Pienoismallit.net

Sturmit Suomen harmaassa 1943 - 1966

7,5 cm Sturmkanone 40 (L/48)

Tykki

Ps. 531-4
Dragonin mallista löytyy kaikki Ps. 531-4:lle tarvittavat tykin osat. Mallin suora asekilpi on hyvin detaljoitu hitsaussaumoineen ja ruuvinkantoineen. Asekilven takaa ylhäältä puuttuu kuitenkin suojapressun kiinnittämiseen tarkoitetut koukut (3 kpl) ja pieni kohouma. Dragonin mallista löytyy myös paljon tykin sisäosia, mutta jätin osat tarpeettomina miljoonalaatikkoon. Dragonin tykinputken ja suujarrun korvasin RB Modelsin valmisteella. Olin aluksi oikein tyytyväinen RB Modelsin tuotteeseen, mutta kasatessani suujarrua huomasin, että se tarvitsee kittiä ikävän selkeästi näkyvän sauman piilottamiseen…se siitä hyvästä fiiliksestä, pitää seuraavalla kerralla testata jotain toista valmistetta.

Ps. 531-55
Tamiyan mallin mukana tulee ainoastaan suora asekilpi. Ps. 531-55 kuuluu toiseen Suomeen tulleeseen vaunuerään, joissa lähes kaikissa oli valettu asekilpi. Ostin aikanaan projektia varten CMK:n StuG III exterion setin, jossa tuli mukana valettu asekilpi. CMK:n asekilpi on mielestäni riittävästi esikuvansa mukainen ja hyvä lähtökohta pienille muokkauksille. Muokkasin asekilpeä vahventamalla "takalevyä" ja lisäämällä paikka paikoin kaksikomponenttikittiä oikean muodon saavuttamiseksi. Suurin työ piti tehdä asekilven taakse. Takaosa on muotoiltu väärin ja sieltä puuttuu myös suojapressun kiinnittämiseen tarkoitetut koukut (3 kpl).

Asekilpi sopi Tamiyan osaan moitteetta, mutta se tuli noin 4 mm liian eteen eikä täten sopinut paikalleen asekilven syvennökseen. Korjasin virheen poistamalla Tamiyan osasta (D9-D11) em. noin 4 mm, jonka jälkeen asekilpi sopi paikalleen moitteetta.

Korvasin Tamiyan mallin tykinputken ja suujarrun myös RB Modelsin tuotteella. Tässäkin suujarrussa jäi kasaamisen jäljiltä ikävä kittiä huutava sauma.

Seuraavaksi kattojen kimppuun…

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!