Pienoismallit.net

Macchi C.202 Folgore

Palstalla pyydettiin jokin aika sitten lisää Folgoreja ja Veltroja. Tässä tulee nyt yksi Folgore pienemmässä mittakaavassa. Veltronkin aika tulee varmaan myöhemmin.

Malli on hyvää Hasegava-laatua, purseita ei lainkaan ja osien sopivuus hyvää, kittiä ei juurikaan tarvittu. Malli on maalattu Tamiyan ja Alcladin maaleilla. Ennen siirtokuvia ruiskutin mallin pintaan Johnsonin vahan. Siirtokuvat vaikuttivat aika epämukavilta laittaa, mutta aika hyvin ne Micro-Solin avulla asettuivat paikalleen. Litkutus Flory Modelsin mustalla washilla. Vanhennusta Tamiyan weather setillä ja alumiinimaaleilla. Lopuksi ruiskutin pintaan Revellin mattalakan. Antennilanka on 0,08 mm EZ-line, jota on vielä ohennettu poistamalla muutamia säikeitä.

Tässä mallissa ohjaamokuomu jää takaosastaan auki rungon muodon takia. Minua harmittaa kun en tullut sulkeneeksi maalauksen ajaksi niitä aukkoja. Vaikka yritin varoa ruiskuttamasta aukkojen suuntaan, maalipölyä pääsi kuitenkin himmentämään laseja sisäpuolelta.

Italialaiset maalauskaaviot ovat pääsääntöisesti haastavia varsinkin tässä mittakaavassa. Mielestäni maalauskaavion toteutus onnistui kuitenkin vähintään tyydyttävästi.

Kommentit

Mitäpä tuohon osaisi sanoa?
Perussiisti malli, maalaus aivan erinomaisesti onnistunut ja työn jälki sitä tasoa, että mallia voisi kuvitella 1/48 kokoiseksi pikemminkin kuin pienemmäksi. Eli eihän tästä voi olla pitämättä. Silti joku "vau" puuttuu. Sen paremmin en osaa sanoa. Toisaalta tyylikkäämpi ja paremmin tehty, kuin mihin itse kykenisin. Erityisesti pidän tuosta italialaisen maalauskaavion toteutuksesta, joka on onnistunut mainiosti.
Minä luulen, että se Timon peräänkuuluttama "vau" välittyy paremmin livenä, kun näkee kuinka pieni tämä kuitenkin varsin yksityiskohtainen malli on. Mielestäni tässä on tehty tosi hyvää työtä näin pienessä mittakaavassa. Kaaviomaalaus on erittäin onnistunut ja pidän chippailuista ja pintakäsittelyistä. Itseä miellyttäisi, ehkä aavistuksen rohkeampi säistäminen ainakin alapinnalla, mutta ne ovat myös makuasioita. Joka tapauksessa menisi hyvin isommankin skaalan mallista
Vai onnistuit maalauksessa mielestäsi vähintään tyydyttävästi?
Mielestäni onnistuit vähintään kiittävästi.
Ihan huippumalli. Mutta onhan mallarikin yksi parhaita koko suomenniemellä.

Kerroitkin, että ikkunat ovat himpun huuruiset maalauksen takia. Siinäpä ainut moite.
1:72 kokoon ei voi kyllä kauniinpaa työjälkeä enää odottaa. Antennilangat ja koneen lopullinen säistys antavat kokonaisuudelle huimaa kyytiä.
Kadehdin taitojasi.
Raimo Leino 15.10.2011 13:11 Vastaa lainauksella
Komeata työtä tuo "savurinkulanaamio". Tässä mallissa ns. silmä lepää.
LapioL 15.10.2011 13:28 Vastaa lainauksella
Melkein liian täydellinen, ei ole särmää ja vau-efekti jää siksi puuttumaan. Loistomalli kuitenkin, liian täydellinen ei ole mitenkään vaarallinen virhe pienoismallissa :)
Jos saat jonkun tuomaan tämän ja muitakin mallejasi Kuopioon, niin melekovarmasti tuovat ahvenkukon sulle sinne tuliaisiksi.
(kts. yv).
Arin tehdas tuotti jo ennen TU-95 konettakin huippumalleja ja homma jatkuu sen jälkeenkin. Tästä hyvänä esimerkkinä tämäkin Macchi. Rasimuksen Timoa kompaten minäkin pitäisin tätä 48:na jos ei totuus olisi toinen. Loistava lopputulos. Jos jostain saat uuden kuomun, niin vaihda varovasti, mutta älä vaan tee mitään muita muutoksia.
vau-efektin maltillisuuteen varmaan vaikuttaa se, että esikuva on ennestään tuntematon. Oudosta konetyypistä ei ole valmista mielikuvaa, miltä oikea kone näyttää.

Oletuskuvassa mittakaava näkyy laskutelineistä ja laskutelineluukkujen paksuudesta, muusta ei. Omaan silmääni näyttäisi kivammalta ilman siiven johtoreunan kulumisjälkiä.

Antennilanka on hämmentävän hieno.

Mikko
Tätä voisi luulla 1:48 kokoiseksi hyvin.Myös yksityiskohdat kuin isommassa.Erittäin hienoa työtä.
Upeaa työtä jälleen! Tuo "rinkulanaamio" on todella hienosti toteutettu.

On mennyt tuo Regia Aeronautica 1923-1946 -ryhmärakentelu sinulta varmaan ohi, kun et ole lisännyt tätä sinne.. Mutta jos haluat, niin tule vain mukaan, vaikka mallisi on jo valmis. :)
Juho Tarkkanen kirjoitti:
On mennyt tuo Regia Aeronautica 1923-1946 -ryhmärakentelu sinulta varmaan ohi, kun et ole lisännyt tätä sinne..
Ei se minulta ohi ole mennyt, mutta en ole ilmoittautunut, koska en pidä aikarajoista. Voin sen kyllä sinne lisätä, jos se on mahdollista.

T. Ari
Pitää onnitella viikon mallin tittelistä,koska harvoin on 1:72 kokoinen potkurihävittäjä kyseisellä paikalla.
Kiitokset kaikille mallistani kiinnostuneille!

T. Ari
Joo,pyytelin lisää Folgoren malleja nyt sellainen saatiin ja todella upea luomus.Tuo "savurengas" maalaus on mielenkiitoinen juttu.Näyttää siltä että osassa koneista se on tehty ruiskulla ja osassa "raasti" sudilla.Näistä löytyy hyviä kuvia Sqadron Signalin kirjasta Macci c202 ja 205 in action.Tässä tapauksessa isoveli hävisi kyllä pienemmälleen.Hieno malli.
AJ 25.10.2011 10:15 Vastaa lainauksella
Moi Ari,

Kaikki oleelliset kehut ja kommentit ovat edellä jo sanottu - komppaan niitä. Ei hevin helpolla uskoisi 1/72 pikkuskaalan lekoksi, näyttäisi isommalta, vähintään 1/48 skaalan koneelta, niin hyvin rakentaminen ja viimeistely on onnistunut.

Kyllä nuo italialaiset Macchit ovat kauniita koneita ja tuo italocamo on yksikertaisesti sanottuna tyylikäs, vaikkakin vaikea toteuttaa - näin hienosti kun kaikki osuu kohdalleen, niin kyllä mallissa silmä lepää. Upea lisä Regia Aeronautica 1923-1946 -ryhmärakenteluun!

Opa L:ää lainaten lisää näitä italokaunottaria, kiitos! Parhain terveisin, AJ