Pienoismallit.net

Ein Prosit

Saksalaiset pohjoisessa

Dragonin sarjasta rakennettu Pz.Bef.Wg.1 Initial Production komentovaunu toimii tämän pikkuisen vinjetin keskipisteenä. Figuurit ovat myös Dragonin sarjoista. Figuureihin on vaihdettu Hornetin päät, sillä suoraan laatikosta tarjolla olleiden figuureiden päiden ilmeet eivät oikein sopineet siihen tunnelmaan, mitä oltiin hakemassa.

Vinjetti kuvaa Panzer-Abteilung 40 vaunumiehistön sekä SS Nord divisioonan jäsenen yhteistä "kupin" nostelua onnistuneen operaation jälkeen Lapissa.

Vaunun panssarinharmaan moduloinnin maalasin viidellä Gunzen harmaalla:

H22 Gray
H32 Field Gray
H77 Tire black
H307 Gray FS36320
H308 Gray FS36375

Maalipinnan päälle tuli Mig:in harmaa ja sininen filtteri. Filtteröidyn pinnan päälle tehtiin öljyväreillä "dot"-filtteröinti, jonka päälle tuli satiinilakka. Lakan päälle maalasin efektejä AK:n striking grimellä. Lakan päälle tehtiin myös saumojen jne. litkutus Mig:in Dark Wash:lla.

Figuurit on maalattu Andrean akryyleillä sekä Vallejon Model Color -väreillä.

Alustan perusraaka-aineet ovat hiekka ja pienet kivet. Sekoitin hienosta hiekasta sekä Eri-Keeper:stä massan, jonka levitin styreenilevystä tehtyyn "kehykseen". Kumpareen tein 2-komponenttikitistä, jonka leivoin ohueksi levyksi ja asettelin kivien päälle. Tämän päälle tuli kariketta yms. Puu, joka yrittää esittää vaivaiskoivua, on väännetty kasaan metallilangasta ja juotettu yhteen. Lehdet ovat Plusmodelilta.

Muut somisteet ovat MiniArtin tuotantoa pl. puulaatikko, joka on Plusmodelin valikoimista.

Hiekkatie sai lopullisen sävyn Mig:in pigmenttipurkeista, jotka kiinnitettiin paikalleen Mig:in liuottimella "thinner for washes". Vesi on Vallejon Still Water:ia. Muutama korte, jotka näkyvät lähteessä, löytyivät Fredericus-Rex:invalikoimista.

Tämä oli hauska ja opettava "kesäprojekti". Työtunteja tuli käytetyksi runsaasti, jonka toivon myös näkyvän lopputuloksessa. Työn innoittaja toimi "Werhmachtin panssarit Suomessa" kirja, jonka kuvien pohjalta mukaillen, työ on tehty.

Kommentit

Ei yhtään kommenttia =) Tarkoittanee, että porukka on sanaton. Huikea dio!
Wau. Figujen ja tankin maalaus miellyttää mua erityisesti. Kokonaisuutena loistava malli. *****
Petri Lyy 22.8.2011 07:53 Vastaa lainauksella
Sanattomaksi vetää. Pelasti maanantaiaamun, kiitos siitä. Loistava idea ja loistelias toteutus. Yksityiskohdissa riittää tutkimista, ei ole tunnit menneet hukkaan vai kuka niitä nyt laskee. Mitä työn alla -osiossa tästä olikin esimakua ja poronsarvet kehuttiin jo siellä, mutta kyllä ne kirjaimellisesti kruunaavat koko jutun. Kiitokset myös työselostuksesta, niitä lukisi mielellään enemmänkin täällä galleriassa.
AJ 22.8.2011 09:01 Vastaa lainauksella
Moi Marko,

Aivan upea dioraama tai vinjetti - kerrassaan loistavaa promallari työtä. Helppo yhtyä Samu H:n "Huikea dio!", Matias W:n "Kokonaisuutena loistava malli" ja Petri O:n "Loistava idea ja loistelias toteutus" kommentteihin.

Kuten Petri O:kin, tykkäsin työselostuksesta, se on hyvin tehty ja kaipaisin myös lisää samankaltaisia tai vastaavia työselostuksia gallerian mallien yhteyteen - niistä oppii ja ne avaavat hienosti tehdyn mallin/dion vaatineen työurakan katsojille.

