Pienoismallit.net

Westland WAH-64D Apache "Longbow"

Ostin mallin paikallisesta supermarkestista tarkoituksenani verestellä mallaustaitoja. Eli malli on esimmäinen valmiiksi saamani viiteen vuoteen.
Kopteri siis kuvaa brittien versiota AH-64 apassista muutoin lukuun ottamatta asepuomeissa olevaa aseistusta.
Revellin sarja perustuu vanhaan 80 luvulta olevaan A-mallin sarjaan ja siina on lisä osat vain kopterin rungon päivittämiseksi D-malliin. Aseet (lähinnä raketti kasetit) on amerikkalaisen kopterin.

Helikopteri on rakennettu suoraan laatikosta ja siinä ei ole käytetty pakkelia tai muitakaan täyteaineita.
Maaleina yksinomaan citadelin akryylit, ja maalaustekniikkoina "litkuttaminen" ja metallia kuvaavissa pinnoissa kuivapensselöinti. Isoilla pinnoilla käytetty pintojen kirkastamiseen tavallaan päin vastaista litkuttamista eli melko kostealla maalilla, selvästi kirkkaammalla värisävyllä maalataan laajat pinnat jotka halutaan erottuvan.

Malli itsessäään vaati aika paljon osien siistimistä, viilaamista ja stilisointia johtuen ilmeisesti valumuottien kulumisesta. Välillä tuntui että on valutehtaalla ollut eri vuorot tekemässä muotin eri puolikkaita.

Kommentit

LapioL 12.8.2011 20:48 Vastaa lainauksella
Upea malli, ei voi muuta sanoa. Hyvin rakennettu, säistetty ja maalattu.
PhantomII 12.8.2011 21:01 Vastaa lainauksella
No, jos mallaustaitoja verestelet, niin eiköhän verestelyt sitten olleet siinä… Seuraavan mallin kimppuun vaan! Hyvältä näyttää, pintakin hienosti esikuvan oloinen. Ehkä hiukan tummempi saisi olla?

Erinomainen malli, uutta vaan tulemaan.
Hyvä paluu on ollut mallailun pariin. Tuo on myös mielestäni oikea asenne ettei joka mutterin paikasta tarvitse paineita ottaa, vaan tärkeintä, että lopputulos näyttää hyvältä.
Kalle kirjoitti:
Hyvä paluu on ollut mallailun pariin. Tuo on myös mielestäni oikea asenne ettei joka mutterin paikasta tarvitse paineita ottaa, vaan tärkeintä, että lopputulos näyttää hyvältä.
Olen saanut sellaisen kuvan, että joidenkin mielestä malli ei voi näyttää hyvältä jos havaitsee siinä mutterin väärässä paikassa. ;)

Hyvältä tämä tosiaan näyttää muutaman vuoden tauon jälkeen. Lähikuvista sentään vielä pienoismalliksi tunnistettavissa, mutta mikään ei hyppää silmille. Hyvin tasaista jälkeä.