Pienoismallit.net

Churchill IV

Ajossa ollutta Britti rautaa!

Malli on AFV-Clubin ihan mukavasti kasautuva malli, joka höystetty samaisen valmistajan omilla erikseen myytävillä palateloilla. Pieni panostus teloihin kannattaa aina, toki niillä vinyyli vempuloillakin pärjää, mutta mikään ei koskaan tule vetämään vertoja kunnon toimiville palateloille. Lisäpanssarointina olevat Shermanin T62 telat ovat joskus Jaakko Pihlajalta lahjotuksena saadut Dragonin Fireflyn palatelat, kiitokset vain.

Maalasin vaunun tuttuun tapaan Tamiyan akryyleillä, filttereihin, litkutuksiin ja valumiin käytin AK:n käteviä tuotteita. Rapa puolestaan syntyi AK:n ja MIG:n soosien ja pigmenttien yhdistelmillä.

Nyt on tullut tehtyä sen verran paljon näitä vihreitä vaunuja, että seuraava malli taitaakin olla hiekanvärinen…

Kommentit

Mul oli aikanaan just saman värinen Suzuki gt550. Värisävy oli lime green candy. Tuo oli yllätys et samalla värillä on jo aiemmin maalattu tankkeja:)
Jaa-a…
Toteutus on tekniseltä ja maalauksen osalta aivan upea!
Mutta onkos tämä nyt realistinen vai jopa ylirealistinen?
Tulee jotenkin "karkkimainen"fiilis kun tätä katsoo.
Erinomainen pienoismalli ja loistava esimerkki siitä, kuinka modulaatio toimii. Maalauksen jälkeen "yliampuva" maalipinta muuttuu huomattavasti, kun sitä käsitellään asianmukaisesti. Telojen toteutus on kerrassaan mainio, niistä pitää ottaa oppia. Metalllipinnassa on hyvä, satiininen kiilto.

Malli suorastaan huutaa- minun kanssani- alustaa ja figua seurakseen. Ainoa nillitys tulee tuosta tornin vasemmalla puolella olevasta kääröstä. Sen maalaus ei ole samalla tasolla muun mallin kanssa. Kerava kiittää siitä, että sai lepuuttaa silmiään.
Juup… Krops sano meikäläisen churchill kun roskikseen kopsahti vaikka ei oo vielä tullu edes laatikosta pois.

Irtotelat tornin kyljissä ovat äärimmäisen jees.

Marko sanoikin jo kaiken sanottavissa olevan efekteistä, hyvin modulaatiot näyttäisivät tasoittuvan eri efektien alle.

Käärön lisäksi pientä nassutusta saat telojen sisäpinnnasta. Hivenen sitä metallin kiiltoa sisäpintaan. Sama juttu myös tykin putken sisään.
Kasimir K 19.10.2011 22:56 Vastaa lainauksella
Kiitokset!

Marko: Tosiaan vois jonkun lankun kyrsän heittää vaunun alle, että olis mukavamman näkönen ja helpompi/turvallisempi kuskata. Täytyy vielä kattoo uskaltaako sitä lähtee figumaalauksen synkille poluille…

