles - The First 50 Years 1948 - 1998 toteaa näin: "Some field commanders have taken a very seasonal view to the camouflage that they have applied to vehicles. E.g. a unit stationed on the Golan heights, where the camouflage was changed with each season. A green for spring changing to a yellow colour in summer. Later a brown colour to match the dry grass in autumn and pale colour to match the snows of winter." Mm. David Eshel, Ian Hogg, Samuel Katz, Jane's Armour and Artillery, Military Technology, The Faculty of the US Army Command and General Staff College ja Military Review sanovat kukin omalla tavallaan aivan samaa kirjoissaan, artikkeleissaan, tutkimuksissaan ja raporteissaan. Enpä myöskään oikein usko, että IAC:n upseerit olisivat valehdelleet asiasta, sillä heillä ei ole mitään syytä sellaiseen. Kaiken lisäksi käytännössä kaikki maat soveltavat jollain tasolla vuodenaikojen vaihtelua sotilaskalustonsa maastomaalauksessa, kuten Suomikin talvimaalauksella.

Mitkä yksiköt tai yksiköiden osat ovat sitten soveltaneet vuodenaikojen vaihteluita camovärityksissään on ollut kunkin yksikön päällikön/komentajan päätettävissä ja sen vapaaehtoinen soveltaminen on siten vaihdellut joukkueen tasolta jopa prikaatitasolle saakka. Ko. panssariyksiköt ovat kuitenkin olleet 7th Armor Brigade "Golani Storm" ja sen pataljoonat 77 Armor Bn, 79 Armor Bn ja 82 Armor Bn sekä 188th Armor Brigade "Barak"/"Lightening") ja sen pataljoonat 53 Armor Bn, 71 Armor Bn ja 74 Armor Bn. Sitten näiden vielä päälle Golani Brigade pataljoonineen 12 Barak Bn, 13 Gideon Bn ja 51 HaBok'im HaRishon Bn "First Breachers'" sekä ajoneuvoineen. Kaiken em. lisäksi vaunun perusväri vaihtelee vielä tuotantoeränkin mukaan, aivan kuten itsekin toteat - siten loppupelissä jo pelkästään vaunujen käyttöolosuhteistakin johtuen vaunujen camovärivihvahteita lienee yhtä monta kuin on vaunujakin.

Toivottavasti auttoi. Parhain terveisin, AJ

PS Ohessa linkki kohtuullisen hyvään camovärisävyartikkeliin; siinä käydään läpi Suez-Siinai värisävy 1956 sodassa ja Sinai Grey värisävyt Kuuden päivän sodassa 1967, Yom Kippur sodassa 1973 ja Libanonin sodassa 1982: idfmodelling.free.fr/article01.html 1990-luvulla Sinai Grey tai miksi sitä nyt kukin haluaa sanoakin värisävy muuttui ruskehtavammaksi (jotkut sanovat sitä IDF Browniksi) - jotkut tulkitsevat sitä myös harmaanvihreäksi tai vihertävänharmaaksi eli tulkintoja lienee yhtä monta kuin tulkitsijaakin. Tässäkin linkissä näkyy kokonainen kirjo eri värisävyisiä vaunuja: www.supervideo.com/MXCD-ROMOSa.htm toki myös erilaiset valaistusolusuhteet tulee ottaa huomioon värivalokuvissa ja videoissa - ne muuttanevat ainakin jonkin verran värivivahteita.
PhantomII 16.11.2011 09:58 Vastaa lainauksella
Jotta IDF:n värisävyjen "oikeellisuudesta" mallailussa ei nyt tulisi ihan samanlaista - sinänsä tuloksetonta - vääntöä, kuin saitilla oli aiemmin IAF:n lentokaluston kohdalla. Lienee järkevintä mallailussa käyttää esim. IDF Modelling-sivuston tai muiden vastaavien lähteiden VIITTEELLISIÄ ohjeita värisävyistä pohjana väritykselle ja sitten käyttää vaikkapa omia kokemuksiaan tai valokuvia aiheesta.

Itse omistan aktiivikäytössä olleesta Merkavasta (MkII) otetun värinäytteen, jota pidän ohjenuorana IDF:n suojavärityksenä mallaamisessa käyttämälleni sävylle, mutta kuten aikaisemmin jo moneen kertaankin on todettu, kovin montaa täsmälleen samansävyistä laitetta IDF:llä ,tai millään muullakaan armeijallakaan, tuskin on.

