Pienoismallit.net

Heinkel He162A-2

Toisen maailmasodan ns. kansan hävittäjä. Kone kerkesi olla tosi toimissa vain noin vajaan kuukauden ja saavutti yhden ilmavoiton. Mootorin sijainista johtuen kone oli myös ensimmäisiä koneita jossa käytettiin heittoistuinta.

Tamiyan sarja on yhtä kohtaa lukuunottamatta mainio. Mukana tulee myös paino jolla saa koneen pysymään kolmella pyörällä. Sarjan heikko lenkki on ohjaamon kuomu, lähinnä jos sen haluaa saada kiinni asentoon. Osat eivät sovi millään yhteen ja muovia saa poistaa kuomun taakse tulevasta palasesta.
Mukana tulee myös täydellin moottori jos haluaa rakentaa koneen moottoripellit auki, tai sitten voi rakentaa erillisen mootorin viereen ja laittaa mukana tuelvan kärryn kyytiin.

Malli on maalattu Xtracolorin emali maaleilla, Vallejon Model Airilla, Mr Color:lla ja Alcladilla sekä tehy öljyväri pesu.

Pitotputki ja tykkipiiput on adlers nest:n valmistamat(ana-48002).

Kommentit

Hyvin rakennettu ja maalattu. Puhdas yksilö sopii tähän koneeseen, kun eivät kauan kerinnyt olla käytössä. Mulla tuli kans himo tähän malliin, kun rakensin V-1:n. Tämä Tamiyan sarja on parempi kuin Dragonin/Cyberhobbyn ja tähän saa vielä kiitettävästi resiiniäkin.
Itselläkin tuo dragonin versio löytyy puoliksi rakenettuna jostain kaapin pohjalta. Ei mennyt ihan kiltisti kasaan :)
Unohtui tuosta kirjotuksesta, tässä on tuo pitotputki ja tykkien piiput messinkiä. Olivat sarjan omat aika krouvia.
Ihan siisti malli. Onko tuossa peräsimessä lentotunnit merkittynä vai mitä nuo merkinnät;) Ilmavoittojahan ne eivät voi olla :P
Nikoaspo kirjoitti:
Ihan siisti malli. Onko tuossa peräsimessä lentotunnit merkittynä vai mitä nuo merkinnät;) Ilmavoittojahan ne eivät voi olla :P
Ne ovat Oberleutnant Karl-Emil Demuth keräämät 16 ilmavoittoa, tosin hankittu aikasemilla koneilla.
Perussiisti, hieno toteutus Michaelilta! No, olisko kuitennii vähän vanhennusta? Eikös nämä olleet enimmäkseen puusta tehtyjä ? Hieno joka tapauksessa!