Pienoismallit.net

F-86F Sabre

VA.F-86F 8.FBW col. W.B. Wilmot Etelä-Korea -53

Sabren viimeisin ja paras päivähävittäjämalli oli F-malli. Se erosi aiemmista malleista tehokkaamman moottorinsa ansiosta. F-malli teki ensilentonsa 19.3.1952. F-86:a kehitettiin Korean sodan takia jatkuvasti, sillä sen päävastus MiG-15 oli joissain suoritusarvoissa Sabrea parempi.Sabren nousunopeus, lakikorkeus ja sen saavuttama nousu 12000m oli Mig-15 huonompi. Kone oli kuitenkin pelottava vastus kokeneiden jenkkilentäjien käsissä kenelle tahansa. Sabre olikin amerikkalaisten yleisin kone Koreassa ja se saavutti paljon ilmavoittoja.
Viimeinen kone valmistettiin 28.12.1956. F-mallin Sabrea valmistettiin USA:ssa 1539 kappaletta ja sitä toimitettiin useaan maahan, lähinnä NATO-joukoille. Viimeiset koneet poistettiin käytöstä -70 luvun alkupuolella.
Italerin sarja on tehty oikein viimeisen päälle, sillä laatikosta löytyy koneen täydellinen moottori, kuljetuskärry koneen takarungolle ja täydelliset siirtokuvat neljälle eri koneelle. Sarja menee hyvin kasaan ja ylimääräisiä lisäparanteluja ei juuri tarvitse tehdä. Kaikki jotka ovat kiinnostuneita varhaisista suihkukoneista kannattaa hankkia tämä sarja. Laittakaahan kommenttia!

Kommentit

PhantomII 7.11.2011 16:57 Vastaa lainauksella
Tyylikkään Sabren olet rakentanut. Metallipintakin näyttää silmääni oikein mainiolta. Koska en yleensäkään katsele malleja siinä mielessä, että yrittäisin löytää niistä jotain huomautettavaa, niin en tästäkään oikein mitään klappia - ainakaan näin yhtäkkiä - löydä.

Ehkä nokkapyörän maalauksessa kuitenkin voisi olla jotain korjailtavaa hiukan? Yleisesti ottaen erinomainen malli.
Todella upea. En kyllä löydä moittimista. Kuvat kruunaavat koko komeuden.
Lisäpojoja antaa kaikki pienetkin yksityiskohdat.

Voisimpa sanoa, että kuola valuu…
Aika hyvä malliviikko. Upea veturi, laiva ja nyt vielä päälle sai kuolattavaksi upean lentokoneen. Kun joku vielä heittää veret seisauttavan figuurin, niin alkaa olemaan täyskäsi.

Todella komea malli. Vanhennukset eivät mene yli missään, yksityiskohtia on joka paikka täynnä, ja varsinkin asetila ja ohjaamo ovat melko mykistäviä.
AJ 7.11.2011 20:04 Vastaa lainauksella
Moi Aku,

Erittäin nuoresta iästäsi huolimatta pienoismallituotoksesi on erinomaisia; muistelen tässä samalla mainiota 1/32 skaalan P-40:stäsi.

North American F-86F-30 Sabresi on onnistunut todella hyvin - tästä voi "vanhat gubet" kuten minä ottaa mallia, miten Sabre rakennetaan ja viimeistellään.

Tuo Italerin 1/32 skaalan kit IT2501 F-86 Sabre Jet on alunperin Kineticin valmistama 1/32 skaalan kit 3201 F-86F-30 Sabre, jonka Italeri on uudelleenpaketoinut. Kuten itsekin totesit, että sarja menee helposti kasaan ja kyseessä on hyvä rakennussarja, ei ole mikään ihme, sillä Kineticin Sabrea on yleensä juuri pidetty parhaana F-86 Sabre rakennussarjana. Se, että Italeri on sen pistänyt boxiin eri siirtokuvilla, ei huononna hyvää sarjaa mitenkään, päinvastoin - nyt on kaksi 1/32 huippusarjaa Sabresta eri siirtokuvilla; joten on aivan sama kumman sarjan hankkii, Kineticin alkuperäisen vaiko Italerin uuspaketoinnin, koska styreeni on aivan samaa.