Sen sijaan mielipiteitä näyttää maailmalla olevan monia. Usein kerrotaan IDF:n (kaikkien) Priestien olleen vielä 1967 sodassa alkuperäisesti oliivinvihreitä, muiden vekottimien ollessa jo uudemmassa Sinai sand/grey värissä (esim. Centuriot). Kuitenkin niissä kuvissa jotka omistan tai olen nähnyt tuon sodan ajalta ko. vaunuista -Priesteistä, ne ovat jo Sinai sand/grey-värissä. Tämän voi todeta kuvissa näkyvistä uudemman sävyn lohkeamisista, alla näkyy tummempi olive drab. Tai sitten ei ? Toisten lähteiden mukaan kaikki IDF:n maakalusto oli jo 1960-luvun puoliväliin mennessä Sinai sand/grey-värissä.

Meinaan vaan, että erikoista on se, miten paljon erilaisia mielipiteitä voi samasta asiasta/totuudesta olla? Toisaalta tällainen antaa mahdollisuuden uskoa sitä lähdettä, joka miellyttää eniten ts. tekee mallauksen hiukan helpommaksi. Siis nyt on kyse värisävyistä, ei jousituksesta, joka taas ei ole mielipidekysymys.
Teemu Lax 16.11.2011 20:10 Vastaa lainauksella
PhantomII kirjoitti:
Jotta IDF:n värisävyjen "oikeellisuudesta" mallailussa ei nyt tulisi ihan samanlaista - sinänsä tuloksetonta - vääntöä, kuin saitilla oli aiemmin IAF:n lentokaluston kohdalla. Lienee järkevintä mallailussa käyttää esim. IDF Modelling-sivuston tai muiden vastaavien lähteiden VIITTEELLISIÄ ohjeita värisävyistä pohjana väritykselle ja sitten käyttää vaikkapa omia kokemuksiaan tai valokuvia aiheesta.
Olen samaa mieltä, olen värityksen zoomaillut kuvien ja yleisen käsityksen mukaan ja osaltani sävykeskustelu on käyty loppuun. Perehdyn sitten seuraavaa kalustoa rakentaessani asiaan uudestaan.
Teemu Lax 21.11.2011 12:16 Vastaa lainauksella
Kiitos äänestäneille, Viikon Malli titteli lämmittää kovasti tulevia mallaussessioita. Samoin tuomareiden näkemys Nordic Challenge II tapahtumassa jossa malli arvioitiin hopean arvoiseksi. Hyvää mallaustalvea kaikille.
Tämä on mainio malli kaiken kaikkiaan. Muutama pikku puute tiputti pois kirkkaimmalta mitallilta. Mm telojen käsittely, muutamat maalausjutut sekä konetuliaseiden käsittely, mutta toisaata tässä on paljon herkullisia yksityiskohtia ja tuo rypyläpinnan toteutus on loistava. Pintakäsittely todella hyvää luokkaa muutamaa pikkujuttua lukuunottamatta maltillisine modulaatioineen ja vanhennuksineen. Jatka samaan malliin Teemu! :D
nimim. Erittäin läheltä erittäin tarkasti tutkinut ja tuominnut.
Teemu Lax 21.11.2011 17:03 Vastaa lainauksella
Kiitos, onneksi virheistä oppii, toivottavasti.
Leevi Halme 21.11.2011 22:13 Vastaa lainauksella
mahtava malli, en osaa oikein kommentoidakkaan :D mitä nyt sanon että 7 kuva oli Aivan Mahtava!
***** tähteä! nuo metallikuulatkin on ihan aidon näköiset!
Kaikki ylistys-sanat taitaa olla tässä(kin) jo käytetty, joten hdyn muihin. Uskomaton malli, johon kannatti tuhlata aikaa noinkin paljon. Täydet pisteet ehdottomasti!
Onneksi olkoon tiältä Kuopijosta. Sain juuri kuulla, että Tampereella edustamamme Pohjois-Savon Pienoismallareiden jäsenet olivat olleet sitä mieltä, että ahvenkukko viikon mallin ja muiden palkintojen ohella kuuluu juuri sinulle.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Toivottavasti pidät mausta ja osaat "korkatakkin" kukon oikein.
T.T
Kiitos Kuopiolaisille kukosta, puukko keskeltä sisään ja spiraalina kappaleiksi. Kajaanissa syntyneenä ja Pielavedellä lapsuuden kesiä viettäneenä kalakukko oli mieluinen ylläri. Oikein oli Partasen kukkoa, nam..
Teemu Lax kirjoitti:
Kiitos Kuopiolaisille kukosta, puukko keskeltä sisään ja spiraalina kappaleiksi. Kajaanissa syntyneenä ja Pielavedellä lapsuuden kesiä viettäneenä kalakukko oli mieluinen ylläri. Oikein oli Partasen kukkoa, nam..
Oekeeoppisesti on korkattu.
Eipä sitä muiden kuin Hanna Partasen kukkoa ilikijä ostaa. Takuuvarma on maku.
Hyvä, että kelepas.
T.T