Jaakko: Äijä sitten aina bongaa noi telojen kulutuspinnat:D Pitää joskus, viimeistään ennen Nordicia sipasta kiiltoa telojen sisäpintoihin.
Teemu Lax 20.10.2011 06:38 Vastaa lainauksella
Nyt on modulaatiot tasoitettu kohdilleen, komppaan ylhäältä kommentit kääröstä, alustasta ja metalleista. Ehkä vaakapinnat olisi kestäneet hieman lisää pölyä tai muita säistämis juttuja. Mutta joka tapauksessa very nice!
Mitenkäs nuo lisätelat on muka kiinnitetty vaunuun kun mitään kiinnikkeitä ei näy? Tai sitten mun vain pitäis zoomata kuvaa isommaksi…
Olen vastustanut tätä värimodulaatioita, mutta tämä on mielestäni ensimmäinen todella onnistunut mitä näen. Kun vain riittävästi filtteröi ja pölyttää, niin kummasti tuo viimeisen kuvan lelu-tankki on muuttunut aidoksi mudassa möyriväksi hirviöksi :-)
Kuitenkin omaan silmään liian paljon maalin lohkeamisia, teloista puuttuu ne kuuluisat "kiiltävät kohdat", tämä on brittivaunu (eikä Tiikeri) ja olen vain kade kun en itse hallitse tuota modulaatioita. Nämä virheet siis vähentävät raakasti pisteitä ja annan vain 4,5 tähteä.
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Mitenkäs nuo lisätelat on muka kiinnitetty vaunuun kun mitään kiinnikkeitä ei näy?
Liimalla :)
Marko Teerioja kirjoitti:
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Mitenkäs nuo lisätelat on muka kiinnitetty vaunuun kun mitään kiinnikkeitä ei näy?
Liimalla :)
Sitä minäkin ounastelin, mutta ihan varma ei voinut olla ;p
Kasimir K kirjoitti:
Jaakko: Äijä sitten aina bongaa noi telojen kulutuspinnat:D Pitää joskus, viimeistään ennen Nordicia sipasta kiiltoa telojen sisäpintoihin.
Pakkohan ne on jonkun bongata kun et itte niitä huomaa… :P
PhantomII 20.10.2011 09:38 Vastaa lainauksella
Eipä uskoisi, että tämmöisellä huristeltiin WWII:ssa, ennenminkin vehje näyttää joltain Jules Verne/Leonardo DaVinci-tason laitteelta. Kun tätä vertaa saman ajan saksalaisiin ja venäläisiin vaunuihin, niin jotenkin tuntuu, että briteillä ja ranskalaisilla oli kova hinku mahdollisimman monimutkaisen näköisiin teknisiin ratkaisuihin?

Vaikka yleensä pidän "lähes puhtoisista" vitriinimalleista - tavallaan vaunun tyyppikuvista, voisi sanoa - niin nyt täytyy sanoa, että hyvältä näyttää tällainen jo "kättä saanut" vaunumalli. Telaketjut ja varatelat ovat todella hienosti onnistuneet. Vaunun pintakäsittely ei ole vielä yliampuvaa ja kokonaisuus on kyllä aikalailla nappiin.
Tatu H 20.10.2011 10:03 Vastaa lainauksella
Marko Teerioja kirjoitti:
Erinomainen pienoismalli ja loistava esimerkki siitä, kuinka modulaatio toimii. Maalauksen jälkeen "yliampuva" maalipinta muuttuu huomattavasti, kun sitä käsitellään asianmukaisesti. Telojen toteutus on kerrassaan mainio, niistä pitää ottaa oppia. Metalllipinnassa on hyvä, satiininen kiilto.

Malli suorastaan huutaa- minun kanssani- alustaa ja figua seurakseen. Ainoa nillitys tulee tuosta tornin vasemmalla puolella olevasta kääröstä. Sen maalaus ei ole samalla tasolla muun mallin kanssa.
Täysin samoilla linjoilla Markon kanssa.

Helvettiläinen, kun jäin etsimään tuota kääröä. Hyvin tosiaan maastoitunut tuohon torniin. :D Se tosiaan vaatinee hieman keskittymistä ennen Hämeenlinnan keikkaa. Alustaa vaadin; näin erinomaisten mallien asianmukainen esillepano on miltei tärkeämpää, kuin niiden viimeisten kuraroiskeiden ja öljytahrojen lisääminen.

Hyvää settiä, täytyy tulla Hämeenlinnassa kättä paiskaamaan ihan kasvotusten.

Ei sellaista valittamista löydy ettenkö täysiä tähtiä antaisi. Toteutus jakaa varmasti mielipiteitä, mutta modulaation ja oman näkemyksen äärimmäisenä kannattajana kehotan sinua pitämään saman linjan ja kokeilemaan jotain vieläkin erikoisempaa. Nillitetään sitten pikkuasioista, kun pääsee tutkailemaan mallia livenä.
Petri Lyy 20.10.2011 10:10 Vastaa lainauksella
Tätä on tullut tuolla eri keskustelusäikeissä jo ihasteltua, enkä keksi pahaa sanottavaa nytkään. Omalla asteikollani menee bravon ja bravissimon välille.

