Pienoismallit.net

M3 Stuart

Brittien M3 Stuart "Honey" aavikkokaaviossa. Kyseessä on Academyn malli, johon on lisätty joitain etsiosia Eduardin arkilta. Malli on maalattu ruiskulla ja Xtran emalimaaleilla. Kurat ja lika on tehty omilla Tamiya pohjaisilla litkuilla. Pölyt ovat Migin pastellijauhoista ja kuivapensselöinti Molakin maaleilla.

t. Jake

Kommentit

Luulen ihastelleeni tätä jo Expossa pari vuotta sitten. Siistiä työtä. Säistäminen onnistunut hyvin. Ainoa mikä pistää silmään on työkalujen puuvarret. Turhan yksiväriset ainakin lähikuvassa.
Petri Lyy 22.9.2011 09:56 Vastaa lainauksella
Tästähän ei ole paljon muuta opittavaa paitsi kaikki.

Työkaluissa taitaa varret olla tammea? Jos sovitaan niin, niin sittenhän ne on just oikean väriset. Ainoa mitä itse katselin, että pyörien kumit on ehkä turhan mustat. Voi olla että varjopaikka hämää. Siis hieno mikä hieno.
Kyllähän tätä mallia katselee, vaikka kuinka pitkään. Tosiaan täältäkin tulee kritiikkiä mustista kumiosista. Ainoa "rike" vimpan päälle tehdyssä mallissa.
Tässäpä panssari joka näyttää aidommalta kuin itse panssari:) Hieno ja siististi rakennettu, säistys huippua kumiosat ehkä hivenen puhtaat muuten ei napisemista. Ehkä pieni alusta ja ukkeli täydentäisi.
Mustat kumiosat eivät välttämättä ole täysin väärät.

Museon whitessa nimittäin nyt hivenen reilumman ajon jälkeen telojen sisäpinnat ja telapyörät ovat lähes kiiltävän mustat. Pitää kuitenkin muistaa että stuartin telojen sisäpinta on kuminen…
On hieno vaunu!
Kumiosat on ihan ok mun mielestä.
Maalaus ja säistys on osunut nappiin.
Petri Lyy 22.9.2011 20:54 Vastaa lainauksella
Pelkästä periaatteesta olen sitä mieltä, että kiiltävän musta varsinkaan ei voi olla musta, koska silloinhan se heijastaa muita värejä. Absoluuttinen musta on niitä värejä joita ihminen eikä edes luonto pysty kunnolla tuottamaan, on vain korkeintaan harmaan eri sävyjä. Mallissa kumit luultavasti ovatkin harmaat, mutta varjo saa ne vaikuttamaaan ehkä liian tummilta. Ei ole suuri vääryys.
Hienosti onnistunut brittitankki. Merkinnät herätti mielenkiinnon, kun olen noita brittisysteemejä koittanut kovasti opetella. Onko tuo 7th Arm. Div. vaunu minkä prikaatin / rykmentin vehje tai miltä ajanjaksolta?
Tervehdys,
Kiitos palautteesta. Omien havaitojeni mukaan kumiosien tummuus lähes mustasta tumman harmaan erisävyihin vaihtelee sään, tilanteen ja kumin iän mukaan. Esimerkiksi kastunut ja siten osittain puhdistunut kumi näyttää tummemmalta (lähes mustalta) kuin kuiva ja pölyttynyt kumi. Museovaunuissa, vaikkapa Kubinkassa, lähes kaikkien vaunujen kumiosat osat kiiltävän mustia, mutta tämä johtuu nyt vain siitä että kyseiset osat on maalattu kiiltävällä mustalla eikä tätä asiaa voi käyttää mitenkään referenssinä ;)

Kyseinen Stuart "Cross Bow" ajoittuu operaatio Crusaderin aikaan. Vaunu kuuluu 3rd RTR, 4th Armoured Brigade, 7th armoured Div. vahvuuteen. Tuhotusta vaunusta on kuva kirjassa US Light Tanks at War 1941-45 (Concord ISBN 962-361-678-3, Steven Zaloga). Vaunusta on myös lisää kuvia 1-2 kpl, mutta en nyt löydä tuota ko. kirjaa. Tietojeni mukaan kolmio = A joukkue, neliö = B joukkue, ympyrä = C joukkue ja kärjellään oleva neliö = D joukkue. Em. punainen = ensimmäinen senior rykmentti, keltainen on toinen senior rykmentti ja sininen on juniorit.

Jep, Expossa malli oli mukana pari kolme vuotta sitten.

t. Jake
No huh..huh!!
AJ 28.9.2011 10:13 Vastaa lainauksella
Moi Jarmo,

Kaikinpuolin upea brittien Stuart M3 "Cross Bow" operaatio Crusaderista. Komppaan yllä olevia, eipä siihen paljon lisättävää ole - kyllä tässä mallissa on aineksia viikon malliksi. Maalaus ja säistys on loistavasti toteutettu, toki säistys voisi olla maltillisempaakin, muttei välttämättä (säistys riippuu tietysti siitä, että missä vaiheessa operaatio Crusaderia vaunua haluaa kuvata; alussa ne oli minttiuusia ja taisteluiden jälkeen kulahtaneimpia).

Anyway, kyllä mä tykkään tästä M3:sta, hienoa promallausta!

Lainaus brittien 'The Black Rats' aka the 4th Armoured Brigaden historista: "Operation Crusader - The battle for Sidi Rezegh, November - December 1941. Along with the fresh troops came new tanks in the shape of the British Valentine and American General Stuart, nicknamed the 'Honey' by the British. The 4th Armoured Brigade (8th Hussars, 3rd and 5th RTR, plus 2 RHA and 2nd Scots Guards) was re-equipped with 166 'Honey' tanks."

Nykyisin 4th Armoured Brigade on 4th Mechanized Brigade: www.army.mod.uk/structure/9958.aspx

Brittimerkinnöistä sen verran, että kärjellään oleva neliö eli vinoneliö on HQ Squadron eli esikuntakomppania aka Regiment HQ eli rykmentin esikuntakomppania, kolmio on A Squadron eli A-komppania, neliö on B Squadron eli B-komppania ja ympyrä on C Squadron eli C-komppania.

Brittien värikoodit puolestaan menee seuraavasti: Valkoinen on Armoured Recce Regiment eli panssaritiedustelurykmentti, punainen on Senior Regiment eli seniori rykmentti, keltainen on Middle Regiment eli keskimmäinen rykmentti, sininen on Junior Regiment eli juniori rykmentti ja vihreä on Motor Battalion eli moottoroitu jalkaväkipataljoona. Brigade HQ:lla eli prikaatin esikunnalla ei ole värikoodia. Brittien armoured/tank regimentit eli panssarirykmentit ovat pataljoonan kokoisia yksiköitä eli panssaripataljoonia.

Parhain terveisin, AJ
hiano malli mulla on tää sama mutta jenkinä ja kuntota nyt katsoo niin on toi aika makee :)