Pienoismallit.net

Sturmit Suomen harmaassa 1943 - 1966

Alarunko

Runko

Ps. 531-4
Suoraan laatikosta, ei muutoksia. Hioin ylätelapyörän kiinnikkeen kohdalla olevan painanteen samalle tasalle muun sivulevyn kanssa.

Ps. 531-55
Lisäsin Tamiyan malliin alarungon yläosassa olevan lokasuojien kiinnittämiseen liittyvän listauksen 0,25 mm x 1 mm vahvuisesta styreenisoirosta. Kopioin listan muodon ja paikan suoraan Dragonin mallista referenssejä sen enempää tutkimatta. Listan pultit ovat MIG:n tuotantoa. Lista on oikeasti L-mallinen ja lisäänkin myöhemmässä työvaiheessa listan toisen kantin. Lisäsin Tamiyan malliin lisäksi lokasuojien alapuoliset tukipalat (3 kpl/sivu). Kopioin tukipalojen muodot jälleen kerran Dragonin mallista ja sovitin kohdalleen Tamiyan ylärunkoon nähden. Valmistin tukipalat Evergreenin 1,5 mm vahvuisesta Channel-palkista ja laminoin palat oikeaan vahvuuteen tavallisen muovilevyn avulla.

Rungon sivuilla olevat varatelakenkien telineet rakensin myös Evergreenin Channel-palkeista. Mittasin palkkien pituuden referensseistä "noin suunnilleen tarkkuuteen" ja varmistin oikean syvyyden koesovittamalla telinettä runkoon. Telineiden paikka vaihteli vaunuyksilöittäin, joten tässäkin kohtaa kannattaa kaivaa referenssit esille.

Lopuksi muokkasin rungon takaosan hitsaussaumat limittäiseen muotoon.

Telapyörästö

Ps. 531-4
Telapyörien kokoaminen oli vaivatonta osien siistimistä ja kiinnittämistä. Muokkasin Dragonin telapyörien CONTINENTAU-tekstin CONTINENTAL-muotoon ja ylätelapyörien osalta poistin em. tekstin kokonaan selkeästi ylisuuresta fontista johtuen. Lisäsin myös jokaiseen ylätelapyörään puuttuvan pultinkannan pyörien keskiöön. Johtopyörät ja vetopyörät eivät kaivanneet muutoksia.

Ps. 531-55
Tamiyan mallissa ei ole mukana metallisia ylätelapyöriä eikä myöhempää vetopyörää. Ratkaisin ongelman ostamalla Kuivalaiselta
CMK:n StuG III exterion setin. Setti sisältää myöhäisemmät vetopyörät, Alkett:n ja MIAG:n metalliset ylätelapyörät, valetun asekilven, johtajan kupolan viistopanssaroinnin ja tykinputken ajotuen. Konversiosarjan laatu ei ole ehkä paras mahdollinen, mutta selkeästi helpompi lähtökohta modifikaatioille kuin tyhjästä aloittaminen.

Ostamani sarjan vetopyörät olivat vääntyneet kieroiksi ja osa ylätelapyöristä oli puutteellisesti valettu. Suoristin vetopyörät kuuman kraanaveden avulla ja täytin havaitsemani valukuopat pikaliima+ruokasooda seoksella. Korvasin vetopyörien detaljeja tekemällä uudet pultinkannat punch&die-työkalulla sekä liimattuani CMK:n vetopyöränpuoliskon kiinni Tamiyan vastakappaleeseen käsittelin osan Mr.Surfacer 1000:lla jäljitelläkseni valettua teräspintaa.

Jouduin myös hiukan muokkaamaan CMK:n ylätelapyöriä oikean istuvuuden takaamiseksi. Prosessi kerrottu kuvatekstissä.

Jousitus ja vaappuvivut

Ps. 531-4
Dragonin mallin jousituksen ja vaappuvipujen kokoaminen oli yksinkertaista osien liimaamista. Jätin vaappuvipujen kohdistustapit paikoilleen, mutta ne on helppo poistaa myöhemminkin, mikäli sijoittaa vaunun epätasaiselle alustalle. Ainoa esiin tullut sovitusongelma ilmeni osien B30 ja B2/B3 yhteensovittamisessa. Kappaleet ovat osa johtopyörän ketjunkiristintä. Korjasin huonon sovitteen lisäämällä osien välissä olevaan rakoon styreenisoiroa ja liiman kuivuttua viilasin osat oikeaan muotoon.

