Pienoismallit.net

Ford Torino Talladega 1969

No niin, pitkästä aikaa on tullut mallailtua. Ja tällä kertaa on oltu tekemisissä vanhan jenkkiauton kanssa.
Eli kyseessähän on vuoden 1969 Ford Torino Talladega.

Aluksi hiukan itse sarjasta. Sarjahan tosiaan on Revellin valmistama, eikä siinä mielestäni hirveitä puutteita tai vikoja ole. Valupurseitakaan ei oikeastaan ollut ollenkaan. Ainoastaan maski vaati hiukan sovitusta. Muuten ihan mukava rakennettava. Mukana tuli kahdet erilaiset teippaukset.

Tästä mallista tuli miedosti kisahenkinen katu-auto. Moottorille en tehnyt mitään muuta kuin vaihdoin ilmanputsarin erilaiseen. Ulkoisia muutoksia on punainen väri, ja vanteiden maalatut keskiosat sekä mattamusta konepelti. Sisustaa sitten muutin hiukan enemmän. Sinne löysivät tiensä 3-puolainen ralliratti, kuppipenkit, sekä vaahtosammutin. Takapenkit sen sijaan löysi tien ulos. Lisäksi tein matot mustasta huovasta.

Auto on maalattu minulle tyypilliseen tapaan mastonin tuotteilla. Piti vain ottaa maalipinta yhden kerran uusiksi, koska pinta otti ja kiehui. Lisäksi tein sen virheen että maalasin sen ensin mustalla pohjamaalilla…
Noh, ei kun putkimieheen uimaan, harmaata pohjalle, punaista kaveriksi ja lakka niskaan. Ihan kelpo tulos ainakin omasta mielestäni. Pitää vain vähän myöhemmin kiillottaa jotta lopputulos on parempi.

Alustan maalaamisessa meinasi tosin hiukan mennä sormi suuhun. Yritin saada siitä ajetun näköisen mutta en ole aivan varma lopputuloksesta. Mutta pitää vain harjoitella niin eiköhän sekin ala lopulta luonnistua.

Eipä siinä sen kummempia, tämmöinen malli tällä kertaa. Toivottavasti en unohtanut mainita mitään oleellista. Seuraava malli odottaakin sitten vuoroaan, luvassa onkin sitten italian ja japanin sekoitus… ;)

Kommentit

Miten kauan se on kuivunut. Jos yli 2 kk, kokeile jotain hienoa vesihiomaa, sen jälkeen hyvää vahaa. Kiillotusta myös.
Muuten se on aivan OK. Pohjaan ei sitä tarvita, se ei kaipaa edes massaa. Tulpanjohtoihin riittää 1-4-3-2; eli niputus.
Olli 20.8.2011 07:35 Vastaa lainauksella
Kyseessähän on V8, eli neloskoneen 1432 ei missään tapauksessa ole oikein.
www.donzig.com/firingorder.html (kuva)
"Ford (Most V8) 15426378". Virranjakajan pyörimissuunta vastapäivään. Talladegassa käytetty 428 käyttää tuota sytytysjärjestystä.

Ja tuo pannuhuoneen kuva näyttää hyvältä oli se sitten täsmälleen oikein tai ei. Tavallisin ja karkein virhe, eli "jakajan oikealta puolelta johdot oikeaan lohkoon ja vasemmalta vasempaan" on osattu välttää.

( PS. ei ole virhe, jos ykkössylinterin johto on jossain muussa paikassa virranjakajassa, kuin mitä tuossa kuvassa, kunhan järjestys siitä eteenpäin on oikea. Tuo nimittäin riippuu koneen kasauksesta ja pitää oikeassa koneessa tarkistaa pyörittämällä ykkössylinteri sytytysvaiheen yläkuolokohtaan ja katsomalla pyörijän asento virranjakajan sisältä. Pienoismallissa hankala operaatio ;D )
Korihan on nyt kuivunut parisen viikkoa vasta, joten annan sen kuivua vielä hyvän aikaa ennen kuin alan kiillottamaan. Täytyy vain hommata vesihioma välineet, kiitokset vihjeestä.

Ja Ollille myös kiitokset linkistä, tuosta kuvasta on vielä varmasti apua tulevaisuudessa. :)
tomi t 23.8.2011 17:50 Vastaa lainauksella
hyvin tehty ja maalailtu ja yksityikohat on hyvin tehty. Pistä vaan kylkiin ne mustat raidat mitkä tuli ton mukana
Kiitokset palutteesta! :) Mutta en vain henk.kohtaisesti tykännyt niistä raidoista, joten Torino jää tälläiseksi. Tykkään itse kliinimmästä ulkonäöstä.
tomi t 28.8.2011 15:46 Vastaa lainauksella
Ok