Pienoismallit.net

Curtiss P-40M Warhawk

44th FS, 18th FG, Munda, New Georgia Island, elokuu 1943

P-40 oli Amerikassa valmistettu hävittäjä, joka toimi kaikilla sodassa olleilla rintamilla joihin USA osallistui. Curtiss P-40:ää valmistettiin paljon ja useita eri alatyyppejä. P-40M oli V-1710-81 moottorillavarustettu ja kyseistä yksilöä valmistettiin 600 kappaletta. M-mallia toimitettiin myös Britanniaan, Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Kanadaan, Brasiliaan ja Neuvostoliittoon. Konetta pidettiin jo sodan alusta vanhentuneena ja eikä se koskaan saavuttanut loistohävittäjän statusta. Kone oli kuitenkin helppo valmistaa ja sen yksinkertainen rakenne oli luotettava ja vankka, joten se soveltui hyvin maajoukkojen tueksi ja pommitustehtäviin. Aseistuksena toimi kuusi 12.7mm konekivääriä. Erityistä mainetta saivat Kiinasta käsin toiminut Flying Tigers-laivue jonka koneet olivat näyttävästi maalatut.
Hasegawan sarja on melko uutta tuotantoa ja sen ainoa varsinaisesti heikko kohta on koko pyrstön liittäminen runkoon, jolloin sauma jää hankalaan paikkaan. Muuten sarja on hyvin detaljoitu ja maalauskaaviot ovat mielenkiintoisia.

Kommentit

Jzuhis 30.9.2011 16:35 Vastaa lainauksella
Olisi kiva saada kuva myös alapuolelta. Yläpuoli on kyllä avot.
Mitä mitä?!?! Lisää huippumallarijunioireita. Hieno "pee-nelikymppinen"! Onko ruiskulla vai pensselillä sudittu tuo vihreä yläpuoli? Paha sanoa mitään huonoa tästä mallista. Lisää vaan tulemaan!

PS. Itsellänikin on työn alla Hasen 1/32 Kittyhawk III josta teen K-version.
Nyt tulee kyllä niin huippumalleja, että eihän tänne kohta viiti laittaa mitään tällaisen nakkisormimallarin kasaamisia.
Upea mallin olet tehnyt. Onko jarruletkut mukana, vai teitkö itse?
Maalaus, kasaus ja myöskin kuvat ovat onnistuneet mainioisti. Tykkään:
AJ 1.10.2011 19:25 Vastaa lainauksella
Moi Aku,

Komppaan Juhoa, Anttia ja Timoa; hieno "pee-nelikymppinen"! Kuten Timo sanoi: "Maalaus, kasaus ja myöskin kuvat ovat onnistuneet mainioisti", juuri näin. Alapuolelta olisi kiva saada myös kuvia. Kyllä diggaan myös! Parhain terveisin, AJ
On hieno malli ja säistys sopii myös mukavasti koneeseen.Eipä löydy oikein motkottamisia tästä.Hyvä yleis ilme.Pitäis itsekkin yksi 32;nen joskus väsätä,saisi paremman kuvan aiheesta.
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Mitä mitä?!?! Lisää huippumallarijunioireita. Hieno "pee-nelikymppinen"! Onko ruiskulla vai pensselillä sudittu tuo vihreä yläpuoli? Paha sanoa mitään huonoa tästä mallista. Lisää vaan tulemaan!

PS. Itsellänikin on työn alla Hasen 1/32 Kittyhawk III josta teen K-version.
Samaa mieltä. Tällaiset mallit kannustavat mua lopettamaan yrittämisen. Olisi kiva, jos edes tällaisia hyvälaatuisia sarjoja pääsisi yrittämään. Taitaa tääkin harrastus tyssätä rahanpuutteeseen. En tajua, miksi mallit pitää hinnoitella, kuin nykyään :(
Matias

Pöh, älä polje itseäsi maahan. Sinun mallisi ovat huippuluokkaa myös ikäiseksesi. Olet vielä sen ikäinen, että rahantulo malleihin on vanhempien kukkarosta kiinni(?). Ja mitä tuohon hinnoitteluun tulee niin se on ikuisuuden ollut sama kysymys: Miksi nykyään kaikki maksaa enemmän kuin ennen. Se ei siitä muutu.
No jo on!! Tässä meillä on jo huippumallari, nuoresta iästään huolimatta!! WOW! Täydet , no, ehken hiukka ikälisää, mutta ei haittaa!
Pensselillä olen sutinut ja sen huomaa, sillä valkeat raidat rungossa ja etenkin siivissä tuottivat ongelmia. Myös alapintaa sai maalailla kahteen kertaan. Jarruletkut, istuimen vyöt, tähtäin ja pitot-putki ovat ainoat lisäämäni osat. Ja kiitokset kommenteista.