Pienoismallit.net

Focke-Wulf Ta152H-0

Hyvin detaljoitu malli fotoetsien kera, mutta ohjeet olivat todella sekavat ja käskivät jopa laittaa yhdessä kohtaa siirtokuvan ohjaamoon, jonka todellinen paikka kuului laskutelineen varteen!
Täplä maalaus onnistui mielestäni jopa hyvin. Siirtokuvilla tuntui olevan jotain mua vastaan sillä ne jäivät (taas) hopeoimaan, vaikka maalasin kirkaslakka kerroksen niiden alle ja päälle…

Maalasin mallin ruiskulla Humbrolin maaleilla ja lakoilla.

Mallin esikuva on Willi Reschken lentämä kone vuonna 1945.

Kommentit

Samaa mieltä olen, oikein mukavasti onnistunut maalaus!
Harmi tosiaan noiden siirtokuvien kansas. Siivissä oli siis samanlainen pinta alla kuin rungossakin? Tosiaan oudosti käyttäytyviä siirtokuvia, kun siivissä noin härskisti hopeoivat, kun toisaalla taas toimivat pääosin ihan okei… Täplityksen päällä sattuessa on kyllä aika toivoton homma käydä korjaamaan maalaamalla. Helposti lopputulos pistää pahemmin silmään kuin hopeointi alunperin. Siipitunnukset ainakin näyttäisivät olevan helpot korjata.
Maalaus ehkä liiankin siisti, voisiko siipien ristien päälle jopa tehdä uuden maalauksen siten ,että vaaleat ristikuviot vain jäisi näkyviin ja matta lakka perään ? Käytän "riskipaikoissa" itse hammastikkua maalausvälineenä,siis rajakohdissa.Ohuen ohut pensseli kans passeli jos vakaa käsi.Hieno malli muuten mielestäni.Saman looran itsekkin omistan,kiva nähdä valmis tuotos.
Siistin näköinen malli kaikenpuolin. Harmi vaan tuo hopeoiminen. Seuraavat mallit voit vanhentaa jo vähän ronskimmin niin tulee ajan patinaa koneisiin. Hyvä!
Komea Ta152. Itse en oikein usko, että näissä aivan loppusodan uusissa koneissa paljon ajan patinaa ehti esiintyä. Sen verran lyhyeksi palvelusura jäi ennen sodan loppua - eli pakokaasujuovat, pienet kulumat siiven kulkualueilla ja rungossa ohjaamon kohdalla ja vähän öljyn jälkiä lienee näihin riittävä vanhennus.

T. Risto
Voi rähmä noiden dekaalien kanssa! Käytitkös niitä microsettiä ja micro solia? Niitä kun oppii käyttämään niin jo vain onnistuu. Ja malttia. Kasaus/maalaus on erittäin bueno!!
Kosander 23.8.2011 22:09 Vastaa lainauksella
Komea Focke, siististi tehty. Tästä huokuu taito ja huolellisuus. Siirtokuvat harmittava takaisku.

Takaan ja alleviivaan, että en itse saanut 16-vuotiaana aikaan tällaista jälkeä. Oikein hyvä!