Pienoismallit.net

IS-2

Is-2 oli toisen maailmansodan aikana neuvostoliitossa valmistettu raskas panssarivaunu. Vaunu nimettiin Neuvostoliiton johtajan Josef Stalinin mukaan.

Kyseinen vaunu taisteli Berliinissä huhtikuussa 1945, jolloin Neuvostoliitto valtasi Berliinin. Tornin sivuilla oleva valkoinen raita (ns. Berliinin raita) ja tornin päällä oleva risti olivat merkkinä Liittoutuneiden ilmavoimille. Yksi varatelakenkäkin on jouduttu käyttämään. ( Okei, se irtosi liimauksesta, kun levittelin pigmenttejä.)

Italerin sarja meni hyvin läjään, tornin saumaa piti kitata vähän. Sarjan ainut isompi miinus on mielestäni se että telat tulevat liian lähelle yläpuolella olevaa runkoa. Malli on rakennettu suoraan laatikosta ja maalattu Revellin ja Humbrolin maaleilla. Revellin valkoinen oli täyttä kuraa, se ei levittynyt tasaisesti vaikka kuinka ohensi… Onneksi se ei tässä kuitenkaan juurikaan haittaa. Washit ja valumat tehty AK:n tuotteilla, pölytyksissä käytetty Vallejon pigmenttejä. Koitin tässä vaunussa chippauksia ensimmäistä kertaa, joten kommentteja niistäkin kiitos.. :)

Oli kyllä erittäin mukava rakentaa tätä ja varmasti jatkossakin ostan ennemmin Italerin pikkuskaalan malleja kuin revellin!

Kommentit

Jzuhis 13.9.2011 21:21 Vastaa lainauksella
Nuo raidat on vähän huolimattomasti tehty. Maskiteipillä olisi saanut paremmat. Revellin valkoisesta on kyllä mullakin huonoja kokemuksia. Vai maalattiinko ne oikeasti kiireellä noin epätasaisesti? Kuraus on kyllä toteutettu ihan asianmukaisesti.
Kyllähän ne referenssikuvissa on melko hutaisemalla tehty eli ei ollu tarkoituskaa saada taisaisesti reunoja. Ja viivathan tehtiin täysin kenttäoloissa. Varmaan tähän mittakaavaan nähden on liian rosoiset viivat mutta tiedä sitten :D
Petri Lyy 14.9.2011 14:53 Vastaa lainauksella
Ei noita raitoja hävetäkään tarvitse. Itse taidan maskiteipin sijasta kokeilla Post it -lappuja, sitten kun tämmöisen neukkukaluston vuoro tulee.

Kokemusteni perusteella Italerin telat eivät ole niin kivoja koota, tässä on ihan hyvä onnistumisprosentti.
Petri Olavi kirjoitti:
Ei noita raitoja hävetäkään tarvitse. Itse taidan maskiteipin sijasta kokeilla Post it -lappuja, sitten kun tämmöisen neukkukaluston vuoro tulee.
Ei kannata käyttää minkäänlaisia maskeja, jos haluaa tehdä tuollaisen loppusodan neuvostoliittolaisen omavaunutunnuksen tyypillisen oloiseksi (TJEU). Realistisen tuloksen saa helpoiten siveltimellä, eivätkä nämä tässä mallissakaan olevat raidat ole mielestäni liioitellun hutaistut.
Tomi Mynttinen kirjoitti:
(TJEU). Realistisen tuloksen saa helpoiten siveltimellä, eivätkä nämä tässä mallissakaan olevat raidat ole mielestäni liioitellun hutaistut.
Hmm kuvissa oli pari aikaa hyvää mallia, joita vois meikäkin sutaista :-)
Itte tein raitojen kanssa niin että laitoin toiselle puolelle raitaa teipin. Näin sai helpommin pidettyä raidan suorassa. Sitten kun oli maalattu ja teippi otettu pois niin rikoin vähän sitä teipin jättämää rajaa. Ja pienellä pensselillä maalasin.
settings 4.5.2014 19:24 Vastaa lainauksella
Realistisen näköinen malli eli maalaus ja säistäminen onnistunutta työtä.

Sitten pientä nipotusta: Jalkaväkikahvat ovat rautakankiluokkaa ja malli on joko liian matala (oikeassa vaunussa on selkeä väli telaketjujen ja lokasuojan välissä) tai sitten italerin insinöörit ovat sijoittaneet ylätelarullat liian korkealle.

kuvaton.com/k/yOlA.jpg
Nipotus täysin aiheellista, onhan nuo kahvat melko järkyttävän paksut.

Tämä oli kolmas malli jonka rakensin mallailun uudelleen aloittamisen jälkeen, ja jos rakentaisin tämän nyt uudestaan niin tekisin monta asiaa toisin. No, oikeastaan tekisin varmaan kaikki asiat toisin.. :D
Ehkä tuo italierin perusmalli ole mitään dragonin luokkaa,mutta on sopivan romuluinen malli juuri Js II:KSI.
Kuten edellä sanottiin nuo ote raudat, olisi pitänyt tehdä kupari langasta kaikki,voihan sen vieläkin tehdä.
Jotain hämminkiä on kuten sanotiin telaketjujen ja lokareiden kohdalla,nyt telat raapii lokareita?
Minhin tuo tornin takana oleva pk:n piippu on kadonnut?
Jopa komentajan tornissa on osuma vaurio?
Ajan luukkun näköaukkon olisi voinut aukaista ja tornin ilmastoinin kuvun aukot myös tai maalata mustaksi?
Myös lapion varren maalata puiseksi?
Veto lenkit maalata hieman eri vihreällä,kuten laatikko vasemmalla puolella ja nyt ajovalo on kokonaan vihreä?
Myös korostaa esiin tulevia koho kohtia sävyytyksellä, ja rikkoa koko monotoonisen vihreä pinta tuossa?
Ja saada raskaan raudan vaunu esiin.
Äänitorvea voisi kaivertaa hieman ontoksi?
Polttoaine tankien korkien kohdalle dieselin valumaa?
Tuo berliinin oma tunnus on justiinsa nappiin,ei siellä tarvinnut suoraan maalata vaan että tunnus näkyisi hyvin.
Jos tuo telapyörästön virhe on valmistajan,niin täytyy korotaa alustaa sopivasti.
Muuten vaikutaa ,pienillä parannuksilla ei lainkaan hassumpi malli 1/72:ksi
settings 6.5.2014 16:28 Vastaa lainauksella
Petri Jaatinen kirjoitti:
Nipotus täysin aiheellista, onhan nuo kahvat melko järkyttävän paksut.

jos rakentaisin tämän nyt uudestaan niin tekisin monta asiaa toisin. No, oikeastaan tekisin varmaan kaikki asiat toisin.. :D
Ovat paksut, mutta onneksi helposti korvattavissa metallilangalla.

Suurin mallin ulkonäköön vaikuttava asia taitaa olla tuo liian ahdas telaketjujen ja lokarien väli.

Ehkä about 1 mm korotus olisi paikallaan ja neuvoja tähän hommaan löytyy Pienoismalli-lehden numerosta 3/1995.
settings 6.5.2014 16:41 Vastaa lainauksella
eerik oksanen kirjoitti:
pienillä parannuksilla ei lainkaan hassumpi malli 1/72:ksi
Italerin mallia on kehuttu parhaaksi pikkuskaalan IS-2 vaunuksi, mutta tosiaan tuo telaketjujen ja lokarien välinen ahtaus on häiritsevän näkyvä.

Mallin suunnittelija olisi voinut katsoa aidon vaunun kuvia hieman tarkemmin tässä kohtaa, mutta muuten pienistä detaljipuutteista huolimatta voi varmaan sanoa että Italeri on onnistunut tehtävässään.
settings 6.5.2014 17:53 Vastaa lainauksella
Teloista sen verran, että jos italerin palateloihin jää kaikista yrityksistä huolimatta välejä, niin ne voi korvata Zvezdan 1:72 IS-2 late mallista napatuilla letkuteloilla jotka ainakin kuvien perusteella näyttävät hienoilta ja niihin saa toteutettua Stalin-vaunujen telaketkuihin olennaisesti liittyvän roikkumisefektin melko helposti.

Tosin kahden pikku-skaalan mallin hinnalla saa jo miltei yhden 1:35 IS-2 mallin, mutta tälläistä tämä mallailu joskus on.

kuvaton.com/k/yOB4.jpg