Pienoismallit.net

JSU-152

Pitkästä aikaa pääsin jälleen mallailun pariin ja toivottavasti tauko ei ole tehnyt hallaa "taidoille".
Panssarimuseon perinnepäiviltä Combat modelsin myyntikojusta mukaan tarttunut Tamiya JSU-152 mallin valitsin
ensimmäiseksi "uhriksi" (siis jonka teen valmiiksi asti).

Malli taattua Tamiyan laatua, tiettyjä ongelmia tuli rungon sovittelun kanssa, johtuen siitä etten tehnyt mallia oman "mukavuusalueen" kasaamis järjestyksestä. Mutta kuitenkin ei valittamista. Tälläista mallia kasatessa muistaa jälleen että mallailuhan on kivaa:)

Malli kasattu suoraan laatikosta, paitsi putki jonka korvasin metallisella (koska sellainen löytyi laatikosta).
Maaleina Lifecolorin 4BO Green jota sitten moduloin oman osaamisen mukaan.

Ruusuja ja etenkin risuja, kiitos.

Kommentit

Julmettu möhkäle. Telat lötköttää varsin aidon tuntuisesti - oliko mallia letku?
Jonne 14.8.2011 19:34 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kiitoksia. Ei ollut letkut. Telat koostuvat yksittäisistä telakengistä sekä muutamista pidemmistä pätkistä.
Todella hyvännäköinen "Jusu"! Hyvin vanhennettu ja tasapainoinen malli. Rungon alumiinikulumat olisi voinut vetää tummemmalla sävyllä kuten Iron tjms. Sitten telojen kulumispintaan pyörien kohdalle olisi voinut tehdä kulumaa lyijykynällä. Jokatapauksessa hieno!
Jonne 14.8.2011 20:18 Vastaa lainauksella
Kiitoksia palautteesta. Rungon kulumia on tehty 2:lla "metallivärillä" näistä kirkkaampi tosiaan on ehkä vähän turhan kirkas, muttakun se näyttää niin siistiltä:) Pyörissä on myös metalliväriä, mutta eipä tuo näytä oikein näkyvän. Tuota lyijykynä kikkaa en ole koskaan oikein oppinut. Pitänee se opetella…
Kaikin puolin tyylikästä jälkeä.
Vähän häiritsee tuo telojen roikkuminen johto- ja vetopyörän alapuolella, mutta pikkuseikkahan se on. Maalaus ja vanhennus sen sijaan onnistunut todella hienosti! :)
Eipä ole tauko tehnyt "hallaa" taidoille. Tyylikkään näköinen JSU-152, itse tykkään noista telaketjuista ja maalaus on todella hyvä.
Jonne 14.8.2011 20:46 Vastaa lainauksella
Kiitoksia Otso sekä Miika palautteestanne. Noissa ketjuissa on juuri tuo ongelma joka hyvin näkyy oletuskuvassa. Veikkaan että toiselle puolelle tuli muutama telakenkä liikaa…
No, telaketjut vähän roikkuu…ei haittaa Sesijaan minua pikkuisen häiritsee telapyörien puhtaus. Ovat aivan putipuhtaat. Pitäisikö laittaa niihinkin jotain mössöä? Muuten erittäin hienosti toteutettu malli, josta suorastaan uhkuu teräksen lujuus.
Hieno malli missä palikat kohdallaa, ainoastaan nuo sepon mainitsemat telapyörät pikkusen häirihtee. Mutta muuten ok, on se kyllä julmetun karski vaunu.
Hieno malli. Maalaus onnistunut mutta edellämainitut telat eivät ole yhtä muun mallin kanssa.