Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf-108B-1 Taifun

Legion Condor

Tämän mallin aloitin jo joskus 2006. On ollut enemmän tai vähemmän työnalla nämä vuodet.

Malli esittää Nationalistien Legion Condor-yksikön konetta Espanjan sisällisodan jälkeen. Todennäköisesti vuonna 1940. Muuta tietoa koneesta en ole juuri löytänyt.

Malli on vanhempaa Eduardin tuotantoa ja on aika laadukas sarja. Osia oli vähän ja meni nippuun tosi kivasti. Sarja oli Profipack missä tuli mukana fotoetsit ja kuomumaskit. Juuri tämä mallisarja taitaa olla poissa markkinoilta jo, mutta sarjaa on pakattu nykyään erilaisissa paketoinneissa.

Mallin maalasin kauttaaltaan Xtracolorin RLM02 sävyllä ja valkoinen sävy on Humbrollin valkoinen 34. Maalauksen ja siirtokuvien jälkeen malli on paneelisävytetty ja litkutettu. Myös hieman chippailtu.

Kuvat eivät ole parasta satoa. Otan uudet kuvat jos tilanne vaatii sitä.

Kommentit

Onko Antille tullut liukuhihna kun näin monta mallia on lähiaikana pukannut:) Hienon näköinen malli ei niin yleisestä koneesta ja vielä noilla tunnuksilla.
Kiitos:)

Nyt ei tule hetkeen malleja ulos…jaa, mutta enpäs sanokaan. On tuolla pari konetta maalausta vailla:O Kone sai jo ensimmäisen taistelukosketuksen kuvien ottamisen jälkeen: tuuli tarttui taustapahviin ja kone ja pahvi lensi maahan. Vauriot: Toinen laskuteline ja potkuri irtosivat:S
Olen tottunut ERITTÄIN korkeatasoiseen jälkeen sinun kohdallasi, mutta nyt tässä mallissa minua "riipii" muutama asia, josta lista alempana:

- ohjaamon lasituksen raamit ovat osittain hieman epäsiistit
- siipien ja rungon "kulumat" ovat aivan liian kirkasta alumiinisävyä
- kyseiset alumiinikulumajäljet ovat jotenkin liian "täsmällisiä"

Kokeiles Antti piruuttasi lyijykynää näissä kulumien toteutuksissa - se toimii panssareissa, mutta kyllä se toimii myös lekoissa.

Kaiken tuon urbaamisen jälkeen olen pakoitettu antamaan tälle mallille "vain":
Raimo

Olet täysin oikeessa. Ohjaamon raamitus oli yks per**le. Maskien irroituksessa lähti myös maalit ja jäi liimaa laseihin. Myös tuo chippailut ovat liian säännölliset. Pitää testata tuota lyijykynää rohkeemmin. Olen jotenkin aikaisemmin karsastanut sen käyttöä lekoissa.
Pikkasen samoja ajatuksia tuli kuin Raimolla, ihan nätti muuten. Myös alapuolella saisi olla kulumaa yhtälailla.
Mutta valmistunut malli on aina plussaa. "Lyikkärin" lisäksi olen käyttänyt myös hopeaa puuvärikynää, saa tehtyä pienempiä naarmuja mitä usein tulee huoltoluukkujen ja kävelypaikkojen kohdille.
Nätti malli, sekä erikoinen,tykkään.
Hyvän näköinen Taifuunin malli.Edellisissä komenteissa olikin ehdotettu jotain korjaus ja parannus ehdotuksia.Mallin alapuoli on tosiaan osastoa "puhtoinen lähiöni" mutta se näyttää kuitenkin meikäläisen silmissä oikein hyvältä.Ehkäpä tämän tyylin ilmiasua olisi istunut koko malliinkin paremmin.Mene ja tiedä,taitavat olla makuasiaoita nämä pohdiskelut enenmpikin.
Ohjaamon yleisilme näyttää kuvassa tosi hyvältä.Takapenkillä olevien vöiten sijoittus näyttää kuitenkin jotenkin oudolta.Vyöt näyttäisivät olevan enneminkinkin lantiovyöt ja kiinitys soljet olisivt näin penkin ja selkänojan välissä? Niin tai sitten ei.Hieno malli kuitenkin joka tapauksessa.