Pienoismallit.net

Sturmit Suomen harmaassa 1943 - 1966

Ps. 531-55 maalaus ja siirtokuvat

Maalaus

Pohjamaalasin vaunun Modelmasterin harmaalla maalilla. Aiemmat kokemukseni Modelmasterin maalista olivat olleet positiivisia, mutta nyt huomasin merkittäviä haasteita. Pohjamaali ei ”imeytynyt” pintaan kunnolla, vaan saattoi pienestä kolhusta johtuen kuoriutua pinnasta suurina palasina. Onnistuin kuitenkin välttämään suurimmat takaiskut ja peittämään huonot kohdat.

Pohjamaalin kuivumisen jälkeen maalasin vaunun zimmerit-pinnoitteen ja pääosin eri luukut Tamiyan dunkelgelb:llä. Lisäksi maalasin Tamiyan mustalla vaunun eri osien syvennyksiä ja painanteita tarkoituksenani saavuttaa hiukan syvyysvaikutelmaa vihreän maalin maalaamisen jälkeen.

Maalikerroksen jälkeen lisäsin dunkelgelb kohtiin hiuslakkakerroksen.

Valitsin suomalaisen ”Kimmo kenttävihreän” maaliksi Tamiyan olive green sävyn. En tiedä, onko maali oikea, mutta se miellytti omaa silmääni. Maalattuani vaunun kauttaaltaan olive greenillä sävytin hiukan vaunun valokohtia kahdella vaaleammalla (olive green + yellow) maalikerroksella.

Vihreän maalikerroksen kuivumisen jälkeen kostutin mallin pintaa vedellä aiemmin dunkelgelbillä maalaamistani kohdista ja pensselillä hinkaten raaputin keltaista maalikerrosta hiukan näkyviin, keskittyen zimmerit-pinnoille ja muille kulumalle alttiille kohteille.

Siirtokuvat

Vaunun siirtokuvat askartelin hallussani olevien referenssien mukaisesti Echelonin arkilta. Echelonin arkin kokardit ovat kahdessa osassa, joten kohdistuksen kanssa sai olla tarkkana. Kokardien siniset osat ovat hiukan liian ohuet, mutta parempia ei tähän hätään ollut saatavilla.

Pohjustin siirtokuvat maalaamalla niiden paikat Tamiyan kiiltävällä lakalla. Lakan kuivuttua leikkasin siirtokuvat valmiiksi ja käsittelin kohdan kerrallaan Micro Set:llä. Asettelin siirtokuvat kohdilleen ja varmistin niiden sulautumisen vaunun pintaan Micro Sol:lla. Viimeistelin siirtokuvat Tamiyan matta lakalla ja samalla valmistin mallin pinnan tulevia pintakäsittelyitä varten.

Kommentit

Moi OH,

Hiljaa hyvää tulee ja hyvältähän tuo näyttää. Eilen varmistui lopullisesti (?), että oma 60-luvun Sturmini on Ps. 531-59.

t. Jake