Pz.Bef.Wg.1 on onnistunut hienosti yksityiskohtineen mm. halot vaunun moottoritilankannella, poronsarvet rikkimenneeseen lamppuun kiinnitettynä ja figut ovat loistavia sekä alusta kaikkine yksityiskohtineen, kuten esim. tynnyri, maitotonkka, alustan kasvit ja puut jne… - niissä kyllä riittää tutkimista. Ei mitään nurinaa ja natinaa, vaan ainoastaan kehuja - kaikenkaikkiaan huipputyötä! Ei ole työtunnit menneet hukkaan, tähtisadetta niskaan. Parhain terveisin, AJ

PS Pakko kysyä, että maalasitko figujen arvomerkit, kokardit yms…vai onko ne siirtokuvia? Kiitos vastauksesta jo etukäteen.
Kiitos paljon kommenteista. Kaikki mitä näkyy on maalattu, yhtään siirtokuvaa tai valmiiksivärjättyä etsipeltiä ei ole käytetty.
Jonne 22.8.2011 11:35 Vastaa lainauksella
On kerrassaan upeaa jälkeä! Vaunu näyttää aivan mahtavalta ja figuurit ovat kadehdittavaa jälkeä. Tässä on pienoismallailua taas parhaasta päästä.
Esko P. 22.8.2011 12:11 Vastaa lainauksella
Sanattomaksi vetää… Aivan uskomatonta jälkeä!
Aivan järisyttävän huikea vinjetti! Tunnelma on hyvä tässä ja kokonaisuus tasapainossa. Pikkudetailijit suurta plussaa! Tällaiset diot/vinjetit inspiroi paljon itse tekemään kans moisia.
Näyttää olevan niin korkealaatuista jälkeä, että olettaisin esim. figujen sietävän hyvin lähempääkin tarkastelua - joten mites olisi muutama lähikuva?
Raimo Leino kirjoitti:
Näyttää olevan niin korkealaatuista jälkeä, että olettaisin esim. figujen sietävän hyvin lähempääkin tarkastelua - joten mites olisi muutama lähikuva?
Peesaan!
Yritetään saada muutama lähikuva figuureista aikaiseksi :)
Kyllä se vaan on niin että vaunu höystettynä parilla figulla ja kivalla asetelmalla tekee mallista paljon näyttävämmän. Pari lähikuvaa olisi tosiaan hyvä lisä. Ehkä heikoinlenkki on tuo puu.
Teemu Lax 22.8.2011 16:45 Vastaa lainauksella
Komia on, lähteekö euroon mukaan?
Kun kukaan muu ei nillitä mistään, niin telat ovat hieman puhtoiset makuuni.
Tähtiä ei silti vähennetä. Hieno työ!!

Onko tuo nimikyltti kaiverrutettu kelloliikkessä vai miten toteutit?
Telat ovat täydelliset :) Tai siis ehkä liian realistiset muuhun kokonaisuuteen nähden :)

Nimikyltti tuli tilattua muutamalla eurolla Fredericus-Rex nimisestä webbikaupasta. Voin vain suositella. Työ lähtee Euroon mukaan.

/marko
Hyvää jälkeä Marko! Ainoa asia jota uskallan kritisoida, on tankkimiesten vaatetuksen korustukset, jotka ovat mielestäni hieman liian silmiinpistävät.
Nyt on sitten yksi lähikuva lisätty
Marko on jälleen vääntänyt komean kokonaisuuden. Telat ehkä (omaan makuun) liian löysällä. Modulaatio tehty varsin harkiten ja onnistuneesti. Hieman tummempi harmaa olisi paikallaan, mutta mutta makuasia ja sillä sipuli.
Tämä on mielestäni toistaiseksi Markon paras työ.

Edistys edelliseen vinjettiin on huomattavaa. Yksityiskohtia on ilahduttavan paljon, ja niihin kunnolla panostettu.

Figuurien kasvot kaipaavat miun mielestä vielä lisää kontrastia.
Työvaihekuvissa ja keskeneräisenä Teemapäivänä nähtynä tämä lupasi paljon. Ja piti lupauksensa,loistava lopputulos kaikinpuolin!

Upea maalaustyö,hienoja yksityiskohtia pongattavaksi ja tunnelma välittyy hyvin!
Todella hieno ja huolella tehty dio. Lappi aiheesta plussat, kaikki mukavasti tasapainossa. Ehkä tuo puu näyttää hieman oudolta ollakseen vaivaiskoivu.
Kyllä vetää sanattomaksi, kiesus!!!
Upea! Figuurit, maasto sekä vaunu, kaikki onnistuneet erinomaisesti. Sanattomaksi vetää!
ei paha aika taitavasti otko muuten käytänyt ruiskua ?
Vaunu on kokonaan ruiskulla maalattu. Figujen pohjat on tehty ruiskulla, muuten siveltimellä
marjo ruokolainen kirjoitti:
ei paha aika taitavasti otko muuten käytänyt ruiskua ?
ei paha oikein kirjotus
hahaa tosi hauskaa
mallaaja 9.4.2012 21:35 Vastaa lainauksella
mistä ne nuo poron sarvet sai (tankin keulassa)
Poron sarvet on väännetty kuparilangasta ja kolvattu yhteen. Pohjakäsittely on tehty Mr Surfacer 500 :lla jonka päälle on perusväriksi maalattu GW:n Bleached Bone.
mallaaja 10.4.2012 16:46 Vastaa lainauksella
selvä, taidan tehdä sellaset mun marderiin (ii)