Pienoismallit.net

Tiger (P)

VK4501(P)

Pieni World of tanksin innoittama työ.
VK4501(P) oli Porschen ehdotus saksan uudeksi raskaaksi panssariksi, mutta malli hävisi Henschelin suunnittelemalle mallille, josta tuli kuuluisa Tiger 1.
VK4501:n "uraa" testeissä varjostivat jatkuvat rikkoutumiset ja vaunu todettiinkin rakenteeltaan monimutkaiseksi ja näinollen teknisesti epävarmaksi.
Ainoastaan 5 Tiger P vaunua kasattiin loppuun saakka ja niitä käytettiin koululutus ja testiohjelmissa, myöhemmin kolme vaunua muutettiin huoltovaunuiksi.
Yksi ainoa Tiger P osallistui taistelutoimiin itärintamalla vuoden 1944 alkupuoliskolla toimien schwere Heeres Panzerjager Abteilung 653 komentajan, kapteeni Grillenbergin komentovaununa.
Mainittakoon vielä että, yhdeksästäkymmenestä valmiiksi saatetusta Tiger P:n rungosta sai alkunsa uusi raskas panssarintorjunta vaunu, Ferdinant.

Itse malli oli teloja lukuunottamatta helppo ja vaivaton kasattava, eivätkä telatkaan kaivanneet muuta kuin kärsivällisyyttä, ne koostuivat muutamasta pidemmästä pätkästä ja melkoisesta kasasta yksittäisiä telakenkiä.
Mukana tuli pieni etsi arkki josta en oikeastaan käyttänyt muuta kuin muutaman kahvan ja pakosarjojen suojaverkot.
Mainittakoon vielä, että sarjan mukana tuli runsaasti ylimääräistä rompetta, joille varmasti löytyy myöhemminkin käyttöä.

Malli sai pintaansa Valleon ja tamiyan värejä, loppusilauksen antoi humbrollin lakka.
Työ on maalattu siveltimillä.

Kommentit

aika hieno mutta nokassa näkyy halkeama. kuuluuko sen olla siinä?
Pieneksi tosi nätti dio. Puu ilmeisesti kotitekoa? tosi hyvä.
Lentävä tiikeri :-)
Kiitoksia kommenteista, keulassa olevat halkeamat ovat panssarilevyjen saumoja, uskoakseni. Litkuttelu korostaa niitä kuvissa ehkä vähän enemmän kuin luonnossa.
Tuohan on kerrassaan hieno pikku dio. Minulle olisi mennyt isommankin mittakaavan työnä läpi. Pikkuskaalasena tosi hyvin tehty.
Jzuhis 4.9.2011 18:41 Vastaa lainauksella
Hyvä tietää, että pensselilläkin saa noin hyvää jälkeä kun en ole ruiskua oikein raaskinut ostaa.
Kiitoksia kannustavista kommenteista, yritin tässä mallissa harjoitella edelleen noiden värirajojen pehmentämistä sekä joissakin määrin kokeilin valon kohokohtien korostamista, mutta en saanut sitä oikein kuviin vangittua, eli tein efektistä liian varovaisen, mutta pikkuhiljaa edetään niin eiköhän tässä vielä uusia temppuja opita :)
Maasto ja puu näyttävät todella hyviltä, eikä vaunukaan ole hullumpi. Kehtaatko valaista meitä hieman tuon maaston väsäämisestä?
Maaston teko oli varsin simppeliä, minulla oli ideanpoikasena tehdä pohjasta ikäänkuin maasta ylös repäistyn näköinen. Muotoilin tuon kokkareen DAS massasta ja hienosäädin sitä Oiva siloitteella. Pintaan liimasin kappaleen valmista ruohomattoa johon lisäsin sitten luonnosta keräämiäni ja kuivattuja kasvistonkappaleita. Näitä sitten sävyttelin ja yritin saada näyttämään metsikön pohjalta. Lisäksi sävyttelin alustaa siten, että yläreuna on vaalean, kuivan hiekan väristä ja tummenee kohti mustaa kosteaa maata pohjan lähestyessä.
Ihmettelen työn jälkeä tuohon mittaan. Puu varsinkin kruunaa kokonaisuuden. Aidon näköistä, enkä kyllä löydä moitteen sijaa. Upea pikku doiraama. Siitä:
Hieno on, mutta ei kai nyt sentään lentokone…? Eli on tainnut lipsahtaa väärälle osastolle (lentokoneet 1939-1945). :-)
No voi..niin onkin, hmm, siivet ovat nyt maa-ajelun aikana taitettuna rungon sisään :D
Millaista Humbrolin Lakkaa käytit? Ja miten sait siitä niin ohuen tuohon pintaan?
Käytin ihan tuota humbrollin matta 49. Sekoittelin vain hyvin ja käytin ohutta, tasakärkistä sivellintä.
Hyvä pikkuvaunu. Ainoa mikä häiritsee, on tuo ruosteenruskea litkutus ympäri vaunua. Näyttää turhan ruostuneelta kapineelta. Mäntyä tuossa onkin jo kehuttu. Onko tuo havutus MiniNaturin paketista?
Alusta on vähän erikoinen, mutta onnistunut.
Kim K. 6.9.2011 19:55 Vastaa lainauksella
Siisti tankki. Hyvin olet maalauksen saanut onnistumaan, ei huomaa pensselin jälkiä missään.
Kiitoksia kommenteista, tuo litkutus näyttää kuvissa aika pahalta, todellisuudessa se ei ole ihan noin räiskyvä. Olisikohan uusinta kuvauksen paikka, tai ainakin yrityksen :)
Nyt on pakko myöntää, että ei ole harmainta aavistustakaan minkä firman tekosia tuo havutus on. Ostin ne muistini mukaan joskus puolenkuun peleistä kymmenisen vuotta sitten ja korvasin repeytyneen alkuperäisen pussin toisella varastoinnin yhteydessä.
Vastaa lainauksella aika hieno mutta nokassa näkyy halkeama. kuuluuko sen olla siinä?

siinähän se lukee