Sabrehan oli amerikkalaistuneen saksalaisen Edgar Schmuedin (Schmüd) suunnittelma jo toinen amerikkalainen menestyslentokonetarina - se ensimmäinenhän oli P-51 Mustang. Schmuedin otti paljon mallia ja oppia Me 262 suihkarista kun suunnitteli Sabrea, mutta se onkin melko pitkä stoori. Epävirallisestihan F-86 Sabre oli ensimmäinen yliäänikone, kun George Walsh rikkoi XP-86 Sabrella äänennopeuden 1.10. ja 14.10.1947 - virallisesti XP-86 rikkoi äänennopeuden "vasta" 26.4.1948. Toki todennäköisesti ainakin silminnäkijöiden ja yliopistotutkimusten mukaan Hans Mutke rikkoi äänivallin jo 9.4.1945 Me 262 suihkarilla ja puolestaan Me 163 rakettikoneella Heini Dietmar peräti jo 6.7.1944.

Molemmat Korean sodan konfliktin lekot, MiG-15 ja F-86 Sabre, ovat kauniita koneita. MiG:in suoritusarvot oli tosiaan joissain asioissa paremmat kuin F-86A Sabren, F-86E:n malli "all flying tail":lään tasoitti tilannetta ehkä hieman Sabren eduksi ja F-86F uudella J47-GE-27 moottorilla sekä siipimuunnoksilla (edge slatsit veks ja wing chordia pidennettiin) pesi suoritusarvoillaan MiG-15 Bis:n kirkkaasti etenkin nopeudessa, kiihtyvyydessä, käännöksissä, syöksyissä ja käytännössä nousunopeus sekä lakikorkeus olivat yhtä hyvät kuin MiG-15 Bis:n. Joten MiG menetti etunsa ja hävisi muissa arvoissa melkoisesti.

Alunperin väitettiin, että Sabrejen ns. "Kill Ratio" MiG:ejä vastaan olisi ollut peräti 12,5:1, mutta kun entisen NL:n tilastohin päästiin käsiksi, suhde muuttui realistisemmaksi 4,5:1. On jopa esitetty, että suhde olisi vain 3:1, mutta tilastojen ja tutkimusten mukaan se on tuo 4,5:1. Eversti W.B. Wilmot ei muistaakseni saavuttanut ilmavoittoja Koreassa, mutta voinen muistaa väärinkin.

F-86F-30 Sabresi on hyvin rakennettu, maalattu ja viimeistelty; kuten herrat edellä eipä juuri moitteita löydy, muutoin kuin hakemalla lillukanvarsia - joten hienosti kaikinpuolin onnistunut upea Sabre.

Parhain terveisin, AJ
No laitetaas kommenttia… ;) Upeaa työtä! Loistavaa maalaustyötä sekä vanhennusta. Ohjaamo todella pudotti leuan lattialle ja kaikki pienet yksityiskohdat tekevät tästä todella komean.

Täytyy vetäytyä nurkkaan itkemään omia tekeleitään tämän nähtyäni. ;) No ei nyt sentään, ihailen tämän laatua sekä rakennusjälkeä. Olen Rasimuksen kanssa samaa mieltä, että tämä kruunaa malliviikon. Tässähän on tullut viikon sisään jaettua jo liikaakin täysiä pisteitä.
Kiitos kaikille kommenteista ja erityisesti AJ:lle täydentävästä historiasta. Erityisesti yllätyin, että sarja onkin alunperin Kineticin. No, kaikkea oppii ;)
onpa hieno!

t. Mikko
Hyvin onnistunut,siitäkin huolimati,että skaala auttaa yksityiskohdissa.Pitää kuitenkin rakentaa hyvin ja tämä on hyvin rakennettu.