Pienoismallit.net

1815

La Haye Sainte

18.06.1815 Waterloon taistelun yksi keskeisimpiä paikkoja oli La Haye Sainte, jonka ympärille tämä dioraama on tehty. Taistelun tapahtumista on internet juttua pullollaan, josta kiinnostuneet voi tietoa helposti lukea.

Mallin tekemisessä meni aikaa noin 1 vuosi. Figuureista suurin osa tuosta Airfixin jättipaketista. Lisänä muutama Italerin paketti ja 1 Revellin paketti. Dioraamassa on Kaikkiaan yli 250 figuuria, joiden maalamisessa käytännössä tuo aika meni. Alustan koko on noin 90cm*60cm ja sen pohjana on styrox, jonka päälle tehty kipsivalu. Maastoon käytetty monia kaupallisia tuotteita.

Toivottavasti kuvista saa jotain tolkkua. Malli oli osapuilleen mahdoton kuvattava.

Kommentit

Kai S. 14.8.2011 14:32 Vastaa lainauksella
Kaikkiin osa-aluesiin on panostettu kivasti: tausta, talot, tantere, taistelu - taistelijat.
www.pienoismallit.net/kirjoitukset/artikkeli_477/

Mutta Hyvä dioraama!
Linkin juttu on hyvä ohje yksittäisen kohteen kuvaamiseen. Kohteen ollessa metrin pituinen sisältäen paljon eri etäisyyksillä olevaa toimintaa voisi jokin panoraama kikkailu olla toimiva vaihtoehto.
Komeaa jälkeä ja harvinaisesta ja mielenkiintoisesta aihevalinnasta vielä erityinen hatunnosto. Nyt ei sitten muuta kuin alat kasaamaan koko Waterloon kentän 90 * 60 palasista…, olen itsekin katsellut Airfixin lootaa sillä silmällä, mutta minulta ei figujen maalaus luonnistu alkuunkaan, joten on ainakin vielä jäänyt suosiolla hyllyyn. Aihe himottaisi kyllä.
Vai että palasista :-) Tämänkin tekemisessä meni vuosi. Itse asiassa tulen tekemään aiheeseen liittyvän tykistö dion materiaalista, jotka eivät tähän mahtuneet. Taitaa olla koko luokkaa 30*30, sitten joskus. Airfixin paketti on kyllä kattava mm. suurin osa figuista on maalattu paketin mukana tulleilla väreillä. Paketin figujen valu oli luvattoman kehno ja figujen putsaamisessa oli sammua into tehdä yleensä koko mallia. Vastaavat Italerin tuotteet on tosi laadukkaita.
Ikä näkyy muoteissa. Minulla on jossain laatikon pohjalla noita vanhoja airfixin ylämaalaisia muutama, valujälki ja skarppius on niissä vielä erittäin hyvä.
Jotenkin tulee nostalgiafiilis kun tätä katsoo, Waterloo assault set oli kova sana aikoinaan.
No onpas ollut tässä urakka.Hienoa työtä, tällaiset ovat aina kivaa katseltavaa.
Oikein hyvä. Loistavasti olet jaksanut figuja maalata ja se on kannattanut. Maalaus on todella onnistunut. Varsin näyttävän näköinen. Ja maasto on todella hyvä. :)
Esa Heikonen kirjoitti:
Vai että palasista :-) Tämänkin tekemisessä meni vuosi.
Ethän sinä ole vielä edes viittäkymmentä! Hyvinhän tässä ehtisi palanen per vuosi tahdilla. ;)
No eipä mennyt vuosi hukkaan:) Upea kokonaisuus figut on kyllä hienoa työtä ku ottaa mittakaavan huomioon. Maasto ja talo hemmetin siistiä työtä. Kuvat ovat hyvät , erilainen aihe jonka toteutus ei ole jääny puolitiehen.
ABBA teki vaatepuunsa kymmeneen minuuttiin. Näit todella vaivaa erikoisesta aiheesta.
Kiitokset kommenteista ja tähtykäisistä. Mikolle myös kiitokset vinkeistä ja parista figusta.
T'ytyy sanoa ett harvoin olen kattony yht hienoa dioraamaa tuohon aikakauteen liittyen, ty;n j'lki aivan uskomaton, kysymys vain, et onks noi talot valmiita malleja vai itse tehtyj'?
Kiitos. Talo oli "koottava",joka tuli sen airfix paketin mukana. Ei mitenkään hirviän laadukas, mutta tämmöiseen isompaan juttuun ihan ok