Veikkaanpa, että malli on luonnossa vielä vaikuttavampi, koska hyvätkään kuvat eivät kuitenkaan pysty välittämään kaikkea.
Petri juuri noin noiden Kasimirin mallien kanssa on viimeaikoina tupannut käymään, kuva ei todellakaan kerro kaikkea. Onkos tuo lauantaina tulossa Kuhmalahdelle vai onko esittely vasta Kuopiossa heh.
Kasimir K 20.10.2011 13:14 Vastaa lainauksella
Kiitokset kaikille kommenteista! Täytyy tosiaan noi pikku seikat fiksailla jossain vaiheessa.
Tatu H kirjoitti:
Hyvää settiä, täytyy tulla Hämeenlinnassa kättä paiskaamaan ihan kasvotusten.
Tottahan toki.

Jari, ensi esittely on sitten vasta Kuopiossa, kun en ehdi sinne Kuhmalahdelle.
Tyylikäs Churchill, mikä jakaa mielipiteet. Itse tykkään kuvien perusteella mallista ja modu on onnistunut hyvin ja pienet detaljit ovat myös varsin näyttäviä. Täytyy katsoa mallia hieman tarkemmin Kuopiossa.
AJ 20.10.2011 13:40 Vastaa lainauksella
Moi Kasimir,

Marko T sanoikin jo edellä kaiken sanottavissa olevan modulaatioista ja efekteistä, erinomaisesti modulaatiot näyttävät tasoittuvan eri efektien alle. Irtotelat tornin kyljissä, vaunun eturungossa ja sivuilla ovat hyvä juttu, mutta näyttävät tavallaan roikkuvan ilmassa, kaipaavat kiinnikkeitä plus omaan makuun aavistuksen verran liian ruosteisia; etenkin nuo T-62 steel chevronit, mutta sinänsä ok.

Vaunun värisävy lime green candy (kiitokset Paavo V:lle värisävyn nimestä) vaikuttanee jo kenties liiankin vaalealta; toki on mahdollinen vaunun väri (eri vihreän vivahteisia vaunuja oli paljon); mutta, mutta, kuten Mika H tuolla edellä kysyy hyvin, että onkos tämä nyt realistinen vai jopa ylirealistinen? Jotenkin mieleeni tuli heti sama juttu ja olen taipumassa tuonne ylirealistisen puolelle - sinänsä sekään ei ole huono juttu, lähinnä vain näkemyskulma. Itse pidän enemmän realistisesta lookista, mutta nämä ovat pitkälti makuasioita.

Hienosti rakennettu ja modulaatiot/efektit loistavasti maalattu, mutta silti jälleen Mika H:ta lainaten, tulee ja jää jotenkin "karkkimainen" fiilis kun tätä pienoismallia katsoo. Pidin enemmän BMP-3 mallistasi, mutta kaiken kaikkiaan hieno avaus brittipanssarikalustoryhmiksessä + Churchill vaununa on kiistatta erittäin omintakeinen vaunu jo itsessään. Churchill-vaunusi toteutus jakaa mielipiteitä se lienee varmaa ja uskon Petri O:n tavoin, että vaunusi on luonnossa paremman näköinen kuin kuvissa.

Parhain terveisin, AJ
Todella upea Churchill! Olen itse sitä mieltä että juuri tuon kaltaisia pienoismalleja pitäisi nähdä ehdottomasti lisää. Useimmiten mallit ovat aivan liian "tylsiä" kun ne maalataan liian yksivärisesti, tuo modulaatio vai miksi sitä nyt kutsutaan tuo oikeasti eloa pienoismalleihin.

Tarkoitus olisi itsekin oppia tekemään samantyyppisiä malleja tulevaisuudessa :)

Ja turhaan pelkäät figuurien maalausta, jos näin upeita vaunuja teet en usko figujen olevan ylitsepääsemätön este.
Kasimir K 20.10.2011 15:46 Vastaa lainauksella
Kiitokset jälleen!

Yksi syy miksi keulan ja sivujen lisäpanssarina käytettyjä telapätkiä ei ole kiinnitetty narulla tms. koska oikeissa vaunuissa nuo pätkät hitsattiin paikalleen. Tai ainakin muutama kirjallinen lähde tiesi kertoo niin.
Antti Lahtela kirjoitti:
Olen itse sitä mieltä että juuri tuon kaltaisia pienoismalleja pitäisi nähdä ehdottomasti lisää. Useimmiten mallit ovat aivan liian "tylsiä" kun ne maalataan liian yksivärisesti, tuo modulaatio vai miksi sitä nyt kutsutaan tuo oikeasti eloa pienoismalleihin.
Oon samoilla linjoilla tuon yksivärisyyden kanssa. En missään nimessä sano, yksi värisesti maalatut mallit on paskoja tai perseestä, vain omasta mielestä vähän tylsähköjä.
Terve!

Mallin maalaustyö huippuluokkaa samoin tuo sopivan mieto weathering. Edellä on tuotukin jo esille yksivärisen mallin mielenkiintoisuus, siinä olet todellakin onnistunut loistavasti. Käyttämäsi vaalea perusväri tuo ikäänkuin lisäkerroksen pöllytykseen ja siten entisestään lisää mielenkiintoa käytön jälkiin ja efekteihin.

Bonuksena meille vielä huippukuvat huippumallista!

Uutta putkeen ja Hämeenlinnassa nähdään!

Jari
Nyt vasta selvisin shokista kommentoimaan tätä mallia. Vieläkin pyörryttää hieman.

Kaikki positiiviset sanat on keksitty ja ei universumissa ole enempää sanoja lisätä tähän. Simppelisti: Upea!

Tosin tämä vaunu on niin laatikko, että joku mauste "uupuu" mallista. Onko se detailit, mutta niitä ei ole vaunussa, vai joku muu. Varmaan haastavinta on tällaiseen koko vihreeseen on saada realistinen vanhennus. Tämä huutaa kyllä alustaa tai dioraamaan alleen.

Vaikka nuorisoa haukutaan nykypäivänä eniten kuin koskaan, niin Kasimir kuuluu siihen nuorten valioluokkaan!
Taidan nauttia tästä livenä Kuopiossa 12. - 13.11.? Vai miten on Kasimir? Lisäksi kaipaisimme 1:72 ja sitä peinempää sotilaskalustoa paikalle.
Liekkö sulla tai sillä seudulla?
T. Timppa R.
Tästä mallista tietenkin kommentti:
Aivan huikea. Ihan ihmeellinen. En kyllä löydä sanoja moitteeseen.
Nyt voi jo sanoa, kuten joku on jo R.Leinon kohdalla tokaissut, että "taattua Kasimir K:n työtä".
Tässä on modulaatio tehty jo taitaen maltilla. Omaan näköaistiin hyppää ruosteiset varatelakengät turhan reippaasti. Kyllä Kasimir on lahjakas heppu.
Kasimir K 21.10.2011 01:23 Vastaa lainauksella
Kiitos äijät, mukava kuulla että mallista tykätään!
Harvoin minäkin näitä kommentoin mutta tämä on jo niin hyvä että taidan ajaa ehkä sen 180 km kahtoo tätä. Tätä kun katsoo niin tekee mieli taas itekkin rakentaa jotain, 4 kuukauteen en oo saanut oikein mitään aikaan. Maalattu erittäin hyvin kun maali pinnassa ei ole lainakaan karheutta ja tuossa moduloinnissa ei ole tullut tuota usein häiritsevästi näkyvää eri vihreiden värien rakeisuutta, en tiedä onko jäänyt sitten filttereiden alle. Erittäin hyvä.
Raimo Leino 21.10.2011 10:02 Vastaa lainauksella
Todellista mallarin silmäkarkkia - joka mielestäni on kuitenkin sillai sopivasti "kakkainen", että ei sentään voida puhua joulukuusen karkeista. Hianot telaketjut, hianot ruasteet varateloissa, hianoja valumia ja muutenkin hiano!

Itselläni on työn alla kokovihreä 1/35 skaalan vene - kaipa siihenkin pitäisi saada elävyyttä yksiväriseen pintaan - noh, näistä Kasimirin mallin kuvista voi ainakin yrittää ottaa oppia. Onneksi veneessä ei ole telaketjuja …
Hieno malli. Ainoa mikä häiritsee ovat ilmassa leijuvat telat.
Raimo Leino 21.10.2011 11:01 Vastaa lainauksella
Waltter Holm kirjoitti:
Ainoa mikä häiritsee ovat ilmassa leijuvat telat.
Ööh, voisitko hieman selventää, että missäpäin vaunua telat mielestäsi "leijuvat ilmassa"?
Vai tarkoitatko noita ruostuneita varateloja - nehän oli oikeassakin vaunussa hitsattu kiinni vaunun pintaan.
AJ 21.10.2011 12:12 Vastaa lainauksella
Moi,

Noista Churchillin tornin varatelojen kiinnityksestä sen verran, että niitä ei hitsattu kiinni tornin panssarointiin. Churchillin torniin hitsattiin joko kiinnityskiskoja; ohessa kuva yhden tyyppisistä kiskoista: en.wikipedia.org/wiki/File:Churchill_IV.jpg ja/tai kiinnikkeitä - myös tornin tarttumakahvoihin sivulla hitsattiin kiinnikkeitä - , joihin puolestaan joko hitsattiin tai sitten kiinnitettiin vaijereilla torniin: freespace.virgin.net/chris.shillito/a22new/articles/turrets/index.htm

Chris Shillitonin saitilta tai Chrisiltä itseltään löytynee kaikki tarvittava tieto Churchill-vaunuista: www.armourinfocus.co.uk/.

Telojakin oli eri Churchill-vaunutyyppien käytössä neljää erilaista: freespace.virgin.net/chris.shillito/a22new/articles/misc/tracks.htm Edellä olevasta Churchill tela-kuvauksesta/kirjoituksesta voi helposti päätellä myös sen, miksi kaikki telatyypit eivät ruostu tai miksi niihin tulee vain kevyttä pintaruostetta.

Ohessa vielä linkki yhteen Churchill-vaunusaittiin, kivoja kuvia: www.churchilltank.com/Home_Page/Home.html

Toivottavasti näistä linkeistä on edes jotain apua/hyötyä. Parhain terveisin, AJ
Onpas ristiriitainen malli, siis mielestäni. Mallina näyttää upealta ja sopisi vaikka olohuoneenpöydälle koristeeksi pääsiäisenä, mutta tuo karkkimaisuus taas tökkii minun silmieni realismisuodatinta. Onneksi sain itseni kuitenkin katsomaan tätä puhtaasti rakennus- ja erityisesti maalausteknisenä näytteenä ja kieltämättä tämä malli on koulukuntansa valioita. Uskompa että kannattaa varata mallin vierelle tilaa pokaaleille.
rhakaleh 21.10.2011 15:05 Vastaa lainauksella
Olisipa itse osannut junnuna maalata noin taitavasti. Tai osaisipa edes nyt. Sen verran on todettava edellisen kommentoijan tapaan ,että Churchill voisi olla hieman vähemmän hieno 'hieno' (vrt. 'realistinen vs hieno'-keskustelu toisaalla).

Erinomaista työtä kuitenkin. Impressive, sanoisi anglosaksi.
Kasimir K 23.10.2011 16:36 Vastaa lainauksella
Hmmmmm, mielenkiintosta olis tietää missä menin nyt metsään tämän mallin kanssa, kun 3kpl on antanu 2 tähtee:D Ja ei ei, tämä ei ole mitään valittamista, kunhan ihmettelen ääneen.
Kakkosethan on huippupisteitä täällä, tai sitten olen käsittänyt väärin :D
Petri Lyy 23.10.2011 18:14 Vastaa lainauksella
Kyllä tommoset kakkostelijat syö miestä ainakin vähän, ja se lienee heidän tarkoituksensakin. Puhutaan toki eri tason malleista, mutta itselleni kävi vähän samalla tavalla tähän mennessä parhaan tuotokseni kanssa. Just kun tuntui ihan kivalta, keskiarvo "hieman" romahti, ja nyt Se mun the malli onkin pisteissä kolmanneksi huonoin ihan perustelematta, mutta kaipa se kuuluu pelin henkeen. Pasifistien salaliittoa epäillään :)
Chipit ruosteet ja lika vaunun parasta antia. Telat on just eikä melkein aidonnäköiset, maalaus hieman tökkii ja liian lelumainen mutta tämä vain minun mielipiteeni. Kumminkin hemmetin hienoa työtä ja mallailussa saa ja pitää rikkoa rajoja. Hieno työ.