Pienoismallit.net

Tu-95MS "Bear-H"

Red 01 "Irkutsk"

No niin, julistetaan tämä nyt valmiiksi ja laitetaan muidenkin nähtäväksi. Kyseessähän on neuvostoliittolainen kylmän sodan aikainen strateginen pommikone Tupolev Tu-95MS, Nato-koodinimeltään ”Bear-H”.

Neuvostoliitto alkoi jo 1944 kehitellä täysikokoista mannertenvälistä pommikonetta. Ensimmäinen prototyyppi oli Tupolev Tu-4, joka oli lähes täydellinen kopio amerikkalaisesta B-29 –koneesta. Monien eri projektien jälkeen ensimmäinen tuotanto Tu-95 valmistui 31.8.1955. Tu-95/142-perheen koneita on käytetty myös risteilyohjusten kantoaluksena ja meritiedustelukoneina. Valmistus loppui 1980-luvun lopussa, ja Tu-95/142-perheen koneita valmistettiin noin 500. Konemallin käyttöiän arvellaan ulottuvan jopa 2040-luvulle asti. Konetta käytti Neuvostoliitto ja nykyisin Venäjä, Ukraina sekä Intia.

Tässä konemallissa on tehokkaat Kuznetsov NK-12MP –potkuriturbiinimoottorit. Ne tuottaa 15 000 hv kukin ja ne pyörittävät vastakkain kahta nelilapaista potkuria. Tu-95/142, ja sen variantit ovatkin maailman nopeimpia sarjavalmisteisia potkurivetoisia koneita, huippunopeuden ollessa liki 900 km/h.

Venäjän Ilmavoimat alkoi 1990-luvun lopussa nimeämään koneyksilöitä Venäjän kaupunkien nimillä. Tämän mallin esikuva sai 1. marraskuuta 2000 nimen ”Irkutsk” ja sen sijoituspaikka oli Engelsin lentokukikohta.

Trumpeterin mallin valut on pääosin purseettomia ja nätisti detaljoitu. Pari kohtaa on karkeasti mallinnettu. Potkurin lapojen jäänpoistoelementit ja moottoreiden sivulla luukkujen saranat on pahasti pois mittakaavasta. Niissä on jonkin verran hiomista.

Myös siivenpuolikkaiden väliin johtoreunaan laitoin 0,5-1 mm styreeniliuskaa, koska siiven etureuna jäi huomattavan ohueksi moottorikappaleisiin nähden. Potkurien navat ja keskiosat vaativat myös aikalailla hiomista. Valmistaja on mallintanut turhaan esikuvan joskus hieman "ruttuiset" navat ja keskiosat.

Malli on ollut enemmän tai vähemmän työn alla melkein kaksi vuotta. Aluksi oli intoa rakentaa sitä lähes päivittäin, mutta vuoden vaihteessa alkoi tulla isoja vastoinkäymisiä, jonka jälkeen into lopahti yli puoleksi vuodeksi.

Ensimmäinen takaisku oli, kun jo paikalleen liimattu ohjaamolasitus sai liimahöyryjä ja sumeni sisäpuolelta. Sen irroittaminen ja hiominen oli vielä lastenleikkiä verrattuna siihen, mitä oli tulossa. Vuodenvaihteen tietämissä kovalla työllä maalattu malli odotti lakkausta. Vedin Johnsonin pintaan, mutta en tiedä mitä tapahtui, kun vaha tarttui Alcladiin huonosti. Se halkeili ja irtosi palasina.

Maalipinnan hionnan jälkeen päätin kokeilla toista lakkaa. Koska olen Alcladin maaleihin erittäin tyytyväinen, päätin kokeilla saman valmistajan Clear Gloss Cotea. Tämä tapahtui jo ennen tällä palstalla käytyä keskustelua kyseisestä aineesta. No, se ei tosiaankaan kuivu, ja tärpättilitkukin liuotti sitä varsin ikävästi. Siitä tulikin varsinainen sotku, kun sitä liuottelin ja hion pois koko mallista. Toisen hionnan jälkeen into loppui pitkäksi aikaa.

Nyt malli on kuitenkin valmistunut. Sen maalaamiseen käytin lähes kaikkia Alcladin alumiinisävyjä sekä Steeliä, Burnt Ironia ja Pale Burnt Metalia. Tavalliset maalit ovat Tamiyaa ja Lifecoloria. Viimeisenä lakkana käytin Microscalen Satiinia ja mattalakkana Tamiya Flat Base/Johnson. Extratechin etsisarjasta tuli osia lähinnä ohjaamoon, josta niitä ei pienistä ikkunoista johtuen näe lainkaan. Etsisarjan jarruputketkin jätin käyttämättä, koska tein ohuesta kuparilangasta paremmin esikuvaa vastaavat. Authentic Decalsin siirtokuva-arkkeja meni kaksi kappaletta lakkasähläyksen seurauksena, samoin kuin sarjan omasta arkista kaikki punatähdet.

Referenssiaineistona oli Yefim Gordon ja Dimitry Komissarov: Tupolev Tu-95/142 ja Wardbird Tech series: Tupolev Tu-95 Bear By Yefim Gordon ja Peter Davison sekä tietenkin netistä löytyvät kuvat.

Tämä projekti on ollut aika haastava ja välillä hermojakin raastava kokemus. Nyt voin kuitenkin keskittyä kevyemmin mielin muihin keskeneräisiin malleihin; varsinkin jos keksisin, mihin tämän varsin kookkaan mallin sijoittaisin.

Kommentit

Voi herranjestas miten upeata työtä! Tässä jos missä on menty komeasti vaikeuksien kautta voittoon!
Paljonkos tämän mallin mitat ovat senteissä - siis siipien kärkiväli ja rungon pituus?

Olisin korkeintaan kaipaillut hieman litkutuksia laskutelineiden varsiin - mutta sekään ei estä minua antamasta tälle mallille VIITTÄ tähteä. Kun tykkään, niin tykkään, that´s it.
Kiitos Raimo kommentista.

Jos katsot kuvia oikein tarkkaan, huomaat, että kyllä niissä telineissä on kevyt litkutus.
Mallilla on mittaa 69 cm ja kärkiväli sentin enemmän.

T. Ari
Raimoa komppailen - viiden tähden venakko kyllä tämä. Itse olisin noihin vastoinkäymisiin varmasti luovuttanut eikä omat taidotkaan olisi riittänyt mitenkään niistä selviämiseen… Rispektiä! :)

Itse kone on todella erikoinen. Wanha Hywä Neuvostoliitto on osannut tehdä varsin innovatiivisen lentokapistuksen.

Uskomatonta lisäksi nopeus… Tavalliset reitti-Boeing 747:t sun muut lentää noin 850 lasissa. En kyllä tiennyt että potkurikoneelle tuollaiset nopeudet olisi edes mahdollisia. Jännää myös että takana on tykkitorni ikään kuin toisen maailmansodan ajan jäänteenä.
Huh sentään mikä ilmestys. Hatunnosto ja kumarrus työn sankaruudelle…

Tuohon tykkitorniasiaan, olihan B-52:ssakin taka-ampumo aina vuoteen 1991 asti. Ja nopeahan Bear oli potkurikoneeksi, mutta mitenköhän totta lie yhdessä Tom Clancyn kirjassa (olisiko ollut Myrsky nousee) kerrottu Bear-lentäjien katkera vitsi: "Me olemme paikantaneet vihollisen saattueen, dasvidanya rodina (näkemiin isänmaa)!"
Tu-95/142 on aina ollut sellainen ilmestys, että on melkein pitänyt ottaa hattu päästä aina kun sellaisen jossain yhteydessä näkee. Sama reaktio tapahtuu näin kauniiden mallien edessä. Upea kone, Ari. Jos sijoituspaikkaa mietit, niin johonkin näkösälle, tätä on synti kaapin perille piilottaa. Meillekin saa tuoda…:)
Työnkuvaukseenkin nähden mykistävä malli.Hienoa maalausta kaikki metallipinnat.Olikos referenssikuvissa kulumia missään,tää kovin puhtoinen,kenties esikuvakin on.Kyllä suorituskin on jo viiden tähden arvoinen,jos on konekin , +++++
Teppo Toiviainen kirjoitti:
.Olikos referenssikuvissa kulumia missään,tää kovin puhtoinen,kenties esikuvakin on
Mallihan kuvaa konetta 2000-luvulla, ja jos katsot uusia kuvia vaikkapa Airliners.net-sivustolta, niin huomaat, että Venäjän Ilmavoimat pitää nämä koneet nykyään aika siistinä. Kyseisestä yksilöstä ei ole kovin montaa
kuvaa nähtävillä. Mainituissa kirjoissa on pari, mutta ei niistä kulumajälkiä pysty tunnistamaan.

T. Ari
Ari A Honkonen kirjoitti:
Jos katsot kuvia oikein tarkkaan, huomaat, että kyllä niissä telineissä on kevyt litkutus.
No niinpä näkyykin - tästäkin voi päätellä, että tämä malli on "livenä" nähtynä vielä huomattavasti komeampaa katseltavaa - tarkoitan sitä, että et ole mennyt "ylisäistämään" esim. noita laskutelinevarsia ihan vaan sen takia, että säistys näkyisi valokuvissa selkeämmin.

Voikohan tämän mallin nähdä livenä jossakin tulevassa mallinäyttelyssä? Jo voi, niin lupaan ja vannon tulla paikalle katsomaan ja kuolaamaan - lupaan myös olla kuolaamatta mallin päälle - minut on sitten helppo tunnistaa - olen se kookas jätkä, jolla kuola valuu leuan alle viritettyyn muovikassiin ;-)
Todella komea ja siististi rakentunut malli. Elävä ja mielenkiintoinen maalipinta. Olisin myös hieman korostanut laskutelineiden saumoja. Ovat lähikuvissa vähän tylsät. Siitä huolimatta mahtavaa jälkeä.
Koska oman rakentamisen focus on juuri tämä lentävä former su sittemmin ru kalusto, pitää ihan toppuutella
ettei sorru ylilyönteihin superlatiivien kanssa tämän mallin osalta. Säistämisellä hifistely tässä mallissa hävittäisi
esikuvanmukaisuutta, malli on 100 täydellinen juuri näin. Hatunnosto kärsivällisyydestä rakennusvaiheessa ja
onnittelut upeasta lopputuloksesta.
En tiedä onko tämä totta vai ei, mutta jostain luin, että Bearit kuului sukellusveneisiin veden alle kun ne lensivät veden yllä, ilman, että suklarit kuuntelivat vahvistimilla niitä. Lisäksi Bearien potkurien lavat kiertävät ääntä nopeammin.

Hieno malli muuten ja ISO!
AJ 30.9.2011 13:04 Vastaa lainauksella
Moi Ari,

Loistava Tupolev Tu-95/142, komppaan edellä olevia. Itse lekotyyppi on mielestäni aina ollut kaunis; todellakin hatunnosto kärsivällisyydestä rakennusvaiheessa ja toinen hatunnosto upeasta lopputuloksesta.

Taustoitus ja kuvat ovat bueno eli hienosti kohdallaan ja lopputulos on kyllä viiden staran arvoinen!

Olisiko viikon malli? Kaunista katseltavaa! Parhain terveisin, AJ
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Lisäksi Bearien potkurien lavat kiertävät ääntä nopeammin.
Moi Antti,

minun laskujen mukaan potkurinlavat kiertää n. 216 m/s. Potkurin halkaisija on 5,60 m ja ne kiertää 736 rpm.
Turbiinin nopeus on 8300 rpm ja alennusvaihteisto laskee kierroksia kertoimella 0,088.

Bearia on todella sanottu maailman äänekkäimmäksi lentokoneeksi. Sillä on kyllä upea soundi potkureissa.

T. Ari
Antti Pentikäinen kirjoitti:
En tiedä onko tämä totta vai ei, mutta jostain luin, että Bearit kuului sukellusveneisiin veden alle kun ne lensivät veden yllä, ilman, että suklarit kuuntelivat vahvistimilla niitä. Lisäksi Bearien potkurien lavat kiertävät ääntä nopeammin.

Hieno malli muuten ja ISO!
Pitää paikkansa, yhdessä dokkarissa vanhat laivaston miehet itsensä Tom Clancyn kanssa sitä naureskelivat, että pystyivät jäljittämään karhut sonar poijujen ja sukellusveneiden avulla. Eli melkoista jytinää moottorit pitävät.
Mitä malliin tulee, niin komppaan muita, huikeaa katseltavaa, livenä varmasti vielä komeampi. Nappi suoritus, joskus vaan isompi on parempi :)
Pikkasen hyvä!

t. Mikko
Tämä on todella hyytävän hieno!
Tu-95:n ääni kuuluu tunnistuslennolla tunnistajan korviin. Ajatelkaa ensin itsenne kypärä päässä Suomi DK:n ohjaamoon Itämeren päälle ja sitten tällainen lentää siivellä ja "jyrinä" kuuluu silti selvästi! Ei ihme, että kaikki Bearin miehistöjen jäsenet ovat puolikuuroja. Eikä kukaan halua tulla komennetuksi niihin.
Varma osoitus siitä, että Tu-95:n potkurin lavan kärki ei ylitä äänennopeutta on koneen nopeus. Potkuri menettää työntövoimansa, jos lavankärki ylittää äänennopeuden.
Ainutlaatuinen ja työnteon kärsivällisyys on ollut varsin hermoja vievä.
En ihmettele yhtään, että malli on jäänyt välillä tekeleeksi.
Mutta sitäkin enemmän ihmettelen, että olet saanut kaikkien vaikeuksien kautta mallin tällaiseen kuosiin.

Huippumalli. En löydä kyllä moitittavaa ja vielä tuo koneen historiikki ja kuvat ovat onnistuneet ihan täysillä.
Täydet pojot:
Upeaa työtä!
Itselle jos olis sattunu noin paljon vastoinkäymisiä niin kone olis päätynyt romukoppaan.
Täydet pojot täältäkin.
Haluaisin poikkeuksellisesti antaa tälle 6 (kuusi) tähteä. Nimittäin tämä on minun mielestäni paras lentokoneen pienoismalli jonka olen tällä palstalla koskaan, ikinä, nevö päässyt arvioimaan.
Irkutskin jättiläiselle tulee kyllä pisteitä. Itse neukkuteknologiaa omistavana nämä ovat lähellä sydäntä (Ural-moottoripyörä). En tiennytkään, että SSSR:n ilmavoimissa harrastettiin "Nose Art"-maalauksia. Mallissa on tosi paljon tarkkoja yksityiskohtia, jotka huomaa vasta kuvia moneen kertaan katsomalla. Jos nyt kuitenkin jostain pienen miikkapisteen antaisi, niin päätelineen pyörät ei ole ihan kaikki samassa camber-kulmassa ;-).
Hieno malli ja todellinen työn voitto. Anteeksi että annoin vähän alle keskiarvon. Vaan eipä taida olla taloudellista merkitystä arvostelulla.
Keski-Suomen ilmailumuseossa taitaa olla yksi tämän koneen tai sen lähisukulaisen potkuriturbiinimottori. Muistelen, että saksalaisilla insinööreillä oli vahva työpanos moottoria kehitettäessä museon esitteiden mukaan.

Kehuja on mallille tullut niin paljon, että en keksi mitään lisää.

Terveisin Veikko Timonen
Veikko Timonen kirjoitti:
Keski-Suomen ilmailumuseossa taitaa olla yksi tämän koneen tai sen lähisukulaisen potkuriturbiinimottori.
Minäkin muistan nähneeni sen, mutta tämän projektin aikana se ei enää ole ollut nähtävillä.

T. Ari
Upea malli, eriväriset panelit tuovat mukavasti eloa pintaan.

Museon Kuznetsov-moottori on tällä hetkellä varastoituna.
Erittäin pätevästi koottu ja metallimaalaus on näyttävä! Hyvää työtä! Laskutelineet ehkä kaipaisivat hiukan lisää likaa ja detaljointia, nyt ne ovat hiukan muovisen näköiset, eivätkä kokonaisuuden tasolla.
Kosander 1.10.2011 22:16 Vastaa lainauksella
Upea, mutta mykistävän hieno!

Myös omat malliprojektini ovat aina täynnä vaikeuksia, mutta jälki ei ole koskaan lähellekään tätä luokkaa. Erittäin onnistunut malli!
Hieno esikuva ja komea malli. Onneksi olkoon!
No perk…tää on kyllä hienoimpia malleja mitä täällä on ollut lähiaikoina.
Ursa Majoris!Mahtava malli mahtavasta koneesta.Oikeissa Tu-95 koneissa Kuznetsovin potkuriturbiini moottorit työntävät runsaasti nokea ja kuumia kaasuja käydessään.Koneissa onkin "pakoputkien" ympäristö lähinnä mustan noen peittämää palanutta metallia.Mutta hyvä näinkin.
Itse olen säilyttänyt näitä isoja malleja seinällä tukeviin taulukoukkuihin ripustettuna,näin mallit pääsevät paremmin esiin kuin riippuessaan "hirressä" katosta.Näin iso härpäke kun ei mahdu mihinkään hyllyynkään.
Opa Laitinen kirjoitti:
Itse olen säilyttänyt näitä isoja malleja seinällä tukeviin taulukoukkuihin ripustettuna,näin mallit pääsevät paremmin esiin kuin riippuessaan "hirressä" katosta.
Näppärää esille laittoa,mutta eikös nää kerää pölyä aika lailla ajan mittaan,millä näinkin osarikkaat mallit saa putsattua,jos avoinna seinillä,herää kysymys ?
Kyllä ne kerää pölyä kuon pölynimuri konsanaan.Pölyjä voi yrittää poistaa kevyellä vesipusulla.Malli tulee tosin olla tällöin asian mukaisesti suojattu erilaisilla lakkauksilla.Kyllähän ne ajan myötä menee "paskaksi" mutta ei elämäkään ole ikuista joten mitäs noita muoviklönttejä suremaan.
Opa Laitinen kirjoitti:
Kyllähän ne ajan myötä menee "paskaksi" mutta ei elämäkään ole ikuista joten mitäs noita muoviklönttejä suremaan.
Jotkut sanoo elämänkin olevan ikuista,mut hyvä et joku putsauskeinokin löytyy ja kaippa on niinkin,et juuri valmistunut malli antaa ne parhaimmat fiilikset.Olen pistäny malleja roskikseen myös niitä aikani katseltuani,sikäli ikuista se ei ole.
Kiitos kaikille sanallista ja numeerista arvostelua antaneille. Mallin saamat pisteet hieman yllätti minut. Pidän itsekin mallia kuitenkin melko onnistuneena, mutta osa pisteistä taisi tulla mallin koosta ja erikoisuudesta sekä rakennuskertomuksesta. Ehkä seuraavaksi jotain hieman pienempää. Hyvää mallailusyksyä kaikille.

T. Ari
Meinasi mennä ohi tämä upea Bear :)
Petri Lyy 10.10.2011 15:01 Vastaa lainauksella
Tämä on niitä ns. kylmän sodan hyviä puolia. Mallareille riittää ihmeteltävää. Ei näytä ihmisen kekseliäisyydellä ja viitseliäisyydellä olevan rajoja, enkä nyt tarkoita pelkästään alkuperäisen koneen rakentajia.
Ma 10.10.2011 18:37 Vastaa lainauksella
Aivan hitsun hieno malli.

Jossain dokkarissa oli maininta, että nuo vastapäivään pyörivät potkurit olivat olleet haaste tekijöilleen.
En ihmettele.
Varmaan teknisesti hankalat toteuttaa.

Multa miljoona pistettä !!