Ps. 531-55
Tamiyan mallissa ei ole jousitusta, joten yksi työvaihe oli heti käsitelty. Poistin vaappuvivuissa olevat pienet saumat ja liimasin ne paikoilleen. Lisäsin vaappuvipuihin styreenisoirosta puuttuvat pienet kohoumat.

Telaketjut

Ps. 531-4
Saatavilla olevat referenssit eivät täysin paljasta vaunussa olevien telojen tyyppiä. Varmaa kuitenkin on, että teloissa ei ole jäähokkeja. Puutteellisista referensseistä johtuen käytin taiteilijan vapautta ja hankin Friul:n kiinteähammastelat. Friul:n telojen kasaaminen sujui ongelmitta.

Ps. 531-55
Vaunun teloista ei ole saatavilla referenssikuvia, joten annoin taas itselleni vapauden valita vaunuun sopivat telat. Käytin telojen runkona Dragonin mallin mukana tulleita MagicTrack avohammasteloja. Referenssejä tutkaillessani huomasin, että vaunuissa oli jo 1950-luvulla käytössä sekalaisia telaketjukokoonpanoja. Lisäsinkin avohammastelojen sekaan paikka paikoin Kimmo Siikan lahjoittamia Dragonin jäähokeilla varustettuja kiinteähammasteloja.

Jossain vaiheessa sodan jälkeen Sturmien telaketjut vaihdettiin ristiin puolelta toiselle. Samalla muuttui myös telojen kulkusuunta. Toteutin saman omaan malliini.

Alarungon takaosa

Ps. 531-4
Rakensin Dragonin mallin takaosan suoraan laatikosta pl. hinaushaarukan tapin ketju, jonka valmistin ohuesta metallilangasta tämän vinkin avustuksella. Pakokaasunohjauslevyt ovat mallissa liian tukevaa levyä, mutta en laiskuuttani jaksanut ohentaa niitä. Tuuletinhihnojen tarkastusluukun varastin Tamiyan mallista. Tamiyan mallin luukku on vetokorvakkeeton versio, joka omien havaintojeni perusteella on oikeanlainen Ps. 531-4:een. Lopuksi porasin pakoputkien päät auki syvemmälle sekä hiukan levensin niitä.

Ps. 531-55
Tamiyan mallin mukana ei tule syövyteosia, joten ostin kuivalaiselta Eduardin etsit korjaamaan em. puutteen. Lisäsin jäähdytysilman ulospuhallusaukon verkon Eduardin arkilta ja hinaushaarukoiden tappien ketjut em. vinkin mukaisesti. Tuuletinhihnojen tarkastusluukun jätin referensseihin perustuen kokonaan pois. Jätin luukun paikalle kuitenkin edelleen referensseihin perustuen kaksi pientä tappia. Pakokaasujen ohjauslevyt ovat oikeasti ohutta peltiä, ja täten myös helposti rikkoutuvaa. Referenssejä tutkiessani huomasin, että vaunuista oli 60-lukuun mennessä lähes järjestelmällisesti poistettu em. levyt. Tämän vuoksi en myöskää lisännyt levyjä omaan malliini.

Alarungon etuosa

Ps. 531-4
Rakensin Dragonin mallin etuosan suoraan laatikosta. Pulteilla kiinnitetty lisäpanssarointi sopii paikoilleen moitteettomasti. B13 ja B14 osien kiinnittäminen rungon etuosaan jätti pienet raot, jotka tilkitsin pakkelilla ja hioin oikeaan muotoon.

Ps. 531-55
Tamiyan mallin etuosaan lisäsin muotoon leikatun 0,3 mm vahvuisen styreenilevyn kuvaamaan hitsattua etuviistopanssarointia. Liimattuani etuviistopanssarin liimasin levyn yläreunaan 1,5 mm leveän styreenisoiron kuvaamaan etuviistopanssaroinnin kokonaisvahvuutta. Viimeistelin työn lisäämällä hitsaussaumat venytetystä valurangasta. B6 ja B7 osien kiinnittäminen rungon etuosaan jätti pienet raot, jotka tilkitsin pakkelilla ja hioin oikeaan muotoon.

Kommentit

Wow! Tässä on kyllä sitä huippurakentamisen mallia! Suurella mielenkiinnolla seuraan edistymistä…
Tätä blogia seuraan suurella mielenkiinnolla, OH tehnyt erittäin oivan valinnan aiheen suhteen :) !!!
Tatu H 25.10.2011 19:11 Vastaa lainauksella
Itseäni säväytti äärettömän laadukkaat ja havainnolistavat valokuvat. Minkäläinen rauta sinulla on kuvauspuolella käytössä.
Tommi M 25.10.2011 19:21 Vastaa lainauksella
tätä ei ainakaan tehdä "sinne päin" meiningillä, uskomatonta detaljointia pultteineen ketjuineen…
Just eikä melkein-menoa tässä! Taitaapi tulla tän perusteella palkintoimuri jos/kun maalaus ja vanhennus onnistuu vielä vaunuun kunnolla.
Tommi Tuuri 26.10.2011 10:00 Vastaa lainauksella
Upea projekti. Noihin 531-55:n telapyörän kumin reunoihin kun laittelet vielä lohkeamia, niin avot.
toivonen 28.10.2011 14:58 Vastaa lainauksella
Hola OH,

Hyvä projekti!

