Pienoismallit.net

Kawasaki Ki48-II type 99 Light bomber (Lily)

34th Flight Regiment, 1st Company
1943-1944 China.

Kyseinen yksilö kuvaa 34:nen rykmentin konetta mallia Ki48-II. 34 rykmentti perustettiin syyskuussa 1942 Ranskan Indokiinaan tukikohtanaan Phnom Penh. (Kamputsea) Toukokuussa 1943 yksikkö siirrettiin Uuteen guineaan ja virallisesti se lopetettiin heinäkuussa 1944, tuhottuna amerikkalaisten toimesta.

Ki48-II on paranneltu versio perusmallista. Koneessa oli perusmalliin nähden hieman suurempi runko ja kasvatettu pommikuorma. Lentäjälle ja pommittajalle oli myös asennettu panssarointi suojaamaan tulelta. Ki-48 prototyyppi valmistui 1939 ja koneen eri versiot palvelivat joka rintamalla aina japanin antautumiseen asti. Sodan jälkeen koneita palveli Kiinan ja Idokiinan ilmavoimissa.

Malli perus hasegawaa. Ei loistava, mutta aika vaivaton rakentaa. Eniten ongelmia oli lasiosien sopivuudessa, muuten palaset loksahtelivat kivutta paikalleen. Mallia on höystettu Eduardin etseillä ja FineMolds:n 7,7mm konekiväärillä ala-ampumossa.

Kommentit

Ei kyllä kuvista heti uskoisi 1:72-mittakaavassa olevaksi. Todella hieno.
Todella hieno pommari! Niinkuin Juhana sanoi niin ei uskoisi 1/72:een. Plussaa avonaiset kuomut jotka antava yksityiskohtaisemman kuvan mallista.
Pieni mutta nätti. Siististi rakennettu ja maalattu. Jostain kumman syystä en edes kaipaa enempää säistämistä yläpintoihin :) Kuomun raamit todella siistit.
Paras leko malli mitä on tällä sivustolla vähään aikaan nähty.Rakennus ja maalaus jälki on erinomasta samoin kuin kokonaisuuskin.Kaikki eri osa alueet ovat tasapainossa keskenään.Well done Jussi.
Siis kuomujen kehykset! Tein joskus Lilyn 1/144:ään, sen pitäisi varmaan näyttää 72-skaalalta, kun sun malli on kuin mittayksikkö 48:aan.
Mulla odottaa kaapissa isompi 1/48 skaalan malli tästä konetyypistä. Tämän sinun kertakaikkiaan upean työsi jälkeen se oman mallin aloituskynnys nousi taas hieman. Miten sanotaan japaniksi perhana?

Ainoa mutkutuksen aihe ovat nuo koneen alapuolen laskutelinevarsien värit - näyttävät kovin "hopeisilta" - ainakin noiden laittamiesi kuvien perusteella.
Muista aina, että jos mallarille annetaan mahdollisuus katsoa "hameen alle", niin sinne myös AINA katsotaan …

;-)
Se on nykyään säteilyyn liittyvää. Pissassa ovat, kuvitelkaa nyt; Hiroshima, Nagasaki, Fukushima, mutta tekivät hienoja koneita. Ennenkuin sanoivat sen perhanan -japaninkielellä.
しまった. Varmaan jotain tohon suuntaan. Kiitos kommenteista. Näyttävät kiiltävän nuo laskutelineidenvarret. En löytänyt yhtäainoata värikuvaa laskutelineistä, joten päätin tehdä ne alumiinin värisiksi.
Älä tee mitään, anna pölyttyä. Sitäpaitsi väri voi olla oikea. Korkeinaan anna heille vähän sakura-liitua, ollaahan me Keisarin valtakunnassa - henkisesti.