Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf109E-4/7 Trop

2./JG 27

Tykästyin Tamiyan Spitfireen niin kovasti että piti tehdä myös niiden Mersu.
Tämäkin oli todella laadukas paketti, ainoana suurempana ongelmana ohjaamon kuomu, jota en saanut edes lopulta istumaan kunnolla.
Maalattu taas lähinnä Tamiyan omilla maaleilla ja kasattu suoraan laatikosta.
Suosittelut!

Kommentit

Liukuhihnalta tulee näitä malleja sulta!:O Hieno mersu kaikenpuolin. Vähän tuo kuomu tosiaan raottaa ja pohja on aika törkyinen. Mites tuo peräsimen hakaristi on noin vaalealla pohjalla? Kuuluuko tässä yksilössä olla sellainen.

Lisää vaan tulemaan! Testaa Hasegawan mallejakin. Ilahdut kovasti niistäkin;)
Esko P. 25.8.2011 15:02 Vastaa lainauksella
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Mites tuo peräsimen hakaristi on noin vaalealla pohjalla?
Kiitokset kommenteista!

Ohjeiden mukaan ainakin. Olen tosi laiska selvittämään historiallisia nippelitietoja, kun tuntuu siltä että niitä saisi sitten tonkia loputtomiin (ja joku aina kuitenkin keksii jonkun väärän mutterin jossain kohdassa tms). Tykkään enemmän tekemisestä, enkä väitäkään mallieni olevan viimeistä piirtoa esikuviensa mukaisia, ellen sitten niin erikseen kirjoita (muutama sellainenkin esimerkki toivottavasti tulossa syksyn mittaan).

Esko P.
Ok. Se on totta, että hermot menee referenssejä tutkiessa, että onko kone mahdollisimman autenttinen. Mullakin tuossa Dorassa on hakaristi vaalealla pohjalla jota reunustaa keltainen pyrstö. Näyttäis olevan RLM76 sävy tuossa hakaristin pohjalla.
Kyllä tämä malli kaikkiaan on hyvinkin tarkasti esikuvansa mukainen.

109lair.hobbyvista.com/articles/color/2.jg27_elles.1.jpg

Minä kiinnitän huomiota näitä malleja katsellessani ja arvioidessani siihen, kuinka mallari on onnistunut loihtimaan pois muovimaisen tai lelumaisen olemuksen. Eli lentokoneestakin esim. huokuu katsojalle alumiinin ja metallin tuntu. Tässä on siinä onnistuttu. Toisella sijalla on sitten historiallinen oikeellisuus, mikä on kyllä itselleni ehkä liiankin tärkeä asia. Realistisuus teknisissä yksityiskohdissa on kolmas arviointiperuste: vanhennus, renkaiden muoto maata vasten, ohjainpintojen asennot ym. Näitä elementtejä tästä mallita löytyy.
Tämän Mersun yleisarvosana: hyvä.