Pienoismallit.net

Focke Wulf 190D 11

WW2 hävittäjä

FW 190 eri muunnoksineen oli ehkä 2.sodan parhaita hävittäjiä. Varsinkin nämä loppuvaiheen 190D sarjan koneet olivat potkurikoneiden aatelia. Mielestäni D- sarjan koneet olivat ulkoisesti erinomaisen sopusuhtaisia ja nähtävästi myös tekniikaltaan aikansa huippulaitteita.
190D-11 mallia valmistui vain 17 kpl 1944-5. Kone olisi ollut tuotantovalmiina jo pari vuotta aiemmin, mutta sota kävi kiivaana ja Saksan eri sotatoiminta/tuotantointresseillä oli aina kaikista malleista, aseistuksista, moottoreista, matala- korkealento-ominaisuuksista jne. toisistaan eriäviä mielipiteitä, jotka vielä sodan loppuvaiheiden kurimuksissa söivät tuotanto-ja suunnittelukapasiteettia entisestään.

Eduardin viikonloppumalli (13.-€ Kuivalaiselta) liimautui mukavasti, hieman kittausta rungon ja siiven liitoksessa.
Muuten mukava.

Kommentit

Kyllä FW:n maine on kova, maalaus on loistavasti toteutettu ja viikonlopussa kasaan laitettuna minusta upea suoritus. Antenni lanka minusta myös maininnan arvoinen on hyvin laitettu.
Mallihan on kuin karkki. Erittäin hyvin onnistunut maalaus. Vaikka kone oli uunituore rintamalla niin hieman vanhennusta olisi saanut olla mallissa. Miinusta kiiltävistä renkaista. Hieno kokonaisuus muuten!
Kertakaikkiaan on hienosti tehty malli. Maalaus onnistunut ja antennilankakin.
Siirtikset tarkoin laitettuja, eikä kiiltele.
Malli on siis ihan kivaa silmille.

Anttin kommenttin yhdyn myös, että koska maalausjälki on noin hienoa, niin tekijältä olisi varmaan olisi onnistunut pikku vanhennus. Tosin ihan pieni sellainen.
Tällaista mallia ei kannata sotkea kovinkaan paljon, mutta esim. renkaat…

Tykkään:
Jep, renkaiden vanhennus tosiaan unohtui. Muuten on kyllä koneen peltejä vanhennettu, mutta ehkä liiankin maltillisesti.
Tosin ei näitä ehditty aikoinaan paljoakaan kolhia, olivat melko uudenkarheita vielä ison rähinän päättyessä.
Jzuhis 27.9.2011 20:18 Vastaa lainauksella
II maailmansodan ylivoimaisesti hienoin kone. Etenkin tämä pidempinokkainen versio. "Dora" oli kai sen lempinimi, vai mitä?
Maltillisesti ja hyvällä maulla toteutettu malli. Minusta ei tarvitse yhtään enempää vanhentaa. Esikuvakaan tuskin kovin paljoa ehti reissussa rähjääntyä, niin miksi mallikaan pitäisi sotata vaan sen takia, että "se kuuluu asiaan"? Muutenkin noita överiksi vedettyjä lentäviä "suohautoja" on nähty ihan tarpeeksi ;)
Jatka samaa rataa.
Hieno malli hienosta koneesta.Tämä on hyvä näin,ei mitään lisää eikä mitään pois.
Hienosti tehty Dora. Hyvä näin, ei vanhennuksia. Alapuolen kuvaa olisin hieman kaipaillut.
Erinomaisesti toteutettu Dora! Kone oli kaiten suunniteltu torjumaan liittoutuneidn pommarilauttoja suurissa korkeuksissa, mutta liian vähän… liian myöhään… Puolikas miinusta tuli laskutelineen suojapellissä olevan tekstin vinoudesta. Mutta juuri oikein noi vanhennukset. Ei missään tapauksessa liian hevisti tai liian kepoisesti. Just kohdallaan! Great!!