Pienoismallit.net

SH-60B Seahawk "HSL-46 Grandmasters"

Koko kesä mennä humpsahti ilman pienoismallailua. Muutto uuteen asuntoon, ja erinäiset muuttoon liittyvät järjestelyt ja tilpehöörien asettelut ovat syöneet aikaa kuin norsu heinää.

Mukavaksi ja rentouttavaksi näpertelyksi tarkoitettu Hasegawan vispilän kokoaminen Eduardin etseillä ja Authentic-decalsin siirtokuvilla meinasi ruveta todenteolla nyppimään kun uudessa asunnossa ei jostain syystä tunnu löytyvän vielä luontevaa paikkaa mallailla. Loppujen lopuksi uhkasin itseäni jopa koko harrastuksen hyllyttämisellä, kun käsiä vaivaavat hermorata-ongelmat alkoivat oireilla käsien tärinällä.

Lopputulos ei omaa silmää täysin miellytä, mutta onnistumisen ilo valmiiksi saamisesta, vaikeuksista huolimatta kuitenkin miellyttää. :)

Mielenkiintoista oli huomata myös, kuinka nopeasti "se ote" luontevaan mallailuun voi karata, etenkin kun muuton seurauksena tavaroita, ja tarvikkeita etsii vielä tottumuksesta "vääristä paikoista."

Kommentit

Tommi M 11.10.2011 17:45 Vastaa lainauksella
Todella hyvän näköinen kopteri, Sinun tuuttua paneekorostustyötä, joka ainakin minua mielyttää. Kuinka ja millä teet sen? 4 kuvan vispilä taitaa olla ilmatankkaukseen, mutta kumpaan suntaan?
Tommi M kirjoitti:
Todella hyvän näköinen kopteri, Sinun tuuttua paneekorostustyötä, joka ainakin minua mielyttää. Kuinka ja millä teet sen? 4 kuvan vispilä taitaa olla ilmatankkaukseen, mutta kumpaan suntaan?
Jos tarkoitat punakeltaista hökötystä, niin se on sonarin sensoriosa joka lasketaan veteen.

Oikein hyvältä ja siistiltähän tuo näyttää vaikka värit liikkuvatkin lähinnä mustavalkoisella skaalalla. Paneeleja korostettu omaan makuuni juuri sopivasti.
PhantomII 11.10.2011 18:25 Vastaa lainauksella
Nätti kopteri. Sinulla on taito saada yksiväriset pinnat näyttämään luonnollisilta ja käytetyiltä, kuten tässä. Mitään ei ole kuitenkaan ylikorostettu, joten tasapainoiselta mallilta näyttää.
Tyylikäs kone. Paneelirajoja korostettu juuri sopivasti eikä missään näy mitään suurempia virheitäkään. Seuraavaa mallia vain tulemaan!
Jouni Koski 11.10.2011 19:21 Vastaa lainauksella
Siististi rakennettu ja tyylikkäästi maalattu. Puhtoinen mutta käytetty vispilä. Ainoa mikä pisti silmään on roottoreiden mekanismit. Voisivat ehkä olla tummempia ja enemmän sävytettyjä?
Raimo Leino 11.10.2011 19:52 Vastaa lainauksella
Tykkään työn jäljestä - ainoa mikä hieman häiritsee, on se, että kuvat ovat melko lailla samoista (kahdesta) kuvakulmista. Olisi kiva nähdä kuvia ihan "jalkamiehen tasolta" ja myös etuvinkkelistä.
Hieno kopteri! Muutenkin näkee vähemmän nuita vispilöitä täällä.
Komppaan Raimoa noista kuvakulmista.
Kopterista en löydä moitittavaa.
hieno vispilä! Yksityiskohtia on mukavasti pieneen mittakaavaan ja pintakäsittely tekee siitä juuri oikealla tavalla elävän.
Petri Lyy 12.10.2011 12:03 Vastaa lainauksella
Jesses sentään, luulin ensin että silmissä viiraa ja/tai että kaikki kuvat ovat mustavalkoisia, mutta eivätpä olekaan kun tarkemmin katsoo. Voi vain onnitella lopputuloksesta.
Tarkka maalaus ja hienon hienosti säistetty. Upea malli noin pieneksi ja kuvat kruunaavat vielä lisää
En moiti mitään, niinkuin ei näköjään edellisetkään.
Parannusehdotuksia ovat vain kuvat eri kulmista.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Sellainen pikku juttu…
Sivuston säännöissä on, että kuvia ei saa muokata. Millä ihmeen systeemillä ilman muokkausta liitit tuon "Grandmasters" hihamerkin kuvan?
Äskeinen kirjoitukseni "älä" ei siis ollut mikään moite, vaan kysymys. Kuvan muokkaus ei koske mallia yhtään, vaan on plussaa mallin aitouteen, joten sehän on sallittua ja jopa suotavaa.
Kuvien muokkaustahan ei ole säännöissä kielletty, ainoastaan kuvissa näkyvien pienoismallien parantelu.
Kalle Rantanen kirjoitti:
Kuvien muokkaustahan ei ole säännöissä kielletty, ainoastaan kuvissa näkyvien pienoismallien parantelu.
Sitähän juuri tarkoitin edellisessä kirjoituksessa. Kysyin vain, että millä tekniikalla hihamerkki on lisätty. Oiva keino korostaa mallia.
Timo Rissanen kirjoitti:
Kysyin vain, että millä tekniikalla hihamerkki on lisätty. Oiva keino korostaa mallia.
No tuo hommahan on helppo tehdä Photoshopilla joko leimasimella tai siirtotyökalulla. Malli on kerrassaan upeasti tehty. Eka luulo oli et nuo on mustavalko kuvia, mut onhan tuos väriä:)
Tämä helikopteri on todella hieno sen tekemisessä on varmaan kestänyt kauan.