Tamiyan kanssa saa sitten vähän tehdä enemmän hommia… Vaunusta muuten näkyy orkkiksena läpi sivulokasuojien alta taisteluosasto kohdalta. Eivät jaksaneet jatkaa taisteluosaston kylkiä lokareiden alapuolelle ylä- ja alapuoliskon saumoissa.

Olet kaiketi huomannut 55:n olevan viimeistä runkotyyppiä, jossa kylkilevyjen ja yläetuviistopanssarin saumassa on tapahtunut muutoksia. Vaunussa kylkilevyjen etureunat näkyvät korostetusti etuviistopanssarin sivuilla.

Mitä asekilpeä ajattelit käyttää 55:ssa? CMK on aika kelvoton. Gunzen/Revellin/Dragonin vanhasta sianpästä saa kelvollisen lisäämällä tavaraa asekilven taakse (suoran osan paksuuteen) ja madaltamalla samaa kohtaa. sian kärsä saattaa olla aavistuksen lyhyt, mutta vain aavistuksen…

t. Pekka
OH 28.10.2011 18:13 Vastaa lainauksella
Hello kaikille ja kiitos kommenteista!
Tatu H kirjoitti:
Minkäläinen rauta sinulla on kuvauspuolella käytössä.
Käytössä on reilu 8 vuotta vanha Canonin G3 kamera. Kuvatessani käytössä on kaksi päivänvaloloisteputkea ja kamera on tukevasti kiinni kuvausjalustassa. Ennen kuvaamista säädän valkotasapainon kohdalleen valaistukseen sopivaksi harmaakortin avulla ja loppu onkin sitten kuvauskohtaista säätöä valaistuksen ja aukon suhteen. Tässä olikin oikeastaan pähkinänkuoressa kaikki, mitä valokuvauksesta ymmärrän…
Tommi Tuuri kirjoitti:
Noihin 531-55:n telapyörän kumin reunoihin kun laittelet vielä lohkeamia, niin avot.
Tarkoituksena on kyllä antaa Ps. 531-55:lle hiukan käytön jälkiä, mutta teen ne vasta rakennusvaiheen lopuksi että saan aikaan yhtenäisen lopputuloksen.
toivonen kirjoitti:
Olet kaiketi huomannut 55:n olevan viimeistä runkotyyppiä, jossa kylkilevyjen ja yläetuviistopanssarin saumassa on tapahtunut muutoksia. Vaunussa kylkilevyjen etureunat näkyvät korostetusti etuviistopanssarin sivuilla.
No enpä tuota ole kyllä huomannut. Ymmärsinkö oikein, että tarkoitat kuvassa näkyviä korostettuja kohtia?
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/08/64/05/086405.jpg[/img]
toivonen kirjoitti:
Mitä asekilpeä ajattelit käyttää 55:ssa?
CMK:n asekilpeä meinasin kyllä käyttää. Pitää ilmeisesti tutustua CMK:n sianpäähän vähän tarkemmin ennenkuin teen mitään peruuttamatonta :)
Tatu H 30.10.2011 13:37 Vastaa lainauksella
Näin jälkeenpäin tarkasteltuna tätä blogia, alkoi itseänikin himottaa sotien jälkeisen sturmin rakentaminen, kaapista kun sarja ja samainen cmk:n kitti löytyy. Myös nro. 55 on pyörinyt mielessäni, mutta voi olla, että kohde vaihtuu jahka saan selvitettyä mitä muita "ruuvikattoisia" viimeisen erän vaunuja oli.
toivonen 31.10.2011 14:02 Vastaa lainauksella
Oma CMK-kärsäni on valultaan muotopuoli (ja siis siksi jo kelvoton), mutta muistaakseni muoviversioista saa muutoinkin paremman… (Ylimääräinen löytyy, jos tarvitset).

Rakennehuomio, jonka olet ehkä pannut merkille: Sileäkeulaisen (80mm) sturmin etulevyn yläreuna näyttäytyy 50mm paksuna hitsisauman/-uran etupuolella.