Pienoismallit.net

StuG IV

Rynnäkkötykki

Academyn Stug IV (Sturmgeschutz Sdkfz. 162 75mm Stuk 40L/48 Gun) tuli tässä valmistettua. Sivut kun ovat täynnä noita Suomi-sturmeja, niin tässä sitten sitä kehittyneempää versiota saksalaisten rynnäkkötykistä.

Historia

Sturmgeschütz IV (StuG IV) oli saksalainen rynnäkkötykki, jota Saksan Wehrmacht ja Waffen-SS käyttivät toisessa maailmansodassa. Vaunun alusta oli Panzerkampfwagen IV:stä ja sen päällysrakenteet olivat hiukan muunneltuna Sturmgeschütz III Ausf. G:stä, josta myös tuli tykki 75 mm StuK 40 L/48. StuG IV – toisin kuin StuG III – oli jo alun perin tarkoitettu panssarintorjuntavaunuksi ja siinä oli parempi panssarointi edeltäjäänsä verrattuna. StuG IV:ä valmistettiin noin 1 100 kappaletta vuodesta 1943 sodan loppuun mennessä.

Malli

Ihan perus hyvä malli academyltä. Osat menivät hyvin kasaan, mutta kittaukselta ei vältytty. Telat olivat irtopaloina ja niiden yksityiskohdat miellyttivät silmää. Ja ennenkaikkea ne olivat helppoja liittää. Paketissa tuli myös yksi figuuri, mutta yksityiskohtia olisi hahmossa voinut olla enemmän. Muuten vaunussa kaikki StuG IV kamat oikein mukana. Kokeilin malliin ensimmäisen kerran tehdä omat zimmerit, ja ne toteutin Revell:in kitillä vaunun kylkiin, eteen ja taakse. Itselisättyjä osia ovat vain antennit ja naamioverkko putkessa.
Maalasin mallin Vallejon Model väreillä kynäruiskulla. Kura ja hiekka efektejä tein MIG:in ja Vallejon pigmenteillä. Ruosteisen pakoputken ja irtotelat maalasin Revell:in maalilla. Sitten kulutuksen merkkejä chippailulla, soraa pyörästöön ja saamalla enemmän kontrastia vaunuun dark wash:lla. Laitoin malliin Tamiyan siirtokuvat, koska Academyn ovat tunnetusti "roskat". Lopuksi vaunuun mattalakkaus Vallejon matta lakalla.

Kommentit

Mikkox 30.10.2011 15:44 Vastaa lainauksella
Hienoa työtä! Yksityiskohdat ovat upeat. Mistä Tamiyan mallista otit siirtokuvat? :D
Ihan kelpo työtä. Kyllä näitä sturmeja aina katselee. Putken päällä oleva suojaverkko ehkä hiukan leijuu ja sitä ei ole kiinnitetty ollenkaan?
Petri Lyy 30.10.2011 18:32 Vastaa lainauksella
Sturmeja ei koskaan ole liikaa :) Ruoste-efektit on paikoitellen jopa erinomaisia.

Verkko ei tosiaan oikein istu, eikä se ehkä ole oikein mittakaavassakaan, meinaan että se näyttää todella paksusta köydestä tehdyltä fudismaaliverkolta eikä naamioverkolta. Helpompi tästä kuitenkin on hakea onnistumisia kuin kämmejä. Kelpo kokonaisuus makuuni.