Pienoismallit.net

Ar-234 B-2/N

Kyseessä on Hasegawan loistava ( Revellin boksista ) Ar-234 B-2/N. Mallin esikuva on ohjekirjan mukaan kapteeni Josef Bispingin lentokone. Rakennus tapahtui lähes suoraan laatikosta, itse tehtyjä lisäyksiä ovat istuinvyöt ja kojelaudan sähköjohdot. Pyrstön hakaristit ovat in scalen arkilta. Malli on maalattu pensselillä ja maaleina on käytetty vallejon akryylejä. Aikaa mallin tekoon kului muutama kuukausi, välissä aika pitkiä taukojakin.

Mainittakoon heti alkuun, että säistäminen ja maalin chippaukset ovat selvästi rajumpia, kuin mitä mallin esikuva olisi koskaan kerennyt kärsiä.
Internetin mukaan Bispingin leija tuhoutui maahansyöksyssä vähäisen lentoajan jälkeen, joten se oli todennäköisesti lähes uudenveroinen. Tämä malli oli minulle ensisijaisesti maalausharjoitus, jossa testailin vähän kaikennäköisiä tekniikoita, joita en ennen ole uskaltanut tai osannut käyttää. Virheitä löytyy varmasti paljon. Etenkin pohjan "washit" meni vähän överiksi, näyttää kuin kone olisi viettänyt paljon aikaa sankassa tuhkapilvessä, mutta oppia ikä kaikki.

Kommentit, kritiikki ja kysymykset ovat kaikki tervetulleita.

Kommentit

Ar-234 kuuluu ehdottomasti sarjaan "rumankauniit koneet". Perusilme on varsin vakuuttava, silmääni miellyttää etenkin tuo kuomu ja siinä näkyvät niitit. Ja mitä tuohon säistämiseen tulee, niin kuten sanoit harjoittelemalla se oma tyyli löytyy eikä mitenkään muuten. Silloin saattaa joskus ampua yli (t. nimim. "Samassa veneessä ollaan") mutta ei tämä kone ainakaan häiritsevän rähjäinen ole.
Tosi makee malli, isommasta skaalasta aina apua,mutta se pitää rakentaakkin näin.
komiahan tää on