Pienoismallit.net

Fiat G.55

Osat eivät sopineet kunnolla yhteen eikä laadussa ollut muutenkaan kehumista.

Kommentit

No katsos Fiiua.Itsekkin tämän sarjan rakentaneena voin sanoa ,hieno. Hyvä ,että sait rakennettua,tosin näitä Smerin sarjoja en suosittele juniori rakentajille,sillä harvalla varmaan riittää kärsivällisyyttä,kuten sinulla.Allekirjoitan tuon osien yhteen sopimattomuuden ja mainitsemasi laadun.
LapioL 12.8.2011 20:38 Vastaa lainauksella
Ainakin oman kokemuksen mukaan Smer on melko helppo rakennettava, kittiä tarvitsee vähän ja muutenkin menee ihan kohtuuhyvin kasaan. Tietysti muovin laatu ja detaljit ovat heikot mutta kärsivällisyyttä ei smeriin ole itsellä tarvittu enempää kuin muidenkaan valmistajien malleihin :)

Tietysti jotkut mallit voivat olla tällaisia todella heikkoja, tasainen laatu puuttuu yleensä muutenkin itäeurooppalaisilta firmoilta. Fiat ilmeisesti on Smeriltä sitä surkeampaa laatua :/

Se huomioonottaen oikein hyvin onnistunut malli. Kuomun raamien maalauksesta plussaa :)
PhantomII 12.8.2011 21:05 Vastaa lainauksella
Tosiaan, kuomun raameista plussaa. Se kun on 12-vuotiaalta jo "näytön paikka". Muutenkin, värit lienevät ainakin sinnepäin, en osaa tarkemmin sanoa ja hiukan vielä malttia saumoihin:vaikka aikaa kuluisikin enemmän niin vähän vielä panostusta niihin, niin hyvää tulee.
LapioL kirjoitti:
Ainakin oman kokemuksen mukaan Smer on melko helppo rakennettava, kittiä tarvitsee vähän ja muutenkin menee ihan kohtuuhyvin kasaan. Tietysti muovin laatu ja detaljit ovat heikot mutta kärsivällisyyttä ei smeriin ole itsellä tarvittu enempää kuin muidenkaan valmistajien malleihin :)
Jos tätä sarjaa vaikka vertaisi Airfixeihin, on aika kaamea rakennettava.Siipien saumat irvistää 4-5 milliä ja lähes kaikki muutkin saumat ihan kunnolla.Kuomu ei sovi lähellekkään paikoilleen.Lisäksi kuomuista ei näy läpi juurikaan.Huonoin merkki selkeästi,mihin itse olen törmännyt 1:48 mittakaavassa.En suosittele,kannattaa harkita jotain muuta.
poistettu 13.8.2011 13:49 Vastaa lainauksella
Kyllähän ne Smerin 1/48 mallit tuppaa olemaan aika huonoja. Tulee kuitenkin muistaa ettei yleensä halvalla saa hyvää. Ne on tehty vanhoilla Artiplastin muoteilla ja ne taas on peräisin 50-luvulta (?).

Itse Smerin Re-2000:n rakentaneena huomioni kiinnittyi mittakaavaan (1/50), karmeisiin niittiriveihin, olemattomaan detaljointiin mutta myös aikas hyvään muototarkkuuteen ja osien sopivuuteen. Isot osat meni yhteen hyvin vähällä kittauksella. 4-5 millin rakosia ei ollut, ei edes millin, tosin hion kaikki kohdistustapit ensimmäisenä hornan tuuttiin. Lasiosat on todella huonoja, muotit varmasti niin kuluneet ja naarmuiset. Siirtokuvat uusissa Smereissä ihan hyvät, tosin hieman läpikuultavat.
Vieläkin huonompia sarjoja on, esim Starfix. Niitä vältän kuin ruttoa, mutta Smerit on ihan ok aihioita.

Tommin mallista: virtuaalinen peukku ylös, on viitsitty maalata se ihan ohjeen mukaan.
Siirtokuvat hieman repeilleet ja vinksin vonksin, mutta yleisilme juniorin malliksi ihan kelvollista lähtökohta huomioon ottaen. Mallailua ei opi netistä katselemalla, vaan pitää rakentaa, rakentaa ja rakentaa…