Pienoismallit.net

Carro Armato L6/40

Italialainen kevyt panssarivaunu

Kyseessä siis yksi näitä italianihmeitä. Malli on Italerin valmistetta, mutta Tamiyan pakkaama (en muuten ole varma, mikä Tamiyan paketissa olevista numerosarjoista on varsinainen tuotekoodi). Koodista riippumatta suoraan laatikosta.

Mukana tulee Italerin mainio referenssikirjanen tai oikeammin vihko kyseisestä vaunusta. Mukana on räjäytyskuvia alkuperäisestä varaosaluettelosta, muutama actionkuva ja venäläisestä vaunumuseosta räpsätty walkaround-kuvasetti.

L6/40:n kehityshistoria alkaa 1930-luvulta, ja vaunu näki käyttöä ison rähinän loppuun asti, vuodesta 1943 eteenpäin saksalaisin tunnuksin. Tätä kevyttä panssarivaunua valmistui ilmeisesti 450 kappaletta, eli todennäköisesti näitä on malleina rakennettu enemmän kuin todellisuudessa.

L6/40 lähti tehtaalta hiekanvärisenä, ja camoa lisättiin matkan verrella. Tässä asussa vaunu on Neuvostoliitossa vuonna 1942 esiintyneessä kuosissa, referenssejä ja mielikuvitusta yhdistellen. Yksikön pitäisi oleman Regio Esercito, LXVII Bataglione Barsaglieri (mistä parhaiten ymmärrän nuo roomalaiset numerot, 67. jotain).

Malli oli periaatteessa mukava kasattava lukuunottamatta teloja. Italerin suunnittelija on todella, todella ikävä ihminen. Yhden telan mittaisia paloja on paljon, eikä niissä ole kunnollista kosketuspintaa eli liitospintaa, ja ne pysyvät kasassa pikemminkin pyhällä hengellä kuin liimalla. Malli on itse asiassa aika pieni, välillä tuntui kuin olisi askarrellut 1:72 mallia.

Mukana tuli etsejä, muun muassa rekisterikilpi, pakoputken suojapelti ja etukanteen joku logo, josta ei maalaamattomanakaan saanut mitään selvää.

Tamiya on lisännyt paketointiin pari figuuria, jotka "odottavat tulevaa dioraamaa". Luukut rakensin kiinni, sisällä on kuitenkin jakkarat kahden hengen miehistölle. Myös voimansiirto on, moottoria vain puuttuu.

Malli on maalattu AK-Interactiven dunkelgelb-moudulaatiosetillä jättämällä varsinaisen dunkelgelbin käyttämättä. Vihreä on Lifecolorilta, ja minulle on edelleen epäselvää, miten camokuviota pitäisi/voisi moduloida. Mötikkä oikealla etulokarilla on tunkki. Referensseistä ei selvinnyt, minkä värinen tuo olisi ollut, jollakin logiikalla päättelin sen olleen vaunun värinen.

Litkuina Migin Earth wash ja AK-Interactiven Rust streaks. Jotain chippailuja metallivärillä ja ruskealla. Yritin pitää mopon käsissä.

Laatikon ulkopuolelta tuli ainoastaan antenni, joka on pianolankaa.

Ja pinna loppui Microscalen "kristallinkirkkaan" lasiosaliiman kanssa, jolla hakuvalojen lasit on kiinnitetty. Kuvissa tökötti on kuivunut reilun vuorokauden eikä ainakaan siis ole mitenkään väritöntä. Loput virheet sopii sitten luetella tuonne alas, tilaa riittää.

Kommentit

NL 8.10.2011 17:12 Vastaa lainauksella
Hauskan näköinen pikku tankki.Telat ovat vähän huonosti,mutta muuten hieno.
Mukava pikku italiaano.
Tämä on rakennuslistalla,kunhan saan joskus ostettua.

Nätisti olet saanut kasaan ja maalaus on mielestäni osunut nappiin.
Saako panssarivaunusta sanoa, että se on söpö? :oD
Piristävä vaunu, joka sai hymyn huulille. Sitä en tiedä, naurattiko noiden sisällä taistelutilanteessa kuinka paljon.
Timo Rasimus kirjoitti:
Saako panssarivaunusta sanoa, että se on söpö? :oD
Saa sanoa, mutta se ei ole suositeltavaa.
Kun esim. 88-millinen murkula on "pantu tulemaan" tuollaisen söpöliinin kylkeen, niin osuman jälkeen roiskeet ovat vähemmän kaunista nähtävää.

Upea pienoismalli.
Petri Lyy 9.10.2011 10:07 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommentaattoreille. Söpön sijasta pidän tätä jotenkin humoristisena. Olen lomaillut eri puolilla Italiaa n. 20 kertaa ja diggaan maata ja sen asukkaita kovasti. Parhaimman näköiset autot, prätkät ja vaikka kengät tulevat Italiasta, mutta panssarivaunujen designailu olisi ehkä kannattanut jättää muille.

L6/40:n panssarin vahvuus oli 6-30 mm. Telakoneisto on aivan tolkuttoman monimutkainen ja on varmasti ollut hidas rakentaa ynnä vaikea korjata jos tai kun se on mennyt hajalle. Kyllä siinä on kädet heilunut ja puhetta riittänyt.

Ajattelin pikkuhiljaa kasata loputkin italialaisvaunut, mutta seuraavaksi jotain muuta.
Petri Lyy 12.10.2011 10:52 Vastaa lainauksella
Kaksikin tähteä otetaan tietysti nöyrästi vastaan, mutta joku kommentti olisi myös ollut kiva saada. Meni sitä paitsi 1,2x:llä alle siihenastisen keskiarvon.