Pienoismallit.net

Kv1 Mod. 1939

Rähjääntynyttä itärautaa pukkaa jälleen. Otin mallin työn alle sivuprojektina, mutta kuten yleensä, niistä tuleekin se pääasiallinen projekti. Välillä on hauska saada malli valmiiksi asti. Kyseessä siis trumpan kv1, höystettynä friuleilla. Revennyt lokasuoja sinettimetallista.

Alunperin mallista piti tulla vain kokovihreässä asussa oleva, mutta sen näyttäessä kovinkin tylsälle päätin koettaa talvimaalausta ja samalla kehittää taitojani hiuslakkatekniikan suhteen. Tyttöystävältä purkki hiuslakkaa leasinkiin ja sohimaan. Tässä onnistuinkin mielestäni aivan pirun hyvin, valkoisen maalin irtoaminen näet pysyi todella hyvin hallinnassa.

Tämän jälkeen perus säistämiset ja muutama pikku korostus öljyväreillä ja malli oli valmis.

Kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut projekti joka palautti samalla mallailuintoa.

Kommentit

Jzuhis 30.8.2011 20:07 Vastaa lainauksella
Loistavasti vanhennettu! Telat ovat varsinkin mahtavat.
Hieno, realistiset värit ! Telat ovat tosi hienot !
Ainoa mikä hieman häiritsee, olisiko teloissa yksi lenkki liikaa? Lähes kaikissa aidoissa KV-1 kuvissa telat ovat ylhäältäkin melko suoria, jopa niin että sellaisesta mallista tulisi sanomista: Telojen pitäisi vähän roikkua!
Teemu Lax 30.8.2011 21:28 Vastaa lainauksella
Kaunis on, en yleensä fanita neukkurautaa mutta tällä kertaa todella "eläväisen" ja "eläneen" näköinen.
Komiaa itärautaa, jopas näitä telaketjupetoja pukkaa. Kyllä tuo talvimaalauksen kuluneisuus on tehty sopivalla tyylillä. Tuollaiselta ne varmaan näyttivät kevät offensiivien aikaan.
Hieno vaunu, modulointi onnistunut hyvin ja kulahtanut talvicamo näyttää todella komeelta. Rakennusjäljessä ei moitteita ja friulit kyllä kruunaavat koko komeuden, tykkään nuista teloista vaikka ehkä himpun verran liikaa roikkuuki mut antavat vaunulle sitä raskautta ja aitoutta. Loksun vaurio hyvin tehty, ehkä aavistuksen kuraisempi saisi olla. Muuten ei valittamista,
Todella hienoa jälkeä! Enpä muista nähneeni paremmin tehtyä KV:tä.
Petri Lyy 31.8.2011 10:40 Vastaa lainauksella
Tästä mallista olisi paljon opittavaa. Työselostus olisi voinut olla ihan vähän perusteellisempikin, mutta eipä se puute vaikuta siihen, mitä silmä näkee.
Kiitoksia kaikille. Kysykää toki tarkemmin jos haluatte lisätietoa käyttämistäni tekniikoista. Helpompi vastata yksittäiseen kysymykseen, kuin kertoa kattavasti kaikesta. :)
Petri Lyy 31.8.2011 11:24 Vastaa lainauksella
Jos ei ole tyttöystävää niin uskaltaako käyttää rouvan hiuslakkaa? :)

Vakavampi kysymys olisi vaikkapa käytetyt värit, siis merkki ja sävy?. Merkki lähinnä siksi, että tietää ilman omia mokailuja eikun kokeiluja, millä tökötillä lakkakikka näyttää onnistuvan. Modulaatioissa taas ei aina älyä käyttää kaikkia sopivia sävyjä.
Julmetun hienoa työtä!
Vihreä peruspinta elää hienosti ja tuo talvicamo on loistava.
Petri Olavi kirjoitti:
Jos ei ole tyttöystävää niin uskaltaako käyttää rouvan hiuslakkaa? :)

Vakavampi kysymys olisi vaikkapa käytetyt värit, siis merkki ja sävy?. Merkki lähinnä siksi, että tietää ilman omia mokailuja eikun kokeiluja, millä tökötillä lakkakikka näyttää onnistuvan. Modulaatioissa taas ei aina älyä käyttää kaikkia sopivia sävyjä.
Saapi, mutta omalla vastuulla ;D

Maaleina käytin vallejon model aireja. Myös talvimaalissa. Vihreässä käytin pääasiassa 017 russian greeniä ja 095 pale greeniä. Haluttua vaikutusta tehostamaan sekoittelin sekaan vielä satunnaisia määriä keltaista ja valkoista.
Komea klimi. Siististi rakennettu, ja hyvin onnistunut maalaus säistämisineen.
Teemu Lax 31.8.2011 20:03 Vastaa lainauksella
Laitoitko ennen hiuslakkaa johnssonia tai muuta lakkaa alle?
Suihkautin kerroksen vallejon satiinilakkaa alle ja maalinpoiston jälkeen myös päälle.
Ei yhtään hassumpi Klimi. Sävy on omaan silmään turhan vaalea.
No nyt selvisi, miksi neukkujen panssarivaunut pysähteli jo ensimmäisen 10 km jälkeen! Telaketjujen tiukkausmekanismit aivan hanurista! …vitsi…vitsi… Hienosti kasattu ja maalattu. Kulahtanut talvicamo erityisen komia!! Very nise, niinkuin fransmanni (Nikolee Simbasi)sanoisi.