Pienoismallit.net

Carro Armato L6/40

Fiat L6/40 oli kevyt tankki jota Italian armeijan käytti vuodesta 1940 läpi toisen maailmansodan. Tankkia varusteltu royal modelssin resiini osilla ja etseillä. Bersaglieri on dragonin muovia ja tankkimies on Royal modellsin resiini.
Malli oli mielestäni laadukas ja aika simppeli rakentaa. Omat irtotelat oli aika haastavat. Valmis malli "tipahti" alustasta :-(, mutta sain sen aika pienin vaurion korjattua. Putken pää kärsi suurimmat vauriot ja se myös valitettavasti pikkuisen näkyy.

Kommentit

Petri Lyy 2.11.2011 14:36 Vastaa lainauksella
Jonkun kai on pakko aloittaa sanallinenkin kommentointi. Edellinen oma valmistunut malli oli juuri sattumoisin tämä sama vaunu, Italerin valmiste, mutta Tamiyan pakkaamana. Pitäisi ilmeisesti ruveta perehtymään noiden figuurien väsäämiseen, kyllä ne kummasti kohentavat mallin näköä. Tamiyalla ne sisältyivät hintaan, siis eivät juuri nuo samat, mutta pari ukkelia kumminkin.

Palatelat ovat Italerilla todella haasteelliset yleensä ja etenkin tässä mallissa, ja kyllä se tässäkin tuotoksessa näkyy. Alusta auttaa asiaa. Seuraavalla kerralla sitten paremmin, jos Italeria ei kykene muuten välttelemään.
Tähän saa myös friukkarin telat. Päätin kuitenkin välillä kokeilla näitä muovisia - on niisä väkertämistä.
Italeria ei voi välttää, jos haluaa ferrarin hyllyyn. Vielä muutama on tekemättä.
Petri Lyy 2.11.2011 17:02 Vastaa lainauksella
Esa Heikonen kirjoitti:
Tähän saa myös friukkarin telat.
Ai saa? Enpä ollut huomannut tsekata, mutta melkoiset painajaiset nekin varmaan on, kun on kovin pieniä nuo yksittäiset palat.
joo
laatikossa m11/39 m13/m40 jne. Taitaa olla sama telamalli kaikissa. En ihan sata varma
Kuivalaiselta olen näitä tilannut.
hiano malli mutta ehkä tuan tanki figuurin takki on vähän liian kirkas mutta hian on kokonaisuudessa
Valitettavasti keinovalo saa haalarin pikkasen kiiltämään.
Petri Lyy 3.11.2011 15:09 Vastaa lainauksella
Kyllä kai kunnon italiaanolla saa olla satiinihaalari :)
ja vahatut viikset
Petri Lyy 3.11.2011 15:18 Vastaa lainauksella
Esa Heikonen kirjoitti:
laatikossa m11/39 m13/m40 jne. Taitaa olla sama telamalli kaikissa. En ihan sata varma
tossa linkki friulien yhteensopivuustaulukkoon:

www.friulmodel.hu/user/content/cms/tank%27s_list_for_helping.pdf

Löysin netin syövereistä Model Victorian muovipalatelat, jotka lähti tilaukseen. Kokeilen piruuttani seuraavaan italialaiseen. Jotenkin kammoan nyt noita friuleja, sillä jos ne on yhtään niin pienet ja sirot kuin nyt pitäisi, niin voivat olla tosi tuskalliset.
Joku linkissä piparillaan. EI ne friukut niin pahat ole. Olen kahteen ferrariin ne laittanut ja aika nätisti ne saa napsittua kasaan. Kalliit ne kyllä on :-(
Petri Lyy 3.11.2011 16:00 Vastaa lainauksella
Esa Heikonen kirjoitti:
Joku linkissä piparillaan.
No mikäs siinä, mulla toimi ja toimii vieläkin. No sitten näin www.friulmodel.hu ->
Kieli englanniksi, jos ei ole jo -> painike Friulmodel tracks by type, ja sieltä löytyy tuo pdf.

Yhdessä panssarikakkosessa jäi friulit kokoamatta kun kahdessa tunnissa sain max 10 linkkiä kasaan, oli sen malliset ettei pysyneet näpeissä eikä teipeissä eikä missään. Olisi pitänyt veistellä joku jigi tai jotain. Ja jos/kun reikiä vähän porasi, reiät avartuivat liikaa eli hajosivat rautalangan kanssa ährätessä.
Hyvä lista!
Hah :-) Melkein uskallan väittää että nyt on tekniikassa vikaa, koska itse en ole mikään hirmu näpertelijä ja tähänkin malliin www.pienoismallit.net/galleria/malli_7130/ kasasin muistaakseni parissa tunnissa, ihan vaan käsin pala kerrallaan. Apuna teräväkärkiset pihdit ja aina tippa pikaliimaa rautalangan päähän.
Meni jutustelu pikkasen ohi tämän mallin, mutta eikait ruo ketään haittaa
Petri Lyy 3.11.2011 19:45 Vastaa lainauksella
Esa Heikonen kirjoitti:
Meni jutustelu pikkasen ohi tämän mallin, mutta eikait ruo ketään haittaa
Joo, ei ole off topic -nappulaa näissä kommenteissa. Fruleista oli puhe, ja italialaisista vaunuista myös. Haittasi tai ei, totean, että friuleja olen toki kasannut onnistuneestikin. Mainitsemissani teloissa kiinnityspiste vain oli sellaisessa kaarevassa kohdassa, että reiät eivät vain tahtoneet pysyä kohdillaan, kolmas käsi olisi tarvittu. Siitä kammo. Tommoset sileät telat on helpompi nakki, ehkä. No ei niistä enempää.
Joo nää "lattatelat" on simppeleitä. Toisenlaisia en ole koskaan